Till alla döttrar..

..vad säger det bättre än den här låten? Jag menar vem har inte varit där? Färgat håret i osannolika färger, varit på språkresa, hånglat loss, varit full och framförallt kär. Varför vill man bli stor så fort när det går så fort ändå?

Älskade Joanna, ha inte för bråttom!!
image312

Och på tal om Uggla..

så ramlade jag över den här gamla sköna låten, FAN vad jag slet ut den skivan:)

Denna version är med Marcus Öhrn, som faktiskt gör den sjukt bra tycker jag, och dessutom har han den fördelen att han är rätt snygg:) Fast han borde skippa det lilla töntiga skägget eller vad man ska kalla det...hårtussen kanske?:)
Låten blir liksom..vackrare när Marcus gör den på något sätt! Fast kanske bättre med Uggla ändå?




Vad är det med Uggla?

När jag lyssnar på Uggla, alltså spelar egentligen ingen roll vilken låt det är, så fylls jag av en skum sentimental känsla, liksom en längtan efter förr..
Vad är det? Det är något i kombon av hanstexter och hans röst. Tror att det kastar tillbaka mig i gamla känslor..
Det är ju sundare att leva i nuet, men ibland kastas man ju tillbaka i tankarna..

Här kommer en lite nyare Ugglalåt, men skit samma- effekten är samma för mig:)

Glömde nycklarna som ett pucko.

Idag är det halvdag på jobbet och det är ju alltid skönt att kunna passa på att smita hem kl 13:00, men då har jag såklart lyckats glömma nycklarna som ett pucko så jag fick vara kvar på jobbet till 14:30 när Steven kunde hämta mig. Ja, ja 14:30 är ju också tidigt, så det var ju skönt hur som haver:)

Det var på vissa sätt en mycket tråkig dag i dag eftersom vi hade avtackning för Jonna som slutar hos oss, samt att Terje gick runt och sa hej då till allihop eftersom han också slutar. Det blir så tomt!

Efter att Steven hämtat mig så drog vi till skolan och hämtade Nanna och sen till dagis och hämtade Tottogubben. Det var mysigt att träffa dom och dom var på ett strålande humör:)

Idag är det ju Valborgsmässoafton och vi ska gå till brasan vid Himlabacken ikväll.
Innan dess blir det god middag och mysig kväll helt enkelt.
Vi ska käka kycklingfilé, potatisgratäng och vitlöks-och persiljefrästa champinjoner. Mycket gott.
Efterrätt? Dillchips:) Jag är väldigt kulinarisk, verkligen:)

Ett tips om man ska steka champinjoner (och det ska man ju eftersom det är sjukt gott) är ju att, förutom att fräsa dem i olivolja med soja, vitlök och persilja, hälla på lite balsamvinäger! Balsamvinägern gör verkligen stor skillnad och det blir så mycket godare!

Wow- ytterligare ett mattips från mig, jag impar på mig själv:)

Hej då:)

Det är inte synd om mig.

Något som irriterar mig är att en del människor nästan verkar tycka synd om mig för diverse olika saker.

Tex så verkar det vara väldigt synd om mig för att jag inte får dricka alkohol. Det är inte många som kan låta bli att kommentera det. Hallå???!? Det är liksom inte så att det handlar om en livstid direkt, det handlar om typ 10 månader, och det vore väl riktigt illa om inte det skulle vara okej, då har man nog andra probs att ta itu med..

Det verkar också som om vissa tycker synd om mig för att jag ska bli "bunden" av en liten bebis.
Hey- detta var inget som hoppade på mig av en slump, utan det var ett medvetet val, och jag känner mig inte _bunden_ av mina barn- jag gillar att vara med dom och jag VILL ta hand om dem:)

En tjej sa såhär: "Åhhhh, jag kan se framför mig i sommar när jag kan sitta på gården och sola, då får ni med era bebisar springa runt som galningar, jag är INTE avundsjuk"

Nämen vad bra då, eller vad ska man säga?? Jag ser det liksom inte som ett jättestort problem:) Min tid att sitta på arslet kommer och det vete f-n om det verklgien är något att se fram emot...

