Hanoiminnen

För massa år sen så tog mamma sin man och mina småsyskon och flyttade till Hanoi i Vietnam för att jobba på ambassaden under ett par år. Det var jättekul att få åka dit och hälsa på och under åren som de bodde där så utvecklades landet massor; USA släppte embargot, trafiken förändrades; från cyklar överallt via massor av moppar till fullt av tutande bilar som körde kors och tvärs. Cyklos är också väldigt vanligt och jag tyckte det var sååå pinsamt att sätta mig i en och låta en vietnames som var typ hälften så lång som jag cykla runt med mig. Pinsamt!

Trafiken är sjukt hetsig och höger och vänster existerade inte och man körde under devisen att störst går först helt enkelt. Stan saknade i stort sett övergångsställen och det gällde helt enkelt bara att ta ett djupt andetag och korsa gatan. Jag fattar inte att man överlevde.

 

Första ggn vi var där så gick det fortfarande kossor och oxar på gatorna.
Jag gillar verkligen Hanoi! Det myllrar av människor, tanter sitter på trottoarerna och säljer underbart bröd och det är verkligen liv i hela stan. Det finns häftiga marknader där man kan köpa typ allt som man aldrig fattat att man behövde.

På mornarna kunde man gå ner till sjön i stan, där samlades munkarna och hade yoga. Det var häftigt att se.

Jag lärde känna många olika sorters människor, allt från dom som jobbade som barnflickor åt utlandssvenskarnas barn, till folk som var där och gjorde sina Minor Field Studies. Vi lärde känna folk från bla turkiska ambassaden och back packers. Det var kul och jag funderade ofta på att åka dit som barnflicka bara för att få bo i Hanoi under en längre period. Jag kan verkligen ångra att jag inte gjorde det.

En kväll så kom danska bandet Michael Learns to Rock dit och spelade. Här hemma i Sverige hade väl de flesta bara hört "The Actor" och dom var väl inte superheta direkt, men där- i Vietnamn så var dom kungar! Självklart så var jag och mina syskon tvungna att gå dit och det var så kul! Konserten hölls i ett stort fallfärdig typ magasin, och i Sverige hade det _aldrig_ tillåtits att ha en konsert där inne, det var hur mycket folk som helst där, brandskyddsmyndigheten hade fått spader. Jag fick höra att det hade sålts 10.ooo biljetter men att nära 20000 pers hade kommit. Många stod iofs utanför. Vietnameserna var hela galna och helt plötsligt började det brinna, men det stod folk och kastade stora hinkar med vatten på elden så det slocknade som tur var.. Människor som inte fick någon biljett försökte även slå sig in genom glasdörrarna.
Men det var en häftig kväll.

Mina småsyskon gick i skola där, på UNIS (United Nations International School of Hanoi) och dom älskade såklart MLTR som alla andra i Vietnam så man kan säga att vi fick lyssna på dom typ hela dagarna och kvällarna..

Iaf så kommer MLTR alltid att påminna mig om Vietnam och få mig att längta dit! Jag kan verkligen känna dofterna från alla matstånd, ananas på stränderna och för all de- avgaserna;) Jag kan höra trafikbruset och känna den ljumma vinden. Minnena om när vi dansade loss hela nätterna på Apocalypse now till Alanis Morisette och drack gin tonic med typ isflak i.. När vi satt på café Mocca och kedjerökte eller när vi tjuvbadade i turkiska ambassadens pool mitt i natten. Inte så smart. Jag längtar dit och vi SKA åka dit hela familjen, men vi får vänta lite så att lillebror i magen blir lite större först:)


Jag är ju helt bäng!

Först på morgonen gnäller jag om att jag går upp för snabbt i vikt nu och sen så tjatar jag till mig att vi ska till Max och käka lunch. Så nu har vi gjort det och jag känner mig rätt missnöjd med mitt val om man säger så. Fast det var sjukt gott! Föresten såg jag en kärring på Max som hade köpt chilicheese (som jag fö älskar) men hon åt dom helt skumt, först bet hon av toppen, sen åt hon innehållet _med sked_.. Sist åt hon själva skalet. Knäppt. Jag funderade på att säga till henne, men sen bestämde jag mig för att det måste vara ok att äta chilicheese hur man vill även om det är knäppt. Så storsint är jag. Totalt fördomsfri.

Har varit en sväng på Polarn och Pyret också och lämnat in Joannas jacka som pajat i dragkedjan. Galet bra service, först frågade hon om jag ville ha en ny jacka, men sen såg hon att de var slut och frågade om jag ville byta till en annan sort. Jag frågade om dom inte helt enkelt kunde lämna in den på lagning och det gick ju jättebra. Vi fick även välja på om vi ville att dom lämnade in den på lagning och så hämtade vi den där eller om vi ville ha 200 kr från dom och lämna in den själva. Jackan är ändå 5 månader gammal. Visst, den ska ju hålla, men jag hade ändå inte förväntat mig SÅ bra service, så TACK till Polarn och Pyret i Ringen!

Nu ska jag vara världens lataste och softa i soffan en timme och sen ska jag sticka och hämta söta Victor på dagis. Man får inte hämta honom för tidigt på fredagar för då har dom öppet hus så att att alla barnen får vara på vilken avdelning dom vill och leka med allt och det älskar victor:)

Stefan skulle plocka Joanna i skolan på vägen hem så Victor och jag kan hänga i  sandlådan och vid gungorna ett tag, det blir supersoft!

Ikväll ska jag spä på fettfredagen med potatisgratäng och kycklingfilé. Till det blir det nån slags rosmarinsky med timjan och lite ungnsbakade grönisar såsom paparika, lök, vitlök, svarta oliver. Just det, man måste ju ha tzatziki till också! HAde det inte varit för potatisgratängen så hade det ju varit ok även fettmässigt, men det bli iaf gott:)
Jag längtar efter rött vin, det ska bli så gott i sommar:)

Soffan hägrar så vi hörs sen!


En ledig fredag är såklart en bra fredag

Och eftersom jag är ledig så är det alltså en bra dag.
Kl är snart 10 och nu är lägenheten dammsugen (hmm säger man dammsugen lr ska det kanske vara dammsugad eller nåt? allt låter fel liksom..:) )och torkad och barnens rum nästan färdigstädade. Skönt!

Idag är himlen knallblå, solen strålar och termometern står på 9,6 grader. Visserligen i solen men ändå. Men snacka om luring! Det blåser typ orkan!! Jag som hade tänkt koka kaffe och dra ut nån granne på gården och sitta och fika i en filt. Men det känns typ som -5..

Hej då!

Underbart minspel!!

Alltså kolla in videon, sjukt obetalbart:) Minspelet är helt underbart, så skönt dramatiskt:) I love!!!!!
Noice äger:)




Förlåååååt att det blir så många videos men jag är ju så lycklig att jag har lärt mig;)

Min fina son!

Lilla älskade Victor, du är mammas allra finaste lillkille!

 


Den röda mössan är min Sveamössa men Victor har bestämt sig för att den är hans. Huvudet får värsta äggformen men han tycker att han är skitsnygg och det är väl det som räknas:)

Alltså Winnerbäck-my god!!

9 augusti på Zinken. Vågar man hoppas på att bebis kommer i tid och att det kommer vara möjligt för mig att gå dit? Jag känner att jag längtar ihjäl mig efter att gå på Winnerbäck med Ullis!! Lite rött lite Ullis och lite Winnerbäck- allt annat känns överdrivet;) för att halvcitera Lasse alltså..:)

Stefan tror att det kommer att funka och jag hoppas att han har rätt!

Ett minne är när Ullis och jag
 satt på Calle P och tog en öl.
Plötsligt kom vi på att det var kalasturné så vi spontandrog dit för att kolla in Winnerbäck. Efter det hamnade vi på Olssons skor. Vi kom hem rätt sent och flera öl senare:)
Johan och Stefan var på landet och nästa morgon var det tänkt att vi skulle ta båten ut MED kräftorna som vi skulle ha på kräftskivan..

Ja det kom ju vi verkligen ihåg där på natten, så det slutade med att Ullis sov hos mig och glömde bort det där med packning så hon fick låna några trosor och joggingbrallor sen tog vi taxi till båten och stannade vid Mariahallen på vägen och köpte frusna kräftor som vi försökte tina på vägen till landet. Kul hade vi iaf:)


Party!!

Här är en låt bara för Hannah:)


Och så lite för mig själv också då;) Shit vilka partyminnen man får och dessutom längtar jag extremt mycket till sommaren nu!!


Så jävla bra!

Lasse Lindh alltså! Lyssnade massor på Svenska hjärtan när jag väntade Victor och den är sjukt bra! Men så är jag ju värsta suckern på svenska texter när de är som bäst;)
Lyssna här Visst blir man glad och liksom längtar efter sommaren??!:)

Ikväll är det melodifestival och Lasse ska vara med. Om det tror jag.. jaa.. säkert en bra låt med fin text men förmodligen inget som vinner, men det ska bli kul att se! Vinner gör nog Carola och Andreas Johnson, de verkar ha en stark låt och jämförs ju tom med U2, vilket känns lite knäppt. Men det måste ju ses:)

Vi ska käka tacos med familjen först och sen kommer Jonas Camilla och Livia samt Jenny och Sonja över hit. Det blir kul och trevligt!

Jag är lite trött bara, men så får det va. Var hos BM igår och hon sa att mitt blodtryck hade gått ner till nån slags svimningsnivå och blodvärdet tappat allt värde typ, så förklaringen ligger väl där.
Sanna var snäll och tog tjejerna till stalletså jag kunde sova lite på dan, det var riktigt skönt. Tack!!

Nu ska jag ut på gården ett tag och leka med lilla Victor!

Puss!

Alla hjärtans dag!

Idag fick jag en alla hjärtans dag-present när jag kom till jobbet. Det var såklart snälla, fina kanonsöta SuperNanna som var snäll:)
Titta själva vad fint:
image219
Och så innehållet....
image220

Kom inte och säg något annat än att hon äger snällhetsligan;)

Sen gick vi ner och åt ärtsoppa. Eller ska man vara riktigt ärlig så åt vi ärtsoppa, pannkaka, blomkålsbiffar, skinkstek, potatismos och vaniljhjärta. Fazerrestaurangen måste ju bara gå back på oss.

Dagen fortsatte i snällhetens tecken och jag och evis skrev små uppmuntrande ord till varandra på wb:n, typ "du är så bra", "smart tänkt", "bra precision". Vi funderar på att att börja inleda dagen med att sitta i ring på golvet(ok, det blir en väldigt lite ring, men ändå) och hålla varandras händer och bara säga bra saker till varandra på mornarna. Kanske att vi startar med att sunga we shall overcome? Vad tror ni? Känns det överdrivet;)?

Efter jobbet åkte jag och köpte en ros till min fina dotter Joanna och sen stack vi hem och gjorde hjärtvåfflor med sylt och grädde/gräddfil, stenbitsrom, dill och rödlök. Middag värdig alla hjärtans dag:)

Nu softar alla lite hur som helst här hemma, Stefan glor på tv, Victor springer runt och tokar sig som vanligt, och Joanna smet till grannen med ett alla hjärtans dag-kort.

Imorgon är jag ledig. Först ska jag till Mvc och sen sticker jag och hämtar Victor på dagis. Jag ska möta August pappa där och vi ska sticka hem till August och softa. Det blir kul för Victor och August att leka lite:) Fast egentligen ska dom ha en tv-dejt, Augsut familj har nämligen köpt en 50"-tv som killarna ska få titta på bamse på:)
Stefan ska ta Joanna och Linnéa och sticka till Eriksdagshallen och röja loss. Det blir väl kaos..
Hörs då


Glad alla hjärtans dag:)


Vit kick off

Kick offen i Sälen var precis så vit som man kunde förvänta sig! Det var massor av snö och inte en droppe alkohol:)
Jag hade verkligen jättekul, tom över förväntan kul! ag och Carro delade rum och det var jätteroligt att lära känna henne bättre! Jag har inte snackat med henne så mycket förrut, men jag gillar henne jättemycket! Både snäll smart och rolig och det är ju en vinnande kombination:)

Påkvällen kom en trubadur till vårt "hotel" (väldigt snäll definition av stället vi bodde på) och vi hade musiktävling. Det var jättekul tyckte jag som ju är lite torsk på sånt där:) Maten var lite rolig, det var typ en helkyckling ala belgien blue per person med en stor potatiskaka och chokladsås till, men hey- dom var hog inte så vana vid att laga mat till så många samtidigt.

Carro och jag kände oss som värsta partybrudarna när vi trippade hem för att sova vid 23.15,men va fan det är ju en dag i morgon också och det var ju dags att tänka på refrängen;)

Nästa dag hade vi lite konferens och sen stack vi och bowlade. Det var kul och jag var helt grym! Totalt oslagbar! För det handlade väl om att slå flest rännor??? Jag körde iaf tre omgångar på raken utan att få ett enda poäng och det måste ju ändå vara en prestation i sig..

Vi åkte hundsläde också och det var..annorlunda. Hundarna var magsjuka. På riktigt alltså.Dom spydde överallt omkring oss och det fullkomligt sprutade diarré. Grymt äckligt och vi var omringade av en stank som verkligen lukade infekterat. Det kändes sådär att sitta i släden bakom hundarna som tom sket medan dom sprang. Man väntade ju bara på att diarrén skulle flyga i ansiktet på oss. Halvmysigt.
Innan vi fick reda på att hundarna verkligen var magsjuka så trodde Carro att dom sket så mycket för att dom var så taggade på att sticka i väg att springa. Ungefär som om domled av stressmage. Lite gulligt tycker jag:)

Solen sken och snön var gnistrande vit. Vi stannade efter ett tags åkande och åt luch. Det var härligt!
    
    

Vår älskade Victor har blivit 2 år!

Den 5:e februari så var det dags för Victor att fylla 2 år! Det var en stor dag för Victor och vi uppvaktade honom såklart redan på morgonen med frukost på sängen och presenter.
Tyvärr så blev han sjuk kvällen före sin födelsedag så det var en något slagen och febrig hjlte som uppvaktades



Som tur var så hade han sitt kalas redan helgen innan och då var han fortfarande fit for party..
August, Sonja, Mira, Emma, Albin och Noa kom för att fira Victor. Han fick jättefina presenter, bla en pippiservis, en rolig leksak medfjärrkontroll som lät roligt och en jättefin bok!
Victor tyckte att det var jättekonstigt att August var hemma hosnom, jag menar han ska ju vara på dagis... bor intehan där??
 
Det var iaf ett bra kalas tyckte både Victor och vi!


På själva födelsedagen så trotsade mormor och co Victors virus och kom för att fira den sjuka 2-åringen. Victor fick en käpphäst,ett tåg, låtsasmat,plastservis och lite annat.  
Bilderna är tråkigt suddiga och det beror på att jag inte tänkte på att torka av linsen.. Smart..