Michael Jackson är död!

Idag vaknar jag inte bara upp till strålande sol som strilar in mellan de kassa persiennerna. Idag vaknar vi även upp till "nyheten" att Michael Jackson- The King Of Pop, är död. Det känns..ofattbart på något sätt. Kanske inte totalt otänkbart eller oväntat, men ofattbart.
Alla har nog sin relation till Michael Jackson, det finns knappt nån som inte tycker något..

När jag ska välja vilken som är hans bästa låt så finns det ju hur många som helst att välja på, så jag tar ist en som betytt mycket för mig när jag var yngre! Oj vilka minnen som kommer av den här låten.


Jag tror inte att Michael Jackson var någon särskilt lycklig person, men jag tror att han gjorde många andra lyckliga genom sin musik.

R.I.P Michael Jackson!

Träffade darlingarna på Snaps!

I tisdags träffade jag Hannah och Evalena på Snaps! Johanna och Teppe kom förbi och det var kul!
Skummaste var ju snubben som ställde sig typ 2 meter ifrån oss och klädde av sig naken medan han skrek nåt konstigt.. Okeeeeej. Iaf så drack vi massa rosé och avslutade såklart på grillen:) Det var jättekul att träffa dom och vi bestämde att vi ska åka och hälsa på Johanna i höst när hon ska plugga i NY!

Bilder såklart:)

Hannah

Evis och jag


Evis testar filten..:)

..och bättrar på glanset:)

Hannah har kul som vanligt:)

Den lilla människan kom förbi;) Henne har jag saknat!

Självklart hade hon med sig Teppe:)

Plötsligt blev det jättekul!!!

Hannah höll sig vaken;)

Avslut på grillen..


Såååååååååååååååå kul att träffa er, repris igen snart hoppas jag:) Evis kanske kan bjuda hem oss till fina villan:)
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Det har ju redan varit midsommar!

Om nu någon skulle ha missat det:) Fast det känns rätt skumt på nåt sätt! Det är alltid samma sak, först väntar man på sommaren hur länge som helst och sen går det så fort!

Midsommar var iaf kanon! Vi var ute på landet i skärgården. Jonas, Camilla och Livia var med och det var kul! Vädret var bra. På dagen körde vi såklart silllunch och på eftermiddagen var vi och dansade runt stången och vinkade till båten och de gamla vanliga traditionerna. På kvällen grillade vi och avslutade sedan tillsammans med Matte, Sofia, Thomas, Miko och barnen. Gitarr och vin hela natten lång, precis som vanligt alltså:) Självklart så övertalade jag Thomas att spela naken, också det precis som vanligt:)

Dagen efter åt vi middag på Ingmarsökrogen. God mat och drinkar. Samma trevliga sällskap igen:)

Lite bilder.. Fast tyvärr inga "festbilder", då hade jag glömt bort kameran:)












Regnigt men roligt på Eken Cup!

I helgen har Joannas handollslag kört Eken Cup ute på Gubbängsfältet, eller Gubbängsträsket kanske man ska kalla det:)

Det var helt sjukt lerigt och blött och vissa planer såg ut som små sjöar! Tjejerna var helt fantastiska och körde på riktigt bra och gnällde ingenting trots att det var rejält kallt när det blåste!

Dom spelade bra och tog sig till slutspel men på slutet sket det sig. Men det var så kul tyckte Joanna och hon längtar redan till nästa år. Mest ser hon fram mot att få åka på cup i nån annan stad så att hon får sova över:)
Lite bilder från helgen...


Ja ni ser ju, rätt blött och grått..


Före matchen i tjejernas tält..tjejerna ser fortfarande representabla ut:)


Matchen drar igång, Joanna är glad trots regnet:)




Vi hoppas på bättre väder nästa år- och ÄNNU bättre resultat:)

Golden Hits..

Igår var det lördag och då blev det party! Åkte hem till Göran och spelade buzz och drack drinkar. Anne, Sara-Maria och Anka kom också dit.