Den andra kategorin som är lite jobbig, men framför allt trist, det är dom som liksom räknar bort en för att man är gravid och slänger kommentarer som "du får ta och klämma ut den där ungen nu så vi kan bla bla bla", och "det är väl inte så kul för dig att hänga med nu när du bla bla bla".

Så- det är INTE synd om mig. Uppoffringarna väger SÅ mycket mindre än vinsten. Jag ska få en till person att älska- hur skulle det rimligtvis kunna vara synd om mig?

Men såklart så finns det dom som absolut inte håller på så och det är guld värt:)
Nu längtar jag efter att ha min bebis på utsidan, det ska bli mysigt att pussa hans små kinder!

Fridens!

Det börjar onekligen att dra ihop sig!

Lite kalla fakta då..

Du har gått 218 fulla dagar av 280 (78%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag(v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 29 jun 2008
Du har 62 dagar kvar till förlossning.

källa: familjeliv.se

62 dagar. Det är inte så värst mycket. Jag blir lite stressad, det är ju massor som måste göras innan the arrival. Fast egentligen vet jag inte riktigt VAD som behöver göras, jag menar- det bor ju redan två barn här, och dom verkar ju klara det bra.. Det är mer en känsla:) Jag vill shoppa grejer till lilla bebis också, fixa hans vagn och sånt där mysigt!

Idag var jag hos barnmorskan och det var ju lika trevligt som vanligt. Jag vill nästan aldrig gå därifrån när jag är där, för det är så mysigt där och hos är så snäll:)

Lilla bebisen verkade iaf må jättebra och hjärtat tickade på i god takt, 145 slag/minuten. Eftersom det är lite långsammare än vad det brukar göra på just den här bebisen så väckte hon upp honom lite för att kolla att hjärtljuden accelererade som de skulle utav stimuli, och det gjorde dom ju.

Den ligger lite över kurvan men inte mycket. Det gjorde Victor också, så det är väntat.
Bäst av allt är att den är i stort sett fixerad nu!!!!! Så skönt:) Hon sa att risken nu är minimal att den vänder på sig.
Så häftigt att den är nästan helt fixerad, det betyder ju att den ligger beredd och inställd på att komma ut- den ska liksom bara växa färdigt först! Lilla söta bebisen...:)

Många rosa paket

Många rosa paket ligger nu färdiginslagna och väntar på att det ska bli morgon så att dom får bli Joannas:)
Födelsedagsbrickan är också framtagen och förberedd. Jag gillar verkligen att fira födelsedagar!!

I vår familj får man alltid frukost på sängen och paketen på morgonen. Vi äter absolut inte tårta på morgonen som en del gör, jag vill ha riktig frulle:) Jag längtar tills i morgon bitti, det ska bli så mysigt att väcka henne (hmmm..in my dreams, men ändå..) och se hennes ögon lysa:) Undrar om Victor kommer paja och slita up några av hennes paket.. Förmodligen:/
I morgon blir en mysig dag!

Godnatt!
image310

image311


Vad får hon då??

Jo bla Nintendo Ds, Inlines, MP4, spel till Nintendo, ryktgrejer, ridvantar +ridstrumpor, bokmärken+album, Littlest Petshop-figurer, ny vattenflaska +matlåda med barbie, nya skydd till skateboard/inlines.. Jag tror och hoppas att hon kommer att bli glad:)


Fina Joanna

Tänk att min lilla flicka blir 7 år i morgon!! I kväll tittar jag på klockan stup i kvarten och börjar bli riktigt sentimental:) Kl 21:39 när jag kollade på efterlyst startade min första förlossning för exakt 7 år sedan, sen föddes min prinsessa kl 16:08 nästa dag. Vad fort tiden har gått! Och vad jag är glad att jag har min fina prinsessa!! Tack älskade unge för att just du kom till oss, du är helt fantastisk!!!

image309

Finaste flickorna utanför ridskolan

Kolla smilen:) Världens finaste tjejer tycker jag dårå:)

Joanna och Mira är utanför stallet och ska alldeles strax rida!
"Minipetra och minisanna", det är ju så kul att Sanna och jag var kompisar när vi var små och nu är våra tjejer också kompisar:)
image306 
 


 


Joanna har haft 7-årskalas!

