Joanna rider på Honey

Joanna rider på Honey

Coola bruden:)

Coola bruden:)

Smutsig liten älskling:)

Smutsig liten älskling:)

Victor på Ingmarsö. Fråg amig inte vad han har ätit;)

Sockervadd och egenklippt lugg:)

Sockervadd och egenklippt lugg:)

Joanna är på Grönan och har fått sockervadd. Hon är väldigt nöjd med luggen som hon klippt själv i smyg:/

Victor har fått en glass!

Victor har fått en glass!

Min midsommarflicka

Min midsommarflicka

Joanna och Victor

Joanna och Victor

Joanna och Victor utanför stugan vid Astrid Lindgrens Värld, sommaren 2007

Dagisångest

Du ligger bredvid mig i sängen. Du andas lugnt och dina ögonlock fladdrar lätt i sömnen. Du drömmer.

Idag lämnade jag dig. Det var så totalt emot mina instinkter och det värkte i mitt hjärta när jag såg dina tårar. Att bara vända sig och gå ifrån dig när du gråter. Så totalt omänskligt. Det känns helt övermäktigt men ändå så gör jag det. Vad mycket skuld som ryms i ett mammahjärta


Återseendet, kärleksfullt och varmt. Vi kramas och du skrattar och ler med hela ansiktet. Dina ögon riktigt glittrar. Vad tänker du, hur mycket förstår du? Är du glad över att jag kom tillbaka? Ungefär som om det någonsin fanns en risk för att jag inte skulle göra det? Kan du ha tvivlat på att jag skulle komma tillbaka? Hur många tvivel ryms det i ett barnhjärta?


Det gör ont. Tänk att jag ibland har längtat efter att få börja jobba igen. Hur har jag någonsin kunnat längta efter att vara ifrån dig? Klumpen i bröstet blir bara större och större. Tårarna bränner bakom ögonlocken och jag får bita mig i läppen. Jag vill inte visa dig att jag tvivlar, att jag faktiskt inte själv tror på att det här är det rätta för dig. För oss.


Så ikväll låg jag kvar länge bredvid dig efter att du hade somnat. Jag kramade din lilla hand och smekte försiktigt din mjuka lite kalla kind. Du log lite snett i sömnen. Ditt mörka hår lockade sig lätt i nacken.

Du är så otroligt fin och jag älskar dig så mycket. Dom sa att du hade blivit glad igen nästan direkt efter att jag hade gått, att du hade lekt och haft kul. Det lugnar. Kanske är det så att dagisinskolningen är värre för mig än för dig?

Jag kommer att sakna vår tid hemma Victor.

Mamma älskar dig