Jag hade som vanligt glömt bort att käka middag så Göran var snäll och bjöd mig på sina kinamatsrester:) Det var GOTT! Vilken tur jag hade:)

Vi körde buzz ett tag och jag var asdålig..

Vid 21,30 tog vi en taxi in till Gölden Hits. Vi tyckte att vi var ute i ganska god tid för att slippa värsta köerna, men vafan! Vi fick stå i kön EN TIMME!!! Normalt sett så skulle jag aldrig göra det men nu ville vi verkligen gå in. Dessutom så kändes det inte som att det tog så lång tid som det verkligen gjorde. Det värsta var ju egentligen att man hörr på att kissa på sig..

Så kommer vi fram till kassan och då är det ju lite irriterande att upptäcka att det är Julia som sitter där..och säger "varför ringer du inte mig innan du ska hit så slipper ni ju stå i den här kön?!" Ehhh..därför att jag är värsta smartot typ..
Jaja, in kom vi ju iaf!

Sen kom vi på att Göran fyllde år efter 00-slaget så då köpte vi lite shot till honom och oss.

När dom stängde så skulle vi gå vidare till Hells Kitchen, men som tur var så kom jag till mina sinnens fulla bruk och insåg att det inte var nån bra idé. Ist lurade jag med mig Göran och Anka in på McD och så svullade vi massa mat. Bra där..
Tog en taxi hem sen och var hemma vid 04.15 tror jag.

Idag har jag varit trött men mått bra som tur var, för Joanna spelar Eken Cup i helgen så det var bara att trotsa baksmälla och trötthet och sticka ut till Gubbängsfältet i ÖSREGN!!! Alltså det regnade sjukt mycket och jag var helt dyngsur! Tjejerna halkade runt i lervälling på spelplanen och var helt indränkta i lera:)

Nu har jag precis lagat potatis och broccolisoppa, och vi har ätit. Jag ska se till att Joanna kommer i säng nu för det har gått bra för dem i handbollscupen så dom spelar slutspel i morgon. Vi ska vara ute på Gubbängsfältet kl 08,00 i morgon bitti.

Igår stod Joanna i mål ena matchen föresten och det blev 13-0, hon släppte inte in ett enda mål!! Sååååå duktig!!
Hon är så rolig, hon stod i målet och skrek "jag är i så bra form!!!" och slog sig på låren:)

Håll tummarna för att det går bra för tjejerna i morgon!

Kram Petra

Slö söndag

Idag har vi i stort sett inte gjort nånting, vi är lite halvslitna sen igår.

På dagen var jag med Bettan i skärholmen och shoppade skor till Joanna. Det var länge sen vi sågs så det var jättekul. På kvällen kom Jonas Camilla och Livia över till oss för att fira lite nationaldag:)

Vi brukar dela upp vem som gör förrätt och huvudrätt så blir det enklast för alla.

Vi körde en väldigt svensk meny:) Jag och Stefan fixade förrätt i form av sill, lax, räkor och annat småplock och Jonas hade med sig en slags viltgryta med kantareller, messmör och enbär m.m.




Till efterrätt hade jag gjort en vit chokladcheesecake! Det var grymt god!! Den ska jag bjuda Hannah på nån gång:)
Visst ser den somrig ut?? Saknas bara lite flaggor nedstuckna:)


Efter middagen så gick vi bort till Svandammsparken för att kolla på några band som uppträdde. Det bruakr vara jättemycket folk där, men det lite kalla vädret igår gjorde nog att många stannade hemma för det var rätt glest med folk..
Vi fick med oss några kompisar till Joanna också och tjejerna hade kul i parken iaf!




Lucas trivdes som vanligt hos Jonas, han tycker verkligen om honom!


Sen hittade han några ölflaskor att leka med. Fräääääscht.


Det blev kallt rätt snabbt så vi gick hem igen. Jenny och Hasse kom också över och vi körde Guitar Hero fram tills kl 01,30, då fick det räcka och jag gick och la mig. Det var en jättetrevlig kväll och jag hade kul:)

Idag tog vi en promenad mitt på dagen och fixade lite saker som skulle fixas, men i övrigt har vi inte gjort många knop. Joanna har varit på kalas och Victor har lekt med August i parken några timamr.
Lucas har varit på vårdcentralen för sin ögoninfektion osm inte går över och nu har vi fått medicin. Skönt!

Till middag med det gravad lax och dillstuvad potatis, det var jättegott!!

I övrigt har jag världens sötaste Victor här hemma, det ni:)


Ha en bra kväll så hörs vi!!

Glass är gott:)

Kolalde gamla bilder och hittade den här på Joanna och Mira när vi var på Cypern! Snacka  om att njuta av glassen:)


Sämre kan man ju ha det... Jag och Micke i poolen på hotel Callisto, Cypern


Okeeeeej.. Sanna och jag tar verkligen texmex-temat på allvar..


Jag längtar utomlands:)


Och hur mycket älskade jag inte den här låten??

Vad många minnen som kom tillbaka:)

Fredag kväll

Nu är det fredag kväll och det är så skööööönt! Lite kan det ju ha att göra med att Stefan tog alla ungarna och gick upp till grannarna en stund och jag har suttit och snackat med Bettan i telefon i nån timme eller så. Inte så ofta man hinner med sånna marathonsamtal längre...

Vi käkade god middag eller vad man ska kalla det, massa plock typ räkor, brie, nån annan ost, salami, avocado, aioli och lite annat smått och gott. Rött vin till. Perfekt fredagsmat:)

Nu kom hela familjen hem precis och Joanna tvingar oss alla att kolla på nån film som hon har hyrt. Den handlar om hundar som kan prata. Hmm..precis vad jag är sugen på att se, men hon säger att det står att det är en familjefilm och då måste tydligen hela familjen se den. Ja, ja jag får väl ansluta mig.

Ridskolan är slut för säsongen så i morgon är det lugnt och skönt på morgonen. Skönt!

Nu "ropar" (läs skriker..) Lucas efter mig så jag ska gå och umgås lite med sötbebisen!

Ha en sköööööön fredagskväll!

Skoshoping inställd..

Istället "barnvakt" åt två grannbarn. Dom bor och jobbar i  Malaysia och är bara hemma på somrarna. Tjejerna är 6 och 9 år och Joanna gillar dem båda jättemycket! Det förstår jag för det är helsköna ungar och det är så synd att de inte bor här året runt!!

Iaf så skulle deras mamma till Ikea och dom ville inte följa med så hon undrade om dom kunde få komma hit och leka med Joanna lite istället och jag kan ju säga att Joanna var mer sugen på det än på att handla med mig...

Jag hade ju lovat Joanna lunch på Donken, men nu tar vi hem Donken till tjejerna ist!

Freeeeedag!!

Fredagar är alltid sköna att vakna upp till!! I dag var det iofs inte skönt att vakna alls, har sovit alldeles för lite i natt. Joanna fick vara hemma idag, hon har också sovit dåligt. Först strulade Lucas och skrek och höll Joanna vaken, sen fick hon växtvärk. Hon behöver vila idag.

Stefan kommer hem tidigt idag och då ska jag och Joanna åka till stan och shoppa skor som hon kan ha på skolavslutningen.

Igår blev föresten jag och Victor gisslan hos hans kompis. Victor var där och lekte och jag gick för att hämta honom. När vi hade samlat ihop alla bilarna så blev vi helt enkelt inte utsläppta. Han höll för dörren och var helt tokig, slängde stolar och dörrmattan omkring sig och slog till stackars Victor:( Hans mamma fick bända bort honom från dörren till slut. Victor var jätteorolig att vi kanske aldrig mer skulle komma hem "jag måste faktiskt gå till min lillebror nu" sa han! Sött att tänka på Lucas först:) Men till slut kom vi ut och kunde springa över gården in i vår port:)

Vad häder i helgen? Idag blir det bara lungt gissar jag, bara nån mysig middag med ett glas rött kanske? I morgon ska vi äta middag med Jonas och Camilla och fira lite nationaldag!Vi går på svenskt tema, förmodligen sill och sånt eller kanske vilt av nåt slag.. Får se. Trevligt lär det ju bli iaf:)

Nä, nu måste jag bada min lilla bebis och kolla om min stora tjej har plockat fram läseboken som hon lovade att läsa klart eftersom hon är hemma idag!

Hörs sen!

Uppdatering..

.. Nu har jag sagt till sura ungen att om hon inte ändrar sin ton så får hon faktiskt gå hem. Tyvärr så verkar det inte gå in...
Hon gapar och styr och ställer för fullt över Joanna och Victor.

Shit vad jag känner mig elak, men jag gillar henne INTE

Inte okej!

Joanna har en ny kompis hemma. Det är första gången hon är här och vi har inte träffat henne tidigare. Hon är ett år äldre än Joanna och går alltså i en annan klass.

Tjejen är helt otrevlig!! Jag frågade om dom ville ha pannkakor till middag varpå tjejen säger med sur röst "okej, men gör många för jag ska ha minst 10 stycken". Okej sa jag, jag gör så att du blir mätt. Då halvskriker hon med ännu surare röst "och gör dom inte så himla brända för då äter jag dom inte!!"

Ehhhh?

Joanna tyckte att det blev pinsamt och sa snabbt "min mamma brukar inte göra brända pannkakor".

När det brukar jag faktiskt inte.. Shit vad skumt, inte så vanligt att barn beter sig illa hemma hos kompisar väl? Speciellt som det dessutom är första gången som vi träffar henne!

Den tonen skulle jag inte ens acceptera från mina egna barn...

Nu gillar jag inte regnet längre!

Nu är det bara tråkigt! Nu har jag städat och städat lite till, förberett middag till i kväll, lekt med klossar och massa annat och nu vill jag ha sol och vara ute.

Alexandra ville ta ett glas rosé ikväll, men det är inget roséväder idag bestämde jag mig för.

Nästa vecka ska jag träffa Anka, Anne och Evis och kanske några fler i typ Rålis eller nåt och spela kubb och dricka lite vin. Hoppas på sol då! Tyvärr kan inte
Hannah och det är jättetråkigt:( Jag saknar Hannah nu, jag är ju van vid att träffa henne varje måndag, eller åtminstone att ha kontakt med henne varje måndag för att komma överens om att vi hoppar över kören igen;)

Nu kommer bebis och vill umgås:)

Hej då!

Vilat med Lucas!

Nu har jag och Lucas haft vila och det var grymt skönt! Det är ju verkligen nåt man kommer att sakna när man börjar jobba, det är ju jätteskönt att gå och lägga sig en timme mitt på dan, värsta lyxen:)! Jag ska nog bli spanjor så att jag kan ta siesta!!

Nu ska vi dra och handla lite så vi kan förbereda middagen i tid. Skönt att ha det gjort så hinner jag leka med Victor efter dagis ist fö att stå och laga mat!

Stefan och Joanna kommer lite senare för Joanna ska provrida i en ny ridgrupp i eftermiddag.

Hej då:)

Godmorgon i regnet!

Igår regnade det i princip hela dagen och idag verkar det bli samma grej. Jag tyckte det var underbart med regn igår, friskt och skönt och ändå inte kallt. Idag tycker jag nog samma sak, men i morgon vill jag ha tillbaka solen!!

Igår klädde jag på mig och Lucas regnkläder och sen gick vi ut på promenad. Lucas tyckte att det var jättemysigt att åka vagn med regnskydd och satt i sin "lilla koja" och sjöng:) Jag lagade en ost-och skinkpaj när jag kom hem så middagen var klar redan vid 13.00 på dagen, dte kändes otroligt husligt av mig, och huslig är väl inte det som kännetecknar mig bäst.. Pajen var för övrigt grymt god!