Idag har Joanna haft 7-årskalas för sina klasskompisar och det var jättekul! Joanna ville inte ha nån tårta så vi körde på glass, hallon, jordgubbar, grädde. maränger, nonstop och såklart massa olika strössel och glassåser. Ungarna gillade det!!

Efteråt körde dom singstar och tjejerna och Erik är grymt duktiga! Mest poppis att sjunga är "värsta schlagern".
Sen lekte dom lite Limbo och dansstop och så hade vi skattjakt efter godispåsarna. Joanna fick massa fina presenter, bla ett jättefint halsband av Evelina. Erik hade ett jättefint armband med sig som han köpt i Thailand.

Joanna går i en jättebra klass! Det är verkligen ett gäng starka tuffa tjejer med massa åsikter och det bästa är att dom verkar hålla ihop allihopa- det är roligt! Dom är snälla mot varandra och skrattar mycket:)
image298


    

 


Vad ska man med badkar till??

Det duger väl bra med hink tycker Victor:) Fast liiiite trångt ser det ju ut, och han ser ju inte helt nöjd ut, snarare lite uttråkad:)

image297

Al "Victor" Bundy

image296

Idag lekte vi doktor

Men känns lite som om "Toto" inte har full koll på vad man har stetoskopet till..
image294

 Men han gör ju så gott han kan, doktor Toto:)

Somnade på skötbordet

Victor var ute på gården och lekte med pappa men när han kom in på gården så var han så trött så han somnade på skötbordet:) Vi hade inte ens hunnit ta av honom mössan...
image293

Bästa sms:et kom idag:)

Det här sms:et fick jag idag:

"Idag 080418 har vi gift oss i Svenska kyrkan i Paris! Lyckliga hälsningar fam xxx"

Vad glad man blir för ett sånt sms:) Visst hade det såklart varit kul med en rolig bröllopsfest *pikar lite*, men det viktigaste är att dom finaste av dom finaste äntligen har slutat leva i synd! Och att dom är glada förstås:)
Och dessutom så är det ju inget som hindrar att vi har en liten fest och firar dom ordentligt i sommar:)

Iaf fina fina Johan och Ullis, vi älskar er och är superglada för er skull!!!!
image285

Kärlek...;)

     

image292

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lillasyster Matilda kommer hem!!!!!

image281

Äntligen!!! Åhhh vad vi har saknat dig Tilda:) Victor går och drar i din jacka som hänger i vår garderob och säger "mamma, de e tiddas jacka", han vill visa alla att din jacka är där:) Joanna vaknade i morse med ett fånigt leende och var så himla glad över att du kommer imorgon!! Och jag är JÄTTEGLAAAAAAAD:)

Vi ses i morgon gumman:)
 

Jag har två fina Nannor omkring mig

och båda är fantastiska:) Den ena Nannan är min lilla unge så det säger ju sig själv att hon är fantastisk:)

Den andra Nannan brukar förvisso drömma att hon är min dotter, men fullt så "illa" är det ju inte- då skulle ju jag fått barn när jag var 13 år, och det fick jag ju inte:),men hon är min kompis iaf:)

Iaf, nu har jag varit hemma två dagar pga foglossning och elaka sammandragningar. Tänkte att jag skulle jobba lite hemifrån och kollade jobbmailen och då har jag fått detta:

"Skickar en KRYA PÅ DIG - KRAM till min söta Petra!
Det är inte lika kul här utan dig.. :)


Puss & Kram

Lilla människan"


Hon är sååååå söööööööt den lilla människan:)

image280
bilden har jag snott från Nannas blogg
http://www.nannaas.blogspot.com/
Hoppas att det var ok, men den är ju sååå du:)

Hmm..undrar om man inte skulle skramla till en ny cykel? Även om Nanna är en liten människa så verkar ju cykeln ännu mindre..:)
 


Fest i vardagen..

..har fått en helt ny innebörd:)
Jag är hemma idag för att jag har jätteont av foglossningen.
 
Jag ringde Stefan och bad honom komma hem med kebab och cola till mig och det gjorde han såklart, snäll som han är:)

Iaf så hade han glömt sugrören men vi hade kvar sugrör hemma sedan Victors kalas. Vi kände oss halvnördiga där vi satt och drack cola till lurren med värsta "partysugisarna":)
image278


Men kebaben var sjukt god!


Fruktiga namn?

Vad ska bebisen heta då? Eftersom vi har en "fruktgrej" här hemma så är vi något begränsade tycker Joanna, hon tycker att det är viktigt att vi kan kalla barnet för en frukt:)

Såhär:
Mamma- Mammamango
Pappa- Pappapaya
Joanna- Joannanass
Victor-Vickevindruva

Ehhhh.. normalt;)

Så- nån som har ett namnförslag som uppfyller det kriteriet? Ledord= kille!

image277
bildkälla:
www.lotta.skriva.net/index.php?s=fruktsallad

Min största egokick är nog Joanna

Hon är så duktig, smart, snäll och full av empati. Hon har alltid ett snällt ord över eller en gullig kommentar att slänga på en.

Idag tex så började hon dagen med att säga att det är en av hennes lyckligaste dagar bara för att hon har en sådan underbar mamma. Sen fortsätter hon med att slänga komplimanger som "åh vad du är snygg idag mamma" och vilken vacker mage du har-det måste vara ett väldigt vackert barn därinne" och liknande saker. Hon är helt underbar och VAD har jag gjort för att förtjäna en sån underbar dotter???
image276

En förnimmelse om vad som komma skall

Igår och i natt har jag har jag haft sammandragningar till och från hela tiden. Så mycket som min stackars livmoder övar sig så lär jag bli ruggigt bra på att föda barn:/ Hoppas att min logik stämmer bara:)

Igår vad det riktigt jobbiga förvärkar, de höll i sig länge och spred sig ut i ryggen och kom i kramper. På ett sätt blir jag glad över dem för jag tror någonstans att de gör nytta. Fast det är rätt jobbigt att få en sammandragning så fort som man blir kissnödig.. För att inte tala om så fort man vänder sig (läs vältrar sig..) i sängen. Eller böjer sig.. Jag känner mig som en valross. Inte så kul. 

Dessutom vaknade jag i morse med grym kramp i båda benen. Det är ju ett jättekul sätt att vakna på.

Iaf så är jag nu i vecka 29 och bara det är ju helt sjukt! Vart tar tiden vägen?
Nu tycker jag att min mage har blivit  rejält stor och det känns ju läskigt att den ska bli så mycket större. Den här gången kommer jag bergis inte att komma in i duschen, förra gången vardet på håret att det gick.. Vår duchkabin har liksom skjutdörrar som man öppnar till hälften typ, det är lite svårt att förklara, men det funkar ju utan problem när man inte är gravid, men mot slutet av förra graviditeten kunde jag inte gå rakt in i duchkabinen utan var tvungen att gå in från sidan och hålla in magen. Och det är ju väldigt lätt. Och det var knappt att det gick sista dagarna.. Familjen tyckte att det var rätt kul:)
Kolla själv, såååå liten är inte ingången till duchen:)
 men som tur är har vi ett braigt badkar  så ni beöver inte oroa er föratt jag ska vara ren. Bara jag kommer över kanten såklart..

Så här stor är magen nu när vi kommit fram till vecak 29


Så nu har jag fått gnälla lite:)

Iaf så finns det ju sånt som är bra med att vara gravid också, tex så är det väldigt mysigt att vara två hela tiden. Att känna hur det sparkar inuti mig och hur den lille svarar mig. Om jag tex klapar på magen så får jag ganska snbbt respons. Supermysigt. Det verkar vara en riktigt pigg och vaken sötnos därinne för det är inte lugnt många stunder. Jag kan vakna på nätterna av att det är disko i magen. Han sparkar tom så att jag får sammandragningar.

Nu ska jag gå ut och öva lite inlines med Joanna. Det verkar vