Lite Lucasbilder...

Visst är han fin min lilleprins:) Han börjar bli stor nu!

Morfar Mats har flyttat till Kosovo

Idag flyttar morfar Mats till Kosovo. Han ska jobba där och blir borta länge, iaf ett år, men jag vet inte riktigt.
Igår hade vi lite avskedsfika för honom, fast egentligen var han knappt med på fikat, för han dök upp en timme "för sent" och avvek snabbt för att packa klart:) Så det blev lite grann som en avskedsfika för Mats fast liksom utan själva Mats:) Men det är nästan alltid rätt ostrukturerat i vår familj så det kändes inte så oväntat:/ Mormor hade bakad goda pajer och det var kul att träffas!

Vi kom på att när Mats ska åka hem för att fira jul så kan han ju lifta med tomten och hans renar för dom borde ju nästan åka över Kosovo? Tomten kommer väl nånstans från Ryssland?

Victors näsa är stenfri

Det gick bra att få ut stenen ur Victors näsa igår. Doktorn hade varit proffsig och betett sig om det är helt naturligt att det då och då kommer in små kortväxta patienter med diverse prylar uppstoppade i näsan:)

Victor var duktig och gjorde precis som doktorn sa och stenen var utplockad på några minuter. Victor var omåttligt stolt när han kom hem och berättade om och om igen för Lucas att han hade varit lite tokig och stoppat en sten i näsan men att doktorn hade fixat det nu. Ja... vad ska man säga?


Världens snällaste bebis?

Lucas skulle nog kunna vara en av världens snällaste bebisar. Eller snäll är ju egentligen ett dumt ord, för alla bebisar är väl snälla:) Nöjd kanske är ett bättre ord:)

Han skriker ju aldrig! Han är så nöjd! Han är verkligen helt underbar. De enda gånger han skriker är när han är hungrig eller vill sova och då slutar han skrika så fort som han får mat. Han har faktiskt inte skrikit ihållande en enda gång i hela sitt liv.

Idag glömde vi tom bort honom! Vi satte honom i babysittern i morse och sen käkade vi frulle och packade inför ridskolan, fixade i ordning de stora barnen och städade och så. Plötsligt kom jag på "men shit, vart är Lucas???", då har han suttit i sin babysitter i köket i typ 1 timme och inte sagt ett knyst! Så jag gick till honom för att kolla att allt är okej och då får jag bara världens bredaste smile:) Han älskar att ligga på vår säng och "prata" med någon av oss i familjen. Man ser verkligen hur mycket han tycker om det, han storler och fäktar med sina små armar och ben samtidigt som han jollrar hur sött som helst.

Åh vad jag älskar honom!

En Sten I Näsan

Jaa vad ska man säga.. Victor älskar ju Madicken och nu ikväll så körde han en "Lisabeth" och stoppade in en sten i näsan. Han kom till mig och sa att stenen hade fastnat.

Jag sa till honom att försöka fräsa ut den men då drog han _in_ den istället så nu är han påväg till doktorn som ska hjälpa honom att få ut den.

Han är rätt besvärad av stenen men samtidigt omåttligt nöjd med att åka till doktorn. Han är bergsäker på att han ska få träffa "doktor Berglund" som Lisabeth gick till:)

Mammas tokunge..

Boktipsar


Nu när jag är hemma med Lucas så har jag mycket tid att läsa och därför tänkte jag dela med mig av mina tips.

Jag har precis läst ut Tusen strålande solar av Khaled Hosseini.
Boken är helt fantastiskt bra. Den är ofantligt tragisk samtidigt som den är väldigt vacker.

Det är en sträckläsare och jag plöjde igenom den på 2 dagar.

Handlingen utspelar sig i nutida Afganistan och speglar hur två kvinnor under tragiska omständigheter sammanförs och hur deras öden på många vis kommer att delas. På samma vis som boken skildrar fruktansvärt våld och förtryck så skildras även vacker vänskap och enorm styrka.

Jag kan säga att jag kände mig som en liten svag skit här i västvärlden, för även om detta inte är en självbiografi så står det tydligt klart att liknande öden förmodligen delas av många människor på andra ställen i världen..Man får sig en tankeställare-jag borde inte gnälla så mycket över småsaker när jag har det så ofantligt bra. Mina tårar rann många gånger..

Språket är så vackert! Jag är glad att jag läste den här boken och den lämnade mig med mpnga tankar. Bokens karaktärer stannade kvar hos mig. Jag rekommenderar verkligen Tusen strålande solar!

Här finns utförlig recension:
http://www.bokrecension.se/9146217282
http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/artikel_35480.svd
http://www.bokus.com/b/9789146218807.html

Läs den- jag tror inte att ni kommer att ångra er!


Joanna har börjat i ettan!!

Igår hände något stort för igår började Joanna i ettan! Vi har alltså en ettagluttare här hemma nu:) Fatta vad stor hon har blivit, det är ju inte klokt!

Det var en väldigt stolt tjej som packade sin nya skolväska och begav sig mot skolan igår. Först ville hon att vi skulle stanna hemma men jag lyckades få henne att förstå att mamma och pappa _självklart_ vill vara med i skolan första dagen, det vill man ju bara inte missa:)


Uppropet gick bra. De fick sina bänkar och det var såklart kul att göra i ordning i bänken, placera ut sitt pennskrin och så:) Barnen blev indelade i grupper och Joanna går i fiskarna. Fröken Solveig (vilket typiskt frökennamn va??) lärde barnen en sång som handlar om de olika käsnslor som man kan känna när man vaknar på morgonenoch barnen fick komma med förslag på känslor.
Sedan fick dom fylla i ett arbetsblad och sen var det dags för rast och bullkalas. Vid rasten kunde vi föräldrar gå hem om barnen tyckte att det var ok så det gjorde vi.

Efter rasten gick de tillbaka till klassrummet ett tag till och sen var det dags för lunch och därefter vanligt fritis. Joanna hade ingen lust att stanna kvar på fritis så hon hade sällis hem till gården med Märta (som går i samma klass och dessutom bor i lägenheten ovanför oss) och hennes mamma Ebba,

Joanna och Märta var hemma hos oss och lekte och vi kom på att vi skulle baka en skolstartstårta för att fira att skolan har börjat:) Den var supergod!!!Åhhh vilken stor tjej jag har:)

"Det blir nog inga fler barn"

"Det blir nog inga fler barn"-så sa vi efter Victor. Det kändes som att det skulle räcka. Det passade perfekt med två barn, då skulle det finnas gott om plats i bilen och ungarna skulle ha egna rum utan att vi behover flytta.

"Det blir nog inga fler barn, Victor är nog min sista bebis"

Undrar om jag egentligen trodde på det där själv:) Victor blev ju stor så fort! Och i takt med att han blev stor kille så kom känslan att det här kan ju bara inte vara sista bebisen i det här hemmet!! Det kan inte vara klart redan.
 
Och egenligen har jag ju alltid  velat ha flera barn, det kändes bara som om vi kanske inte skulle orka och att det kanske skulle bli för mkt jobb. Men hallå!! Vaddå orka? Klart att det kanske kommer vara jobbigt ibland, men jag vill ju inte leva ett så _bekvämt_ liv som möjligt, det är ju inte det som är ambitionen direkt. Och vila kan jag göra när jag blir gammal.

Och nu är du här Lucas:) Vilken tur att vi fattade att du saknades.
Tack för att du finns Lucas, du och dina syskon är helt underbara!!!

Mammas lilla charmtroll:Nu börjar en ny lattefas i mitt liv:)

Föräldraledighet= Lattetime! Man åker rätt ofta in till stan och fikar med andra mammor och pappor som är hemma med gullungar! Det blir ju ofta rätt dyra fikor eftersom jag gärna passar på att gå runt och shoppa lite också:)

Carro från jobbet fick en liten Clara den 10:e juni så vi var gravida rätt länge tillsammans. Carro är grym! Smart och rolig, I like her a lot! Fick mess från henne igår så nu ska vi fika med våra små huliganer nästa vecka. Det blir jättekul att träffa henne! Lotta från jobbet ska också följa med och presentera sin lilla Moa som föddes i början av maj- Moa är ju typ tonåring om man jämför med våra småglin, och i synnerhet då Lucas:) Det blir kul att träffa dem allihop!!

Sissi som jag fick kontakt med när jag väntade Victor fick en liten Alexia i maj så dem ska vi också fika med vilket är jättekul:)

Sen har jag ju hela Stockholmsgänget från
aff -tanken är att vi ska ses 1 gång i veckan.
Jag ska inte glömma grannarna heller, vi är ju ett helt gäng som fått tredje barnet nu under våren/sommaren!!

Sen tillkommer ju kompisar som är inne på sista svängen av föräldraledigheten- dem vill man ju hinna träffa innan de börjar jobba:)

Just det, snart kommer ju Annettes lilla bebis, faktiskt vilken dag som helst!! Spännande:) Annetteoch jag gick i samma föräldragrupp på bvc när jag fått Victor och vi hängde mkt då!

ja, vem som helst kan ju se att det lär bli många latte from nu......HUR ska jag kunna smala till mig &bli av med bebismagen är då min fråga? För latte måste jag ju dricka;)

Men jag är glad att jag har många att umgås med, det blir så mycket roligare då!

Lucky Lucas var ju sjuk på riktigt.

Lucas är  superförkyld och hostar och nyser om vartannat.

Han ligger och snörvlar hela nätterna, men konstigt nog på sover han ändå bra- nästan bättre än i vanliga fall för samtidigt som förkylningen gjorde sitt intågande i Lucas liv så verkar magproblemen ha flyttat nån annanstans. Inga stånkanden eller stönanden på flera nätter! Skönt för lilla Lucky Lucas!

Stefan får köra loss med nässugen för jag fixar inte det:( Stackars Lucas skriker sitt argaste och fäktar med sina små armar och ben, men kan man inte snyta sig själv så är det tyvärr nässugen som gäller:( och det blir ju så mycket bättre när det är klart:)

Igår var det ju tänkt att jag skulle ha stuckit till jobbet och träffat mina darlingar som jag saknar så himla mycket, men det gick ju inte eftersom Lucas var dålig. I miss you tjejer!!!!!!!!

Iaf så är Lucas väldigt glad trots sin förkylning, det är skönt! Men det gör ont i mammahjärtat när han kämpar för att äta:(


Inte impad av sjukvårdsupplysningen

inatt så hostade Lucas jättemycket. Jag vet ju att små bebisar ofta kan nysa utan att vara sjuka, men detta var _hosta_. Dessutom lät han som att han var slemmig i halsen och fick som kvälvningar.
När jag sedan skulle byta blöja på honom så såg jag att han hade som lila ringar på benen. Eller kanske inte som ringar..svårt att förklara men det såg lite skumt ut och jag kan inte minnas att jag sett det på de andra barnen när de var små.

Det var inte direkt så att jag blev orolig, men jag kände att jag ville veta om man borde kolla upp hostan för säkerhets skull eftersom han trots allt bara är 5 veckor gammal eller 40 _dagar_- inte så jättegammal på jorden alltså.
Däremot kände jag inte att vi behövde åka till akuten direkt så istället ringde vi till sjukvårdsupplysningen för att få råd om ifall vi borde kolla upp hostan eller om det inte var ngn fara.

Okej. Ringer upp dem och en tant svarar. En rätt sur tant faktiskt. Hon säger att det absolut inte är nån fara med nånting sålänge han inte har feber och- och nu kommer det- "det är faktiskt sådär som nyfödda låter och fungerar, du borde istället ringa till BVC som får lära dig hur en bebis fungerar och hur man gör med bebisar. Det är deras jobb och inte vårt."

Oops, där fick jag liksom!

Men jag ville egentligen inte veta "hur man gör med en bebis", jag ville ju veta om man bör kontrollera hostan på en så liten person eller om man kan avvakta..

Jag förklarade för henne att detta är mitt tredje barn och att jag trodde att det faktiskt var deras jobb att svara på hur vi bör göra med hostan.. Inte BVC´s jobb.

Ja ja, ikväll ser jag att Lucas är lite snorig så det verkar ju som om det är en förkylning på g. Samma med Victor så det är väl dagisstarten som gjort sitt.

Men visst var det ju nästan lite nedlåtande att säga så?

Jag är inte imonerad av hennes arbetsinsats idag om man säger så...

Nu drar jag och Lucas till Skäris

Vi ska shoppa lite grejer inför "börja skolan" på måndag. Tänk vad lilltjejen har blivit stoooooor:)

Igår började hon på handboll också. Dom tränar i gympahallen i Hägerstensåsens skola och det är några kompisars mamma som håller i det. Joanna tyckte att det var så kul! Hon var genomsvettig när hon kom hem för pappa Ricsi hade beordrat cirkelträning på tjejerna i slutet av passet. Han är brandman så det blev riktig träning om man säger så:)
Men Joanna gillar det, så det är kul:)

Mammas vackra lilla tjej:)


Visst har vi rutiner här hemma...

...därmed inte sagt att det är dessa rutiner jag VILL ha:/
Ta kvällarna tex, de har gått på en och samma rutin nu ett tag.

Det börjar med att Lucas börjar äta upp sig inför natten. Det innebär att han äter typ konstant från 18-tiden. Däremellan gnäller han på att han har ont i magen/är övertrött eller ngt annat odefinierat. Vi pendlar mellan att jag ammar honom, vi badar honom, vi gör magmassage på skötbordet. Oftast blir det att jag ammar. Samtidigt så lagar vi middag och försöker äta och plocka undan och kanske fixa med tvätt. Så ska de stora barnen badas.

Under sommaren har Victor och Joanna ofta varit uppe ända till 23-tiden och det måste det ju bli ändring på nu när plugget och dagis drar igång. Ambitionen är att trappa ner så att de är i säng till åtminstone kl 22. Victor börjar rätt snabbt bråka och gallskriker att han ska se Madicken eller Molly Mus. Jag går runt och ammar Lucas och försöker lugna Victor, Stefan försöker locka honom med sagor. Jag säger att han kan få stå i fönstret (vi har breda inbygda fönsterbläck) och borsta tänderna så att vi kan kolla på bilar samtidigt, och det brukar få honom mer samarbetsvillig. Man ska inte underskatta nutornas betydelse för barnfamiljen:)

Samtidigt så håller sig Joanna undan och är knäpptyst- alltför att lyckas sno åt sig ytterligare lite tid vid datorn. Det senaste är att hon plötsligt blivit mörkrädd och vill sova med Victor. Lite gulligt att hon söker skydd hos en två-åring:) Visst, egentligen kan hon ju få sova där, men jag tycker inte att sömnen blir lika bra, hon blir störd av att Victor ofta vaknar på natten av olika drömmar.

Här nånstans somnar Lucas i min famn medan jag ammar honom gåendes runt i lägenheten och försöker säga godnatt till de andra. Ibland blir han väckt just när han lyckats somna in för att Victor måste pussa honom eller nåt annat...Då blir man ju glad:/

Till slut accepterar Victor att det är dags att sova och Stefan lägger honom. Joanna lägger huvudet på kudden och somnar oftast direkt när hon väl bestämt sig. Jag lägger mig ner och ammar Lucas i mörkret och tystnaden- han somnar. Framåt 23-tiden är det tyst och lugnt i kaos-hemmet. Då borde man ju egentligen störta i säng för att hinna få så mkt sömn som möjligt innan bebis vaknar igen, men då hänger man vid datorn istället:)

Är det nån som känner igen sig i att ha kassa rutiner??;) Snälla, säg att ni gör det!!!!!

Ja herregud, vi måste nog strukturera upp kvällarna lite och skaffa bättre rutiner.. Men vi har liksom inte hunnit dit ännu, det har ju varit sommar och Lucas har varit nyfödd. Och vi är inte riktigt vana vid konstellationen 2 vuxna vs. 3 barn:)

Nu är det tyst och lugn hemma och jag tänker gå och lägga mig!
Good nighty!

Älskade älskling!

Älskade älsklingslucas, du är väl för söt!!:)


Victors gudmor med familj på besök

I helgen kom Bettan och Anders med sina barn Albin och Noa och hälsade på! Jag är gudmor åt deras killar och Bettan är gudmor till Victor. Vi hade en jätterolig kväll, vi satt ute på gården och pratade och skrattade och ungarna hölligång fram till midnatt:) Det var jättekul att träffa dom igen och vi längtar redan till nästa gång:)

Bettan och lucas:


Joanna busar med Anders

Snyggingarna Bettan och Petra


Joanna och Victor ville sova tillsammans- gullungar:)


Lasse vann!

Förra helgen var jag ju i valet och kvalet om jag skulle gå på Lasse Winnerbäck eller inte, och det slutade med att jag gjorde det:)

Vädret var så kasst som det bara kan vara när jag stack in till marie laveau på Hornsgatan för att möta Matte och Sofia. Vi tog en öl där innan vi bestämde oss för att trotsa ÖSREGNET och gå mot Zinken.

Men turen var på vår (och alla andra ca 18000 i publiken;) ) sida och framåt 21-bläcket när konserten skulle börja så var regnet som bortblåst och Söder pryddes av en helt fantastisk regnbåge.

Konserten var kanonbra tyckte jag och när Lasse spelade både Tvivel och Hjärter dags sista sång, vilka vi var helt övertygade om att han INTE skulle spela, så var vi titalt exalterade:)

Johan och Ullis hade ringt under konserten och ville att vi skulle komma över till dem på ett glas vin efteråt. Jag tänkte att det kanske inte skulle funka, men när konserten var slut så ringde jag Stefan för att kolla hur läget var. Stefan meddelade att allt var coolt och att alla tre ungarna sov och att han skulle skicka hem moster Matilda som hade varit där och hjälpt till med allt nu. Han tyckte absolut att jag skulle åka ett tag eftersom han kunde ringa om det blev kaos:)

Så så blev det, vi stuvade in oss i taxin och drog till Johan och Ullis. Det var så himla kul att se dom:) Saknar er!!! <3

När jag kom hem så var det mysigt att lägga sig i sängen med alla ungarna och Lucas sov ändå till 5 på morgonen och hade inte vaknat nån gång på hela natten.

Han verkar inte ha ngt problem med att varva amning med ersättning. Det är skönt tycker jag eftersom det ger mig möjlgthet att komma iväg och träna så smånigom samt framför allt att komma iväg och göra saker med mina stora barn också!

Det var härligt gå på Lasse igen, Love it:)


Ja. Nej. Ja. Nej. Vet inte. Ja. Nej. Njaaaaa...Kanske!

9 augusti- ska jag gå på Winnerbäck ikväll eller inte??? Åhhhh vad svårt, jag vill så sjukt gärna, men samtidigt- kommer det att funka??

Stefan tycker absolut att jag ska gå. Han är ju fantastisk, utan att tveka så säger han att det är helt okej att jag går och lämnar honom att fixa allt med tre ungar och Lucas som är så liten.

Men ju mer jag tänker på det så känner jag att det ju skulle kunna funka. Lucas den lille darlingen har fattat hur man äter nappflaska och han tycker det är helt okej. Moster Matilda har lovat at vara här och hjälpa Stefan att ta hand om Victor så att Stefan kan foka på Lucas. Dessuto är ju konserten på Zinken så det går ju fort att komma hem igen efteråt eller om dom ringer och säger att det inte funkar...

Dessutom har jag ju fantastiska grannar som erbjudit sig att hjälpa till att dra vagn och bära bebis och sånt medan Stefan tex lagar mat och lägger barn etc, tack snälla snälla Camilla, Jenny och Jörgen för att ni är så fina och erbjuder er att hjälpa till, ni är GULD värda!!!!

Så kanske att det faktiskt skulle funka??

Om jag inte går på Winnerbäck så ska vi hem till Ullis och Johan och käka kräftor. Mats och Katarina kommer också dit. Det är också extremt lockande eftersom jag alltid blir så glad av att träffa min Ullagulla:)

Nu ska jag tänka lite på saken,

Vi hörs sen:)

Kram Petra


Jobbig natt för Lucas och mig..

I natt vaknade Lucas strax efter 01,00 och efter det kunde han inte riktigt komma till ro. Han låg och spände sin lilla kropp och pustande och stånkade och lät som om han hade råkat svälja en basketboll eller nått annat obekvämt.. Stackars liten.

Jag har sprungit upp och ner och bytt blöjor och kört magmassage och gullat och sjungit om vartannat, men han kunde ju inte komma till ro. Han låg ju inte och skrek, men han "knarrar" liksom så det går inte att sova ändå och dessutom ligger han och sparkar med sina små söta fötter på min mage.

Vid 02,30 somnade han äntligen om i min famn och vad händer då? Jo sovrumsdörren slås upp och där står Joanna och säger att hon inte kan sova. Eftersom hon halvt om halvt gick i sömnen så var hon inte direkt tystlåten när hon slängde sig i sängen och vips så hade jag en vaken bebis i sängen igen. Som nu var glad. Även fast det är gulligt så vill jag inte se två jättepigga och nyfikna ögon som tittar på mig i dunklet vid 02,30-tiden:)

Så jag började om projektet att få bebis att sova. Det gick inte bra, Lucas hade sjukt svårt att komma till ro, och hans lilla bebismage bråkade med honom. Jag var vaken en stund varje timme fram tills kl 09,00 när vi gick upp så idag är jag skapligt trött men nu är det jag som inte kan komma till ro, jag har svårt för att sova på dagarna!

Stefan har iaf tagit med sig både Victor och Lucas till parken så jag passar på att njuta av lugnet och tystnaden, jag ska nog försöka vila en halvtimme iaf annars kommer jag vara slut i eftermiddag, sov nämligen bara 2,5 timme igår natt också- det håller inte.

Joanna är sista dagen på sitt kolla och hon var riktigt sentimental i morse gumman lilla...

Vi hörs sen!

Lugn dag idag

Joanna är på dagkollo den här veckan. Det är nån slags djurskötargrej som hon tycker är jättekul:)

Det innebär att vi har tid för att göra Victor-saker på  dagarna och låta Victor bestämma vad vi ska hitta på. Idag hade jag stora ambitioner och undrade om han ville åka till Skansen eller om vi skulle åka till Aspuddsparken och rida eller om det skulle bli Nordiska  muséet. "Jag ill åka tunnelbana" säger tokungen... Alltså han vill inte åka tunnelbana TILL ngt ställe, utan helt enkelt åka tunnelbana. Snacka om att själva resan är målet:)

Så idag har alltså Stefan, jag, Victor och Lucas varit ute och åkt tunnelbana lite fram och tillbaka i tunnlarna under Stockholm. Det var....kul. Fast ärligt talat så var det faktiskt kul för det är så roligt att se lyckan i Victors ögon:) I morgon slår vi nog på stort och åker buss!;)

När vi kom hem från "utflykten" (det känns helt klart fånigt att kalla t-baneresan för utflykt, men ändå..) så köpte vi lite kakor och fikade på gården.

Vi fick sällis av våra grannar Jenny, Camilla och Lyndon så det var ju supertrevligt! Camilla och Jenny är underbara och vill hjälpa mig med att bära Lucas hela tiden, så jag kommer nog inte slita ut mig direkt:)
Jag tycker det är så mysigt att bo här där vi bor, vi har så underbara grannar som också blivit våra nära vänner! Förutom att det är kul för oss så är det en sådan trygghet för barnen! Jag skulle aldrig vilja bo någon annanstans!!!!

Nu har Lucas sovit ändå sedan kl 14, dvs mer än tre timmar.. Snart vaknar han nog min lilla sötnos!
Vi var på BVC igår och han hade ökat till 4940 k, alltså väger han nu nästan 5 kg:) Bra där!

Kram kram,
Ciao!

Världens sötaste Lucas badar badkar för första gångenEfter ett tag i badet blir man ju lite snuttig:)


Hmm..det var ju riktigt mysigt det här:)

Efter badet är det mysigt att ligga i mjuka handduken som Sanna och Micke köpte till dig. Då är Lucas vääääärldens sötaste:)

Lucas tycker verkligen att det är jättemysigt att bada och man kan se hur mycet han njuter av det varma vattnet! Det måste ju bli en kraftig Deja Vu-känsla för honom iom att han legat i vatten rätt länge i magen:)

Nu har vi kommit hem från landet!

Vi stack ut på landet och hade lite skön skärgårdssemster. Det var riktigt varmt och härligt och Lucas
låg mest i vagnen under ett träd eller i min famn i skuggan.

Min kusin Malin var där med sin dotter Emmie och deras husn Atira så både Joanna och Victor hade varsin kompis:) Victor och Attira blev verkligen bästisar:)

Efter ett par dagar så kom Joannas kompis Mira ut till landet och var med oss. Tjejerna badade mest hela tiden:)

Här kommer lite bilder:


Victor har fått en trehjuling av vår granne Hasse på landet

Det är lite Bullerbykänsla:)


Victor med sin polare Attira

Joanna med sin kusin Emmie

Joanna och Lucas

Joanna Emmie och Victor ska mota Mira vid båten!

Och äntligen kom hon!!:) Det var en stolt tjej som hade åkt alldeles själv från stan:)

Det var kul att ses tyckte tjejerna, vi gick raka spåret till Ingmarsokrogen och åt pannkakor!

Victor ville INTE bada i havet så han fick tvätta sig i ett handfat!


Joanna och Mira gjorde inte många knop i värmen:)

Sen var det dags att åka hem!