Efter det gick jag och Lucas upp till granne Lotta och hennes fantastiskt sköna ungar och fikade lite. Lotta och hennes familj bor i Malaysia eftersom mannen jobbar där och dom har varit borta i tre år nu. Det är alltid lika kul när de kommer hem över sommaren. Joanna älskar att leka med deras två stora tjejer.

Sen var det dags att ge sig ut i regnet igen för att hämta Victor på dagis. Han var jätteglad och han och Lucas jagade varandra:) Fröknarna kommenterade att Lucas verkar väldigt härdad. Hmm..ja det kan man ju säga:)

Joanna kom hem från plugget och drog vidare direkt. Hon hade bestämt med en tjej från skolan att de skulle leka!

Jaaaa...jag har inte så mkt att berätta, för det har ju inte hänt så mkt direkt:)

Idag ska vi inte göra nåt direkt, det blir väl som igår. Lucas har en liten ögoninflammation så vi får hålla oss lite lugna.

Dagens visa;)
 
Ha en härlig  dag!

JP för helvete!!!

Nu har du ju nära på skrämt ihjäl mig. Igen får man ju säga, du var ju alltid bra på det...

Katter har 9 liv och du verkar ju ha ännu fler.

Jag är så fruktansvärt glad att ni lever båda två och hoppas att du snart är hemma och kan komma vidare.
Jag blev alldeles iskall när jag fick veta vad som hade hänt. Det verkar som om ni haft änglavakt.

Jag tänker på dig och hoppas att det här ska lösa sig. Fan se till att fixa det här bra nu. Om det är nån som klarar det så är det väl du.. Du är STARK!

Såååå..vilken låt väljer jag att skicka till dig? Inte så svårt val:)


Godmorgon på regniga tisdagen!

Ni får en låt att pigga upp den gråa dagen. En av 90-talets bästa föresten:)
Snacka om att kastas tillbaka!!:) Den här och typ Mr Vain leder stort!

 

Utgång med gamla jobbtjejerna!

..Fast så himla gamla är dom förstås inte, men väldigt söta:)

Tanken var att vi skulle till nån uteservering, men det hade alla andra också tänkt så det var rätt kört. Ist så hamnade vi inne på Pontus by the sea. Efter ett tag drog vi till Collage och där var det typ bara vi. Skumt! Det blev inte mer folk heller så efter ett tag drog vi vidare till Bmb!

"Den lilla människan" Johanna och "kära väninna" Alex:)


Alex och Anne


Jag och Hannah på ett tomt Collage!


Teppe! Hon är väl kanske inte direkt kollega, hon var mest en inventarie i repan:)


Men hallå???! Goddag yxskaft liksom, dum och dummare.. Kaka söker maka..Jag och Alex;)


"Äh vafan, nu skärper vi till oss!!"




Lite fest har vi ju hunnit med också!

Vi var på middag hos Matte och Sofia och fick äntligen se deras "nya" lägenhet. Den var verkligen jättefin!

Johan, Ulrika, Helena och Peter var också där och alltid när vi ses så blir det...jättekul och sent:) Vi hade barnvakt till Joanna och Victor och kände oss nästan barnfria med bara Lucas att ta hand om:)
Självklar så stannade vi längst av alla, men va fan, man får ju passa på:)



Mattias killar var hemma också och Simot var så gullig med Lucas:)


Ullis och Helena fokuserar på maten. Eller Ullis fokar på sin mat och det gör.. Helena också:)


Johan och Mattias


Helena och Peter är så söta:)

..Men min gudson Prins Hugo är sötast:)

Jag, Johan och Mattias


Ullagulla och jag.. Love is in the air:)


Matte och vackra Sofia:)


Sofia och jag tog över dj:andet!


Ingen fest utan lite gitarr:)


Ungefär här började jag känna att det kanske var dags att tänka på refrängen:) Både Stefan och Lucas satt och sov och klockan var typ 03,30:)


Tack snälla alla ni för en supertrevlig kväll:)

..

Bytt vagn..

Lucas har fått byta vagn och åker framåt nu. Han gillar det och är så nöjd och glad:) Vi tog en prommis till Aspuddsparken för att dels inviga vagnen men också för att leka loss lite:)!




Joannas födelsedag och kalas i bilder..

Det fanns visst lite bilder, så jag lägger väl upp dom!

Frukost på sängen och massa paket.. Victor fick såklart också ett paket:)

En a bästisarna, Julia, var med och firade Joanna på kvällen

Mormor hade med sig underbara rosor


Kalas med klasskompisarna!


Fikade utomhus..



Tipsrunda..

När inte fingrarna räcker till så får man räkna varandras:)


Hur många får plats på en gunga??


Lucas blev väldigt lycklig när han råkade hitta resterna av tjejernas godispåsar:/


Joanna var mycket nöjd med sitt kalas!

Men hallå?! Vad hände??

Nu har bloggen legat stilla lääääänge! Vad ska jag skylla på? Tidsbrist? Ja lite, men det stora problemet är att datorn strular och stänger av sig titt som tätt så jag orkar aldrig börja på ett nytt inlägg eftersom jag oftast inte hinner skriva klart:( Men nu chansar jag och skriver asfort:)

Sen sist har det hänt...mycket såklart:) Tyvätt har jag inte kunnat lägga in några bilder ännu så det får komma senare.

Joanna fyllde ju år och hade kalas. Det var strålande väder så vi kunde vara utomhus. Vi ordnade tipspromenad och massa andra utelekar. Jättekul!!

Joanna har också hunnit ha sin första handbollscup och tjejerna var grymma och tog silver! Det var över 100 lag som var med i cupen och faktum är att de kunde lika gärna ha tagit guld, men sista matchen blev oavgjord så då körde dom på vem som gjorde första målet och då blev det tyvärr det andra laget:( Om det hade räknat vilka som gjort flest mål i hela serien så hade våra tjejer vunnit! Duktiga:)

Lucas utvecklas sjukt fort just nu! Han är snabb och klättrar upp i klätterställningar och gungar för fullt. Han säger mamma och pappa och lampa och är mkt social och glad. Kul!

Victor älskar livet just nu och vi får mkt beröm från tex dagis för att han är så social och artig! Han erbjuder sig alltid att hjälpa till med saker och pratar med alla. "Vet du mamma, jag älskar dig" säger han hela tiden. Sööööt:)
När jag skulle gå till tvättstugan för ett par dagar sen så var Victor ute på gården och lekte med kompisar. Då ropar han "mamma, ska du bäja alla klädarna själv? Jag kan fölla me och jälpa dig":) Klart empatiskt av en 3-åring tycker jag:)

Jag fick veta en tråkig nyhet idag om en gammal vän som stått mig väldigt nära, närmre än de flesta. Han har varit med om en motorcykelolycka som tydligen var allvarlig och ligger på intensiven nu. Jag hoppas så otroligt mycket att det går bra.

Lucas har fått dagisplats. Vi velade länge ang om vi skulle ta den eller inte. Jag tycker att han är lite för liten egentligen, han kommer ju bara vara 1 år och en månad. Dessvärre så sa dom att det nog inte kommer att finnas någon plats om vi väntar till årsskiftet och om vi tackar nej nu så hamnar vi tydligen sist i kön. Iaf så bestämde vi oss för att ta platsen och nu känns det bra. Jag tror att det kommer att funka bra. Lucas älskar att vara på dagis när vi hämtar Victor. Han börjar skratta och vinka så fort vi närmar oss dagis och sen kryper han runt och leker med allt där inne:) Dessutom längtar jag verkligen efter att börja jobba. Fast det är klart, dagar som denna med 30 grader och sol så stör det mig inte nämnvärt att vara föräldraledig:)

Nä nu måste jag laga mat och duka på gården!

Kram!