Nya stövlar!

Nu ska vi snart gå och hämta ut mina nya gummistövlar som äntligen har kommit!! Jag var ju tvungen att klippa upp mina favvostövlar i somras när jag var på landet. Min höggravida fot hade svullnat till sånna sjuka proportioner så det gick inte att dra av stöveln så Stefan fick helt enkelt klippa sönder dom.

Nu har jag köpt samma modell igen fast helsvarta, tidigare hade jag vita med svarta blommor på. Jag behöver verkligen gummitsövlar, både när jag är ute med barnen och när jag är i stallet och då skadar det ju inte att de både är snygga för att vara gummistövlar och grymt sköna:)

Här är mina stövlar:

*Tipsar*-
have2have.se har rea på skor och stövlar. Är man ute efter ett par riktigt bra gummistövlar så kan man få dessa till rätt bra pris just nu!

Freeeeeeeeeeeedag:)

Idag är det fredag och det känns alltid bra! Redan när man vaknar så känner man att det är lite roligare än det brukar vara:)

I morse var Lucas jätteglad och vi har legat på golvet och kollat på Vakna med the Voice och det var kul som vanligt. Vi gjorde ett avbrott och gick in och duschade, eller rättare sagt, jag duschade och Lucas fick ligga på badrumsgolvet och leka med toarullen och badankan. Det var han nöjd med!

Lucas är riktigt bra på att åla sig fram nu och han är jättesnabb! Han sitter rätt stadigt på golvet och han står i krypställning och gungar. Han börjar få ett jäkla humör och är väldigt lik sina syskon i sättet. Han är glad och lättroad, men tappar lätt tålamodet och blir arg när det inte blir som han tänkt. Han kan bli väääääldigt arg har vi märkt... Men det är bra. Temprament är bra.

Igår var Stefan ute med en kompis och som alltid när man är ensam med alla barnen så är man helt förundrad över att det faktiskt funkade den här ggn också- alla fick middag, alla blev tvättade och ombytta och tro det eller ej, men alla tre barnen sov när kl var 21,15. Så tidigt brukar det aldrig vara lugnt här hemma annars, men det är som att ungarna skärper till sig när det bara är en vyxen hemma. Så brukar det nämligen vara för Stefan när jag är borta också!
Eftersom att alla barnen sov så hade jag massa timmar att göra ingenting på så jag ökade på mina wii-skills i tennis!

Ikväll ska jag och Joanna ha tjejkväll med Joannas kompis Linnea och hennes mamma Sandra, det blir kul.
Antingen ska vi gå på bio och sen gå och äta nåt eller så ses vi hemma hos Sandra och Linnea direkt och äter middag där och har kul.

Ha en skön fredag:)

Vad är det första du skulle göra i tex Thailand?

Alltså jag kom på en så bäng grej som jag hade glömt:)

När jag och min syrra Becki var yngre så skulle vi till Vietnam och hälsa på mamma och familjen som jobbade där under ett par år.
Vi mellanlandade i Bangkok.

Då kommer jag på att vi måste busringa nånstans för att få höra en thailändare svara i telefonen:)

Så det första vi gör på flygplatsen är att leta upp en automat och så bara slog jag ett nummer på måfå och så stod vi där med luren mellan oss och väntade fnissande... Men alltså, vad hade vi väntat oss? Men det blev inget "Tjiiiing tjoooong tjaaaaang" i örat, det blev bara ett simpelt "hallo"..

Men ärligt, hur frisk är man?? :)

Sen gick vi och var jätterädda på flygplatsen för att poliserna hade sett oss busringa:)

Ge mig Tamiflu!!

Nu har både jag, Victor och tom lilla Lucas influensa,. och den är inte snäll!!

Victor haft feber på mellan 39,5-40 ändå sedan i fredags natt och Lucas har legat på 40.0 sedan i går morse. Alvedon hjälper inte ett skit men efter att vi börjat kombinera med Ipren samtidigt så har vi fått ner febern.

Victor började bli bättre igår, men idag var det lika illa igen. Han hostar dessutom så att han kräks.

Jag vägde honom idag och han har gått ner 2 kg. Det kan inte vara bra på en så liten kille. Nu vägde älskling bara 15 kg mot 17 kg förra veckan... Man känner hans revben när amn kramar honom..

Idag fick vi slutligen komma till vårdcentralen och fick faktiskt träffa en jättebra läkare som tog det på allvar och som var uppriktigt bekymrad, han såg väl hur illa det var... Han har nu lagt en remiss till barnakuten och sa att vi skulle åka dit med Victor i morgon ifall han fortfarande har feber.

Nu hoppas jag att det snart vänder för det är läskigt att se hur påverkade de är av detta elaka virus! Och Lucas som är så liten, jag tycker så synd om honom!!

Tidsfördriv...

Hur gammal är du om fem år?
39- ooups!!!!

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Lucas, Stefan och Victor
Hur lång är du?
173
Vem ringde du senast
Syster Matilda
Vem ringde dig senast?
Sanna S
Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Hur mår Lucas?" av Sanna
Hur stor är din säng?
180
Har du stationär eller bärbar dator?
Både och
Hur många kuddar har du i sängen? 
 många, 9 st tror jag..
Hur många landskap har du bott i?
2
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
strumpor
Tycker du om kinamat?
ja
Tycker du om kaffe?
ja
Sover du på någon särskild sida?
nej, just nu är jag glad om jag får sova:)
Kan du spela poker?
Japp
Tycker du om att mysa/kela? 
ja
Känner du någon med samma födelsedag som din?
ja
Vill du ha barn?
ja egentligen, men jag kommer inte skaffa fler.
Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet
Vad spenderar du helst pengar på?
barnen
Äger du dyrbara smycken?
Ja några stycken
Sover du med gosedjur?
Nej, jag sover med gosebarn
Vad har du för ringsignal?
Vet faktiskt inte, nån vanlig signal som typ alla har!
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Inte många
Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Ett visitkort från en person på Mayday
Flirtar du mycket?
Ibland så
Kan du byta olja på bilen?
inte en aning men det tror jag nog
Vilken var den senaste boken du läste?
El Chocko
Läser du dagstidningen?
Nä, kvällstidningar, alltså aftonbladet/expressen
Prenumererar du på någon veckotidning?
japp
Dansar du i bilen?
nej
Vilken radiostation lyssnade du till senast?
The Voice
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

En läkartid
När var du i kyrkan senast?
7 november


Kanske inte just dagen D...

Idag har det gått i ett och jag känner mig fortfarande som ensamstående! Stefan kan ju inte hjälpa att han har ont i knät, men nu börjar det kännas jobbigt med alla hans skador.. Jag säger det, börja ALDRIG spela hockey om du inte tänker fortsätta träna lika hårt livet ut, för om du slutar så kommer skadorna på löpande band efter ett tag..

I förmiddags ägnade jag dagen åt välbehövlig städning, sen tog jag Lucas och gick ut och gungade honom och lekte lite inne på mormors gård i huset brevid vårt. Därefter gick jag in och la honom och sen var det dags att gå till skolan och hämta Nanna och Linnea. Jag släppte dom vid hörnan på vårt hus och gick för aatt hämta Victor. Han blev väldigt glad över att se mig, men ville absolut inte gå hem, så när han hade kommit över glädjen att se mig så förbyttes den till vilda protester mot att gå hem.

När jag väl fick med honom så skulle han krama Tyson och August hej då, men då körde dom så hård gruppkram så att dom välte och självklart så biter sig stackars Victor i kinden så att det forsar blod. Stackarn blev så klart jätterädd:(

Sen storgrät/skrek han hela vägen hem och jag fick sitta och trösta den lilla killen lääääänge.

När han hade lugnat sig så fick jag snabbamma Lucas och sen var det på med kläderna igen och sticka till affären och handla tacosgrejer som tjejerna beställt.

Hem och laga mat och sen städa efter middagen och efter allt lekande.

Iväg till tvättstugan, Victor ska med och får värsta psykbrytet och bara gallskriker i tvättstugan för att han inte får hänga tvättet precis som han vill, dvs alla jeans på varandra i en stor hög.... Då lär det ju torka blixtsnabbt.. Tååååålamod säger jag bara..

Tillbaka till tvättstugan- ena maskinen har bara fyllts med vatten men sen har inget mer hänt... Jävla skitmaskin. Victor asförbannad och skriker. Han är jättetrött.

Hem igen för att  läsa några kapitel för Joanna som jag hade lovat..

Efter det dags att försöka lägga lucas. Det gick inte. Han var för pigg.

22,00 dags att hämta hem sista tvätten. Nanna och Victor sover men Lucas är vaken.

Så, nu skiter jag i det här, ger Lucas till stefan.

Nu kom Stefan in och meddelade att Lucas äntligen somnat.

Jag orkar inte höra en enda röst till idag, det har varit FÖR mycket skrik på Victor:(

Iaf så har Stefan sagt att han tar Lucas första passet i natt och så sover jag inne hos Victor, jag ser fram mot att sova mer än 2 timmar i sträck. Fast det kommer jag nog integöra, för jag hör ju Lucas ändå, men det ska bli skönt att bara lägga kudden över huvudet och låtsas som ingenting. Om jag kan.., jag är ju bara föööööör curling ibland!!!;)

Jag älskar mina små diamanter, men jag kan ärligt talat säga att jag är glad att just denna dagen snart hör till historien:)


Lugnet efter stormen..

just den här tiden; 8,00-8,30 cirka är alltid så lugn och rofylld här hemma. Det är ungefär den enda tidpunkten på dagen som är det:)

Joanna har precis blivit upphämtad av sin klasskompis och de har travat iväg till skolan, Lucas är allmänt nöjd och Victor sitter och äter frukost. Jag kollar på
Vakna med the voice som är sååååå kul:) Ärligt, det är ett av mina bästa program, men de är nästan ingen som håller med mig!! Jag tycker att Jokob är så kul!! Rap attacksen är helt grymma!

Just det, Lucas har kommit upp i krypställlning nu och står på alla fyra och gungar lite lätt innan han välter. Han äter _massor_ helt plötsligt, alltså vanlig mat! Han är så stor min lilla pojke:)

Nu hoppas jag att det blir lika fint väder idag som igår och så hoppas jag att alla mina vänner och mina vackra underbara barn får en riktigt härlig dag!!

Kram!


Arga mamman!

Igår blev det fight med fröken på Joannas fritis. Det var ju inte så bra.

Jag och Victor kom dit för att hämta henne i eftermiddags. Dom var ute. Joanna varpå baksidan av skolan med massa äldre skolbarn.

Vi gick för att leta efter hennes fröknar för att säga till att hon gick hem, men det var ingen där. Alla hade gått in, det var tomt på skolgården.

Hallå!? Dom ska ju pricka av barnen innan dom går in! Det var ju inte så länge sen som det åkte runt en kille och drog in skolbarnen i sin bil just i våra krokar.. Joanna blev lite ledsen och tyckte att det var pinsamt att de hade glömt henne, ja sådär som man kan känna när man är liten.

Hur som haver, jag och Joanna gick upp till fritis för att hämta hennes grejer och säga till att vi tänkte gå hem. Där möter vi fröken K och jag påpekar lite lätt att jag hittat min dotter ensam ute och frågar om de inte prickar av barnen innan de går in..

Då blir fröken arg och spänner ögonen hårt i Joanna och säger med jättearg röst att "det är ditt eget fel- du måste ju lyssna när vi går runt och ropar, om du inte lyssnar så kan vi inte göra så mycket, du måste använda dina sinnen!!"
Joanna försökte förklara att hon inte hade hört eller sett någon fröken ropa, men fröken bara slog bort det med att Joanna då måste lära sig att lyssna bättre.

Ehhh?

Jag blev rätt paff av hennes arga ton så jag påpakade att hon uppenbarligen inte hade hört när de ropade och då får de ju hur som helst inte lämna henne kvar ensam där ute när det dessutom har blivit mörkt. Då börjar fröken slå sig för öronen samtidigt som hon gapar "sinnen, du måste använda dina SINNEN!!" Wackoooo!

Sen börjar hon tjata om att det inte är så lätt för dem att få in alla barn när dom inte lyssnar och att de ropar både två och tre gånger...

Vid det här laget försöker Joanna förklara att hon faktiskt inte hade hört något, men det slår fröken bara bort med att "då kanske du ska lyssna bättre", med en arg ton..

Nu blir det lite för mycket för Joanna och jag ser att ögonen blir tårfyllda och hon biter sig i läppen, min lilla flicka kämpar verkligen för att inte börja gråta. Hon kände sig så orättvist behandlad

Då kommer fröken A springande, hon som var ansvarig för att samla in barnen. Hon kramar Joanna och säger att det inte var hennes fel alls, utan att det var fröken A som hade glömt att gå borta vid linbanan där Joanna och de aäldre barnen var. Joanna hade alltså inte kunnat höra hennee ropa och kunde alltså inte hjälpa detta, då skulle det behövts ett sjätte sinne:/ Jag frågar Joanna om det kändes bättre nu när hon fått höra att det inte var hennes fel och att hon inte hade gjort något fel och hon nickade.

DÅ går första fröken K igång igen och säger "men lite var det nog ditt fel ändå för du är inte alltid så bra på att lyssna"
Sen tittar hon på mig och säger med låg röst, fast tillräckligt hög för att Joanna ska höra:
"Både du och jag vet ju att Joanna har sina brister och inte alltid lyssnar, det har ju vi haft samtal om"

NU kan jag lova att jag blev arg!

Jag förklarade för fröken att nu blir jag riktigt förbannad, dels så vet jag inte vilket samtal du refererar till och dels så känns det totalt irrelevant i denna fråga eftersom fröken A hade förklarat att det var hon som hade missat att samla in alla barnen. Jag frågade varför hon inte bara kunde ta till sig att de brustit i vårdansvaret istället för att skylla på _ett barn_.
Inte fan säger man till en ledsen tjej som precis blivit orättvisst beskylld för att ha gjort fel att det kanske ändå är lite ens eget fel eftersom hon har _sina brister_???

Jag blev så förbannad och jag kan ju säga så mycket som att det framgick med tydlighet. Jag kan bli RÄTT arg om nöden kräver det och det gör den om man är elak mot mitt barn!

Sen gick vi, jag hade ju även Joannas kompis samt Victor som satt i vagnen och sov med mig..
Innan vi gick så sa jag att "jag är ledsen att jag tog i lite, men om jag märker att någon behandlar mina barn orättvist så måste jag försvara dem, det hoppas jag att ni förstår!!!"

Idag på dan så ringde iaf fröken och ville be om ursäkt för att hon hade sagt så och att det var "olyckligt" och att de hade haft ett möte om sina rutiner. Jag sa att det finns två delar i det inträffade, dels frågan om rutiner och vårdnadsansvar, men framförallt frågan om attityden gentemot barnen!! Jag sa att jag aldrig vill vara med om att min dotter bemöts av sådan arrogans samt vuxet maktspråk i skolan igen.

Det är svårt att förmedla hur det var, det låter kanske inte så illa, men när ni hade hört det arga tonen som fröken hade mot Joanna och hur hon eldade på, då hade ni förstått. Det var faktiskt rubbat!

Men det var bra att hon ringde och nu har vi rett ut det. Jag gillar egentligen fröknarna i skolan, och speciellt fröken K, så detta får väl ses som ett undantag hoppas jag.
Jag kommer ha örnkoll.

Kanske jag bör förtydliga mig lite..

alltså självklart så tycker jag att det finns gånger då ältande är klart befogat och självklart så tycker jag att man ska få gnälla när allt suger. Det gör jag med.

Men vissa människor verkar bli närda just av att klaga och vissa verkar finna nån slags trygghet och meningsfullhet i att klaga, ungefär som om det är missnöjdheten i sig som driver dem vidare och då kan jag känna att det är dags att ta sitt eget ansvar och inse att man är sin egen lyckas smed. Ungefär så.

Alltså- det är inte så att jag tycker att alla människor ska vara tipp topp glada jämt och att jag inte hajar att livet är skit ibland.

Jag stör mig!

Jag stör mig på människor som tillåter sig att vara offer!

Jag stör mig på människor som gnäller om sin situation utan att göra nämnvärt mycket för att ändra på den.
Det är ungefär som att vissa människor verkligen tror att saker "bara händer", utan att man har en suck att påverka själv!

Hallå, vakna upp, så ÄR det inte! Man KAN faktiskt ofta påverka sin livssituation mer än vad man tror och man klarar LÅÅÅÅÅÅNGT mer än man tror!

Det är ett riktigt jävla i-landsproblem att bara tillåta sig själv att säga att man inte orkar och inte kan. Som att alla andra har det så lätt och är så jävla lyckliga hela tiden, så kan jag ju lova att det inte är, men alla kan inte unna sig lyxen att gå och känna efter och sen sätta sig och strejka, en del, eller de flesta, får liksom köra på ändå!

Ibland skulle det sitta fint med lite vanlig jävla ödmjukhet inför andras problem som många gånger är större än ens egna. Sen vet jag att man inte kan jämföra och rangordna problem; det som är grymt jobbigt för en person är inte ingen big deal för en annan person, men ändå så tror jag att det skulle vara bra om man skaffade sig lite distans till sig själv ibland och inser att om man letar riktigt noga så finns det saker även i ens eget liv som är bra och värt att leva för och då får man ju fokusera på det!

En del människor kan älta i evighet hur de själva mår utan att ägna en tanke på hur personen mitt emot har det. Ärligt, fattar man inte att det blir värre ju mer man ältar saker?

Jag tycker så här, antingen får man fejsa sina issues och försöka göra något åt sin livssituation- ändra ditt nuvarande liv om du inte tycker att det funkar som det är. Om inte det känns lockande så gäller det väl helt enkelt att acceptera livet som det är. Det kan ju låta provocerande och som om jag resonerar kallt och hårt, men i slutänden så är det faktiskt bara man själv som ansvarar för sin egen lycka och iom det också sin olycka.

Om man tycker att man har tid och råd att gå runt och fundera över hur jävla jobbigt man har det och varför livet är så jävla elakt, så fine! Annars skulle man ju kunna lägga all den energin som det tar till att göra något kreativt för sin egen skull- något som skulle leda till att man kanske mår bättre på sikt.

Det finns inga specifika exempel, jag bara känner att jag har fått nog av att många gnäller så mycket när det finns så mycket som borde vara bra. Självklart så finns det visst gnäll som är befogat, men många gånger så är det faktiskt över skitsaker som jag uppfattar det..

Och OM man ska gnälla mycket så får man åtminstone ha den goda smaken att _ibland_ fråga hur personen mittemot har det, annars är man bara en energitjuv- och det suger!!

SÅ, nu har jag ältat det ett tag:)


Varför inga bilder?

Nu kanske undrar varför jag inte lägger ut några nya bilder? Jomen då kan jag ju berätta att det beror på att Johan och Ullis har adopterat vår kamera, eller rättare sagt så glömde jag den hos dem efter att vi hade varit där på fest!

Fast ärligt talat; jag börjar tro att dom kanske gömde undan den för att dom var rädda att jag skulle lägga ut bilderna från kvällen här på bloggen:)

Måndag!

Idag är det måndag och det har varit jättemilt och skönt väder! Jag och Lucas bestämde oss för att åka och hälsa på gamla kollegerna och lämna Miras present på Sannas skrivbord så att Sanna kan ta hem den till Mira.

Vi köpte med oss fika och åkte dit och Lucas tyckte att det var jättekul såklart, han tycker ju att allt är jättekul:)
Han satt så glatt i Hannahs knä, han verkar tycka om henne:)

När vi kom hem så han jag egentligen bara ge honom lite mat och sen så stack jag till dagis och hämtade Victor.
Sen gick vi vidare till fritis och hämtade Joanna. Både Victor och Joanna var på jättebra humör, det var kul!

När vi skulle gå hem från fritis så blåste det så mkt så vi latade oss och tog tunnelbanan idag! Det var faktiskt skönt att slippa gå hela Tellusborgsvägen i värsta blåsten!

Vi fick sällskap av Terri på vägen och hon garvade åt mig som kom kånkande på alla ungar i blåsten och resterna av snön och sa "haha, det här är första dan på resten av ditt liv" ja, tack för den du..:) Och sen sa hon smått förundrat "jaha, du ser ju faktiskt rätt fräsch ut fortfarande trots alla barnen":) Hahaha, tänk vad lite puder och mascara kan göra:)

Väl hemma så kom Joanna på att hon ville gå till Julia så det var bara att klä på alla igen och gå över med henne dit!

Sen har vi ätit middag, falukorv med stuvade mackisar- värsta barnmaten, men rätt gott:)

Jag och Victor har youtubat och rockat loss på massa Astrin Lindgren-medleys och sen vid 19 så var det dags att klä på oss och gå och hämta Joanna hos Julia igen.

Vi bestämde att Joannas kompisar Julia och Linnea ska komma med hem till oss efter fritis på torsdag, det blir kul, för det är jättebra tjejer verkligen och dom har så kul tillsammans!! Jag lovade Joanna att fixa tacos till dem och så ska de se på Mamma Mia och High school musical! Kul:)

Nu ska jag se till att Victor varvar ner! Stefan är däckad i influensa så jag är i princip som ensamstående, och jag är full av respekt för dem som är ensamstående på riktigt!

Hej då!


Mattips såhär på söndagskvällen..

Igår kväll gjorde vi en kycklingrätt som var grymt god! Såsen var helt perfekt god så nu tänkte jag dela med mig av receptet



Kyckling med parmaskinka och balsamsås

*8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
*1 tsk salt
*1 krm svartpeppar
*2 tsk oregano
*4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
*2 dl vispgrädde
*2 msk balsamvinäger
*1 msk konc kycklingfond
*2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här

*Sätt ugnen på 225°.
*Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
*Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
*Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
*Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
*Strö ev över lite färsk oregano.

Vi serverade med vanlig potatis, körsbärstomater och fräst rödlök, men nästa gång kör jag nog på klyftpotatis.

Men det var grymt gott och verkligen att rekommendera! Gör gärna lite extra sås.
och justdeja...receptet och bilden kommer från arla.se


Victor trodde att han skulle till Kosovo!

Stackars Victor, vad besviken han blev! Tidigare idag så sa jag till ungarna att vi skulle sticka över till mormor och morfar Mats som åker tillbaka till jobbet i Kosovo idag.

Visst, ungarna klädde på sig och vi sprang över till deras gård. Victor var jätteglad och kramade morfar och alla andra också och ropade hej då. Ehhh okej, tänkte vi, han vill väl bara kramas med alla, det är ju mysigt..

Så sa jag att nu ska vi gå hem så morfar får packa färdigt. Då bröt Victor ihop, han trodde att han skulle åka med morfar till Kosovo:) Tjeeeena mittbena, det går ju inte! Han var så ledsen och besviken stackarn!

Jag fick bära hem honom medan han stortjöt, och när vi kom hem så somnade han på soffan och där ligger han nu.

Annars har jag varit på friskis och svettis idag. Tänkte träna med Sanna, men när jag kom dit så var passhelvetet redan fullt!!! Fan, men jag glömde bort att det brukar bli sådär varje nytt år när alla människor ska starta sina nya liv och bli smaaaaala:)

Ja ja, Sanna hade ju varit smart och bokat på nätet så hon fick ju träna iaf, och Joanna och Mira fick träna juniorpasset. Jag får ta med mig Lucas och träna i veckan, då finns det barnpassning för honom vilket ju är perfekt!

Gör Nigella sitt bästa?

Joanna och jag låg och tittade på Nigellas matprogram. Nigella gjorde nån slags chokladmousse och Joanna tittade på med kritisk min.

Så här lät konversationen därefter:
Joanna- vad är det hon försöker göra?
Jag- chokladmousse
Joanna- okej..gör hon sitt allra bästa tror du?
Ja- ehhh..ja det tror jag faktiskt att hon gör:)

Shit vad jag garvade, det lät så sjukt kul, liksom varför skulle hon INTE göra sitt allra bästa??:)

Sen skulle Nigella göra en dippsås. Hon började med att hälla upp majonnäs i en skål.

Joanna- "Åh, ska hon ha kesella"
Jag- Nej, det är majonnäs
Joanna- nä det tror jag inte, det är vaniljkesella
Jag- nä, det ÄR faktiskt majonnäs
Joanna- Det kan du faktiskt inte veta mamma
Jag- fast hon SA ju just att det är majonnäs och hon ska göra en dippsås till räkor.

Så blandar Nigella i harissa i _majonnäsen_

Joanna- Åh, ska hon ha sylt i kesellan?
Jag- nej, det är harissa, inte sylt. Hon gör ju en dippsås till räkorna och då brukar man inte ha sylt.
Joanna- fast det _ser ut_ som sylt mamma.

Sen tar Nigella fram räkorna och lägger på ett fat brevid dippen.

Då säger Joanna
*Jaha, blev det räkor istället för jordgubbar!"


Alltså vad ska man säga...Egen tolkning är bästa tolkning eller nåt, snacka om att helt enkelt inte ta in utan bara köra vidasre på sitt eget spår:)

Jag skrattade ju läppen av mig:)

Victor lever i Astrid Lindgren-land

Victor lever i nån slags rollspelsvärld just nu. Han älskar att leka att han är olika Astrid Lindgrenfigurer, oftast är han Mia eller Madicken, ibland är han Emil och låser in sig på toaletten. Ibland får jag vara Annika och Stefan Tommy och han är såklart Pippi. Joanna får vara prusiluskan (snacka om nitlott) och Lucas är...herr Nilsson.

Victor går runt med ett russinpaket som han leker är chokladpraliner. Så kommer han fram och säger "vill du haaaaa?" med snäll röst, och när man sträcker fram handen för att ta ett russin så sliter han bort paketet och fräser "nä, DU haj jåd att söpa dina pjalinej sälv, din MALLDODA!!" =du har råd att köpa dina praliner själv din mallgroda:) SÖTT!!

Han brukar också komma hoppande med sina foppatofflor och ropa "sandaler minsann, ja ha fått nya sandaler minsan", och då ska jag säga "sandaler minsann, fint som kattskit i vällingen" och så ska jag ta foppatofflan och slänga den i Stefans, aka Abbe, huvud. Då ska Stefan ge tillbaka den till Victor och säga "inte kan jag veta att allt skräp jag får i huvudet tillhör Madicken"... Ja, ni hör ju..

I morse skulle jag få sova ett tag eftersom jag var vaken så sjukt mkt med Lucakn i natt. Vid 07,10 känner jag att någon petar på mig försiktigt och viskar "mamma, sa du va Lisabeth så e ja Madicken??"

Alltså, han är ju bara för sööööööööööööööööööt!!!!!!!!!!!:)

Bebis är bara glad!

...och det är ju kul, men borde han inte sova också?? Nu har Joanna och Victor sovit i ett par timmar, men Lucas han ligger på golvet och övar krypställning och är allmänt jätteglad.

Igår var han vaken enda från 14,00 till 23,00 på kvällen när han äntligen behagade släcka sina vackra blå ögon..

Problemet är bara att han blir lite smått övertrött och lätt labil:/ Det är _väldigt_ nära mellan skratt och gråt och det är svårt att pleasa honom. Men det är ingen mening att tvinga honom att sova- bebisar gör liksom lite som de själva vill har jag märkt!

Det var en tjej som sa att bebisar sover om resten av familjen sover eftersom människan är flockdjur, typ "nu är det natt och min ledare sover, då ska jag också sova". Hmmm, då har hon nog inte träffat nått av mina barn.. Min bebis skiter högaktningsfullt i om hela familjen sover, då ser han bara till att väcka upp alla istället så kan vi ju vara vakna tillsammans. Han har fått en body av sin kusin och på den står det "sover inte jag sover ingen"- det stämmer bättre in..

Vi har nog inte lyckats så bra heller med att pränta in vem som är ledaren i familjen- Lucas verkar tycka att det är HAN som är det. Victor i sin tur verkar tycka att det är han.. De enda som inte verkar ha några som helst ledarbefogenheter är väl jag och Steven:)


Lite bilder från julafton...

fast det blev inte så många för det blev nåt fel så massa bilder försvann..

Lucas var uppe först av alla och här är han i full gång med att kolla in julklapparna under granen:)


Victor vaknar och blir tokglad när han ser strumpan som hänger på dörren! Ännu gladare blev han över innehållet- rorrybil och store chris-figur:)

Joanna sitter och väntar på att få äta julfrukost! Som ni ser så är det fortfarande mörkt ute, vi går upp tiiiiiidigt i den här familjen- speciellt på julafton:)

Victor med en av sina bästa julklappar, en en Thomastågbana och massa thomaståg!!

Joanna med sin absolut bästa julklapp; Wii!

Lite julmat...

Lucas fick testa Victors "moppe", det tyckte han var kul:)

God fortsättning..

.. passar väl bra att säga! Jul och nyårs har passerat och det har varit så skönt att vara hemma allihop, men nu är det inte utan att det faktiskt känns lite skönt att vardagen börjar och Victor går till dagis och Joanna till skolan. Det blir rätt intensivt när alla umgås hela dagarna! Dessutom har barnen många kompisar hemma på dagarna så det blir ett jäkla liv!! Visst det är jättekul, men nu måste tanten få lite lugn och ro:)

Vad har vi gjort då? Spelat massa wii, boxningen har gett mig träningsvärk och det har jag inte haft på länge:)
Vi har varit på lekland och träffat kompisar.

Stefan och Victor blev matförgiftade mellan jul och nyår så vi fick ställa in planerna för nyårsafton, men eftersom att de frisknade till på nyårsafton så fick vi ändå ihop en oplanerad fest med några grannpar som kom över till oss. Vi drack massa skumpa och hade riktigt kul. Vid 12-slaget gick vi ut på gården och Jonas blev träffad av en raket i låret, men det gick bra och blev bara ett litet märke. Jag tycker raketerna är lite läskiga!! Jag avslutade nyårsnatten med att sitta i telefon mellan 03,00 och 04,00 med min kompis och gamla kollega Louise, så trevlig var jag mot gästerna:)

Vi har också varit på lekland och låtit ungarna leka av sig och idag var min kompis Anka och hennes tjejer Josephine och Julia här och lekte. Kul att träffa dom!!

Lucas var på akuten igår! Han har precis lärt sig att sitta i matstol och det tycker han är så kul så han hoppar upp och ner och viftar med sina små armar och plötsligt så glög han framåt och dunkade ansiktet i bordet. Han blev alldeles uppsvullen och fick en knöl under ögat och efter ett tag var han blå och röd.
Men det var ingen fara som tur var! Allt var intakt och vi kunde åka hem igen. Men snacka om att barn har bra läkkött!
Idag syns _ingenting_ i ansiktet! Det är som om det aldrig hade hänt nåt.. Skumt!!

Nu har snön äntligen kommit tillbaka och ungarna har varit ute och åkt pulka hela kvällen. Joanna liggeri badet och värmer sig och Vickan har somnat i soffan. Jag ska gå och tvätta håret på Joanna så vi hörs en annan dag!

Ciao!!