Jomen alltså det syns ju faktiskt..

Det börjar nog synas lite nu;)

Den här graviditeten har gått så sjukt fort och jag blir nästan förvånad när folk som jag inte har sett på länge säger typ "nämen grattis" och tittar menande på magen.. Jag har gått i nån illusion om att jag är nygravid och att det knappt syns något.. Men det gör det ser jag nu när jag kollar in bilder från alldeles nyss ikväll!

Nu är jag i vecka 27!
 

Ja det kanske är dags att börja fejsa fakta, jag ska blir trebarnsmamma om sisådär 13-14 veckor. Coolt:)

Snölek och färglära..

Jag har verkligen saknat snön i år, så jag är grymt glad över att den äntligen kom! Det är så mycket roligare nu, man kan åka pulka, mula varandra, kasta snöbollar, göra snögubbar och man kan dricka varm choklad i snön och det är häääääärligt tycker ungarna:) Dessutom har inte snön hunnit bli skitig ännu så allt är så snyggt:)

Här är några bilder från dagen, lägg speciellt märke till "egghead" dvs bruden i vit mössa och värsta tjocka magen;)


Här är vårt fina hus föresten!



Nu har vi precis käkat middag, potatis/broccoli- och purjolökssoppa med massor av timjan och knaperstekt bacon blev det. Väldigt gott och ungarna älskar det, kan det bli bättre?

Just nu sitter Victor bygger klossar med Stefan. Han övar sig på färgerna och det går sådär:) Det känns lite "goddag yxskaft" ibland;) Så här låter konversationen:

Victor- "Blå loss!" och håller upp en röd kloss (loss=kloss)
Stefan- "Den är röd Victor, det här är en blå kloss"
Victor- "jaa pappa, blå loss" säger Victor och viftar med den röda klossen.
Stefan- "kan du ge mig den blå klossen Victor?"
Victor- "häj pappa, blå loss" och räcker fram en grön kloss..
Stefan- "tack victor, men det där var en grön kloss"
Victor- "här gjön loss" och sträcker fram den...blå klossen

Jag håller på att garva ihjäl mig, det är liksom mission impossible

Efter att Victor har lekt färdigt i sitt rum så ser det ut såhär:
image259

Behöver jag tillägga att man måste städa Victors rum _varje_ dag:) Fast ärligt, det är svårt att leka utan att stöka till..;)

Tydligen så var Stefan Sundström hemma hos

en kompis för några kvällar sen och dom höll på att jobba med nån låt, jag vet inte riktigt vad dom gjorde. Vad jag vet är att jag är sjukt aundsjuk och att jag önskar att jag hade kunnat ta en flaska vin, gått dit och bjudit Stefan Sundtröm på ett glas för att sen sjunga Babyland tillsammans med honom. Så skulle det ha varit i min värld:)

Eftersom man inte kan hitta den på youtube så får ni hålla till godo med texten och nynna själva:

"Sabina sa till mej
att det är inte hennes grej
Att åka 94:an
Längst bak där satt alla
som inte var så balla
och inte kunde pröjsa hyran
Men hon hade hamnat där för hon va ung o hon var kär
Ettor och nollor i en dator kan knappt beskriva sånt där
Men det kändes som att hitta Jesus i en andrahandsaffär

Där satt folk av alla slag
Nån som var lika lost som jag
satt och bligade och glodde
Där satt Döden i ett hörn
Som en blyförgiftad örn
Och undra var jag bodde
Men hos Sabina bodde Kärleken och Hoppet och Tron
Nån hade skrivit brev i snön under S:t Eriksbron
Adressen var till Babyland vid 94:ans slutstation

Folk klev på och folk klev av
Medans dom längst bak blev kvar
och liksom färdades i loopar
Det gör ju alla på sitt sätt
Några är noll och andra ett
Några spyr och andra sopar
Men Sabina åker runt i natt på jakt efter sin vän
I Babyland strax bortom sista hållplatsen
Den ska hon känna igen Det ska vara som att komma hem

Lika bra att hänga på
och låta bussen gå
emellan nattöppna butiker
Vi kan va sällskap åt varann
till den stund vi kommer fram
o busschauffören skriker
Om du frågar om det är nån idé att bli kär
Hellre råna en bank o bli miljonär
Så svarar jag ta min hand
Så åker vi till Babyland"

Alltså, jag älskar Sundström och hans texter och NU längtar jag efter sommaren:)

Årets skärgårdspremiär avklarad

I torsdags efter jobbet så packade vi in ungarna i bilen och stack ut till landet i Sthlms skärgård för att fira påsk.
Vi körde ut till Boda på Värmdö och skulle ta waxholmsbåt därifrån. Vi hade tänkt att Victor skule tycka att det var kul att åka båt men det tyckte han ju inte.. Han blev rädd. Dessutom var det världens minsta lilla båt som vi fick åka så alla män´niskor fick nästan stå på varandra och Stefan fick stå på ett ben och bära Victor typ hela vägen.. Victor skrek såklart den mesta av tiden "ja ill inte åka båååååååt, ja ille åka biiiiiil".. ja ni kan ju tänka er. Joanna råkade välta vår ena kasse så det rullade ut mamma Scans köttbullar i hela mittgången och som alla vet så luktar dom köttbullarna... bajs faktiskt.

Iaf, vi kom fram och Johan mötte oss vid båten. Han, Ullis och ungarna kom ut redan på onsdagen. Johan hade båten med oss för att skjutsa oss och packningen men Victor totalvägrade att åka i en liten snurra.. Så jag och Stefan fick gå och Joanna och väskorna åkte båt.

Huset var såklart iskallt men det var mysigt att komma ut. Victor tyckte att det var kul att träffa kusin Lova och Joanna tyckte att det var kul att träffa grannen Hasse:)

Lova åt middag med oss och sen satt hon och Victor tillsammans i en fotölj och såg på bolli


Vi gick och la oss rätt tidigt. Det var som sagt iskallt så vi trängde ihop oss i ett litet sovrum och låg som packade sillar för att hålla värmen. Det var riktigt mysigt:) Mitt i natten vaknade Joanna och behövde gå ut och kissa. och då märkte vi att snön vräkte ner. Joanna blev såklart tokglad och tyckte att vi skulle stanna ute och åka pulka. 03.30 på morgonen.. skulle inte tro det:) Sen sov vi vidare och 05.30 vaknade Victor. Vi gick upp och sefter nån timme var vi ute och åkte pulka allihop.

På fredagen gick jag och Joanna en promenad tillsammans med Johan, Ullis, Lova och lilla Hugo. Som ni ser på bilden så hade det kommit en hel del snö!
Vi stack hem till Matte och Sofia och det visade sig att Mattias båda killar Anton och Simon (Joannas "kusiner") var med, det blev Joanna såklart jätteglad över:) Dom är så himla gulliga och tar hand om Joanna och låter henne vara med. Joanna gillar verkligen dom! Simon var smart och gjorde snöänglar i joggingbrallor, blött, kallt och härligt:)


Vi tog en kaffe hos dem och sen gick vi allihopa tillsammans till Ingmarsökrogen och käkade lunch.
image236

Sen gick alla hem till sig och vilade ett par timmar.
På kvällen körde vi påskmiddag tillsammans och barnen fick sina påskägg lite i förväg eftersom vi firade påsk på fredagen istället.. Dom var jätteglada:)

Vi var hemma hos oss och nu var huset rikigt behagligt skönt eftersom vi hade eldat i öppna spisen hela dygnet!  Efter ett tag kom Karin Per Helena och hundarna Selma och Laban över så det var full rulle kan man säga.

Det gick väl en hel del vin och snaps för dom ogravida vuxna:) Men det var en supertrevlig kväll och jag hade riktigt kul!! Det är så olika det där, i vissa fall så är det astråkigt att sitta med när andra har fest och man inte får dricka ett glas vin själv, det kan bli sååååå jobbigt att höra andras snack, men med dessa männsikor så gör det mig inget, dom är ju så roliga så jag skrattar ju ihjäl mig iaf:) Fast jag kan säga att jag längtar ihjäl mig efter att få sitta och ta ett glas vin tillsammans med dem och snacka skit på "ogravida" villkor:)

Jag gick och la mig vid 01.30 och Johan sa tom att jag sett imponerande pigg ut hela kvällen och att Stefan sett tusen ggr tröttare ut:) Haha, det är ju mitt mål;)

När vi vaknade nästa dag var vädret helt underbart! Strålande sol och typ 0-gradigt och ingen blåst. Kan det bli bättre? Vi drack kaffe utomhus medan Lova och Joanna åkte pulka. Sjukt härligt!
Det är så himla vackert ute på landet när det snöar!!


Efter en härlig dag i solen så stack vi till båten för att åka hem. Solen gassade och när vi satt på byggan och väntade på båten så kände vi oss rätt..omotiverade..
image244


Det var verkligen superskönt att komma ut på landet och andas frisk luft, men efter ett par dagar känner man att det räcker, man börjar längta efter en dusch och riktig toalett:) Speciellt som gravid är det halvjobbigt att kissa i skogen:)
Det var jättemysigt att träffa alla!!! Vi har varit lite dåliga på att tajma det på sista tiden!

En sista bild av en härlig vinterskärgård:)
image245

Hoppas att ni också har haft en härlig påsk:)


Mvc- min terapi!

Idag var jag på MVC. Jag älskar verkligen att gå till MVC, man får så skön bekräftelse där:) Man känner sig liksom inte bara gravid, utan man känner sig sådär heligt supergravid. Man kan säga att man är trött utan att få menande blickar och kommentarer om att graviditet inte är en sjukdom etc etc.. barnmorskan tittar bara milt på mig och säger att hon förstår det. Bara det är ju GULD värt!!

Jag har världens bästa barnmorska tror jag. Förutom att hon alltid förstår mig (jag hade samma när jag väntade Vickan) så säger hon allt det där som man _vill_ höra. Tex så mätte hon magen idag och kände efter hur stor bebisen kändes och då sa hon att den var _alldeles lagom stor_. Det vill man gärna att bebisen ska vara eftersom den ju så småningom ska ut sen.

Sen sa hon att det verkar vara _en social bebis_ eftersom den buffar tillbaka så fort man rör den. Det vill man ju också gärna att bebisen ska vara eftersom det är jobbigt om den är jätteblyg och jag ständigt kommer att oroa mig för att den inte får kompisar eller vågar ta för sig.

Förra graviditeten så hade jag massor av sammandragningar väldigt tidigt och jag tyckte det var jobbigt med förvärkarna. Då tröstade hon mig med att jag nog skulle få _valuta för det sen_ när det var dags för förlossningen. Det kändes väldigt skönt att tänka så och ännu skönare var det ju attt hon visade sig ha rätt:) Fast åandra sidan- om jag INTE får massa sammandragningar den här gången- kommer _det_ då att straffa sig vid den här förlossningen? Jag hoppas att barnmorskan Anki har nåt bra att säga om det iså fall.

Öht så förväntar hon sig liksom att jag ska vara trött och inte orka med allt, vilket är skönt till skillnad mot många andra som inte verkar fatta att man inte alltid pallar att hålla samma tempo som annars. Man fixar inte lika mycket stress. Men min barnmorska säger ist att hon tycker att man ofta har för höga krav på sig själv när man är gravid och dessutom har flera barn hemma. Hon pushar mig att skita i kraven och förväntningarna.

Så kontentan är att jag gillar att gå till MVC och att jag nästan kan tänka mig att vara gravid flera gånger bara för det:)

Ny man och ny dotter har jag tydligen fått.

Johanna på jobbet drömde att jag och Per som också jobbar på vårt jobb var hennes föräldrar. Vi var på solsemester och stod sådär familjefint och bollade i vattnet. Jag skällde på Per för att han lät Johanna gå för långt ut i vattnet.
Sen kom Göran och Anne, också kolleger, gåendes sådär snyggt vid strandkanten. Dom frågade om vi skulle gå och äta middag tillsammans och det ville vi såklart. Ja, jag och Per förstås, Johanna fick såklart inte följa med, hon fick sova på hotellet.

Min tolkning är att om man slår ihop mina och Pers barn så har vi snart ett helt harem tillsammans eftersom Per har fyra och jag snart har tre. Därför känner Johanna sig trygg med oss. Hon litar på oss.

Johanna- jag skulle inte låta dig drunkna! Jag står bakom dig-alltid.

Iaf så tyckte Per att det var en väldigt fin dröm som han nästan fick tårar i ögonen av. Han frågade om vi kanske kunde leka den leken på jobbet nästa vecka? Ja såklart vi kan svarade vi. Men sen börjar man ju undra, var det så att Per föreslog att vi skulle leka mamma pappa barn tillsammans?


Min bebis går in i vecka 25 idag!

Det känns verkligen helt otroligt, tiden har gått så himla fort!

http://se.babycenter.com/ kan man läsa att min bebis är så här stor:

25 veckor, 34,6 cm, 660 gram

Ehh vaaa? 34,6 cm?? I min mage? NU? Jag som fortfarande känner mig relativt nygravid! Inte konstigt att jag börjat känna mig rätt tjock om magen!

Fast å andra sidan har jag svårt att först hur bebisens vikt på 660 gram skulle kunna motsvara den viktökning jag dragit på mig:/ Det känns ju lite pinsamt.. Men vi kan väl säga att jag säkert börjat få massa vatten i kroppen, och dessutom har jag säkert mycket fostervatten. Så måste det vara.

Det är så härligt nu för jag känner min lilla bebis nästan hela tiden. Om jag blir orolig så brukar jag bara buffa lite på magen så får jag snabbt svar.
Joanna är så mysig och kramar om magen varje morgon för att säga gomorron till sin nya lillebror. Hon längtar verkligen, och det känns så himla skönt för det betyder verkligen att hon inte känner att hon hamnat i skymundan av Victor! Hon vill verkligen ha ett till syskon.

Det är ju ändå så att man nog nästan alltid oroar sig för att man gör rätt val när det äller barnen, och man är rädd för att inte ha tid för dem.. Men i längden så tror jag att man generellt bara blir rikare av att ha syskon. Tänk att ha flera att dela sina minnen med och dessutom flera att älska och som älskar en!
Men därför så känns det såklart extra skönt att hon så tydligt visar att hon vill ha flera syskon!

Victor fattar såklart inte mycket alls av att det ska komma en bebis. Han vet ju vad en bebis är, men när jag säger att jag har en i magen så skrattar han bara och säger "neeeeeej, mamma tooooookig" Ja det är klart,det måste ju verka helt absurt att jag skulle ha en bebis _i_ magen. Det tycker ju faktiskt jag också att det är.

Men jag tror att han helt enkelt kommer att vänja sig, hans värld är ju inte så himla stor ännu så rätt snabbt så kommer han nog glömma bort att bebisen inte alltid har funnits hos oss. Dessutom är han ju inte ensambarn idag heller så förhoppningsvis så går det smärtfritt och med tiden har han en kompis till:)

Nu skavi se på andra chansen snart!

Hej då:)

Att vara konsekvent är ju viktigt..

..men hur jävla lätt är det när man jobbar i motvind??

Kolla scenariet; vi är i stallet, Joanna och Mira har ridit. Efter lektionen så brukar dom få en femma var och springa upp till cafeterian och köpa godis. Visst, 5 spänn är inte mycket men det är heller inte meningen att dom ska köpa mer än kanske en klubba och en referesher, typ sån där citronkola ni vet.

Idag hade jag ingen växel så Joanna fick en 20-lapp och instruktion om att bara handla för 5 spänn alternativt köpa samma slags godis som Mira. Borde ju vara klasklara förutsättningar?

När dom kommer ned från kafeterian så _springer_ Joanna förbi mig med händerna innanför tröjan och både jag och Sanna hajjar ju att något är lite skumt.. Det visar sig att Joanna har köpt en påse ostbågar, visserligen en liten påse men ändå, som hon försöker gömma för mig genom att springa förbi mig. Smart tjej, som att jag inte skulle märka det:)

Iaf, vi kommer överens om att det var väldigt fel gjort eftersom att hon visste vad som gällde och att detta innebär att hon nu istället valt att äta ostbågar på dagen istället för att få ngt gott till Melodifestivalen. Joanna frågade då om det var okej att smaka några och sen spara resten till kvällen. Obs att det var en sån där vääääldigt liten påse. Visst, det är okej, sa jag. När vi kom hem så berättade Joanna det för Stefan och så la hon in påsen i skåpet.

Vad händer? Stefan "puckot" ger ostbågarna till Victor!! Då var det ju j-t lätt för mig att vara konekvent och hålla fast vid att Joanna inte skulle få något lördagsgodis ikväll eftersom att hon valt ostbågarna.. Dom fanns ju liksom inte kvar..Dessutom ger man väl inte bort nån annans grejer? Så nu har jag istället fått köpa en stor påse ostbågar eftersom dom förstås inte hade sånna små i vår affär. Dessutom lyckades hon tjata till sig vanligt lördagsgodis också. Vad bra det går för oss. Jag suger på att vara konsekvent, och när jag väl försöker så blir jag totally motarbetad.

Victor är iaf på väg hem från vårdcentralen med diagnos öroninflammation, det förklarar varför han varit så ledsen igår och idag, stackarn har nog haft jätteont:(

Victor har ridit för första gången!

Victor har tidigare inte velat prova att rida utan har nöjt sig med att klappa hästarna, men när han nyligen var på besök hos farmor och farfar så tyckte han att det var dags! Självklart så var det Zorro som fick äran att dela debuten med Victor, och dom passade verkligen bra ihop:)

    

Victor tyckte att det var jättekul och han pratar ofta om "tojjo" nu. Han var väldigt stolt över att ha ridit och han tyckteatt det var roligt att få prova att rykta. Lillkillen börjar bli stor!
Det verkar som om vi får en till "hästunge" i den här familjen, det är mysigt:)

Hunden på bilden är kusin Emmas hund Bessie, eller Bettisch som Victor säger. Både Victor och Joanna älskar Bessie och det är verkligen en jättemysig hund!


Kär i Linus Wahlgren

I natt drömde jag att jag var kär i Linus Wahlgren. Alltså jättekär.

Drömmen var dessutom i nutid, men att jag inte bara hade två barn utan dessutom väntade mitt tredje verkade inte bekymra Linus det minsta, han verkade tycka att det var en bra idé att vi skulle vara tillsammans ändå. Heder åt honom:) Jag var tom på familjemiddag hos hela familjen Wahlgren och jag tyckte att det var jättekul att träffa han Joachim Lennholm som Pernilla är tillsammans med.
Fast det var rätt äckligt när Linus skulle kyssa mig för då fick jag _massor_ av spott i munnen. Det var inte hans bästa om man säger så.

Mitt stora problem var ju hur jag skulle förklara för Stefan att jag istället skulle vara tillsammans med Linus Wahlgren, men det verkade konstigt nog inte spela någon större roll för Stefan.

Sen drömde jag hemskt nog att en släkting till mig var död och jag och Linus stod på balkongen till vår villa och tittade ut och vinkade till begravningståget som gick förbi där utanför. Då stor min mamma plötsligt på balkongen och frågade varför jag stod där och vinkade. Jag förklarade att det ju var för att XX var död. Då sa hon "jaha, jag trodde inte att du brydde dig om sånt". Okeeeej, vad menade hon med det??

Sen gick det snabbt utför, från att vi hörts varje dag så slutade Linus Wahlgren att höra av sig och jag förstod inte varför.
Sen blev jag väckt och fick alltså aldrig något svar på den frågan.

Varför just Linus Wahlgren?

En (1) krona.

En krona fick jag av Nanna idag. Alltså en 1-krona. Hon tryckte den i handen på mig och sa "här, köp dig något riktigt fint".

Hur tolkar man det? Var det snällt av henne eller tyckte hon helt enkelt att jag behövde något fint eftersom jag aldrig har något fint? Och var _det_ i så fall en fin tanke? Vissa saker kanske mår bäst av att inte tolkas:)

Men hon var snäll som följde med ner och åt lunch idag trots att hon hade med sig lunch och dessutom har bestämt sig för att sluta äta i svindyra restaurangen. Sen gjorde hon något annat snällt också, men jag kommer inte ihåg vad det var..

Iaf, i restaurangen gick det ju till precis som vanligt, jag åt både ärtsoppa, pannkaka, quesedilla m bönsalsa samt nån oxjärpe som var asäcklig. Små portioner av allt utam pannkakan visserligen, men ändå- man kan säga att jag var rätt mätt efter det. Det var inte läge för latte efteråt.

Jag satt och beklagade mig på hur mätt jag var fram till typ kl 15,00. Då messade Carro att det var dags att ses i fikasofforna eftersom det var kokosbollsdag. Klart jag ville fira den:) Lite för mätt var jag ju egentligen, men Carro förklarade att det ju bara är luft i kokosbollarna.

Det var väldigt roligt att Micke lurade Mika att han skulle in på repövning 2 veckor i juni i Blekinge. Micke hade fått tag på MIkas gamla kallelse till repövning och skannat in den och lagt på lite ny text och lagt i Mikas postfack. Det var sjukt kul för Mika gick verkligen på det:) Jag ville lura Stefan med det men jag hann inte för jag kunde inte låta bli att berätta hur kul det var typ direkt när jag kom hem:)
Men tänk annars- "men vad syyyynd älskling!! Och Ö-vik, mitt i sommaren! Hoppas att du har sparat semester för det här..Jaja, jag får väl ta ungarna och sticka till Mallis eller nåt med nån kompis då.." HAHAHAHAHA, det skulle ha varit kul:)

Lille Victor verkar för övrigt inte riktigt vass idag, han har lite feber och är rätt ledsen till och från. Jag är ledig i morgon så han får nog vara hemma med mig och vila sig, han verkar behöva det. Dessutom verkar han ha ont i sin fläskläpp som han drog på sig i förrgår när han ramlade över fitnetssbollen.. Inte så konstigt, för läppen såg nästan ut-och-invänd ut.. Nu ser det mera ut som värsta herpessåret. Stackars Victor!!!!

Hej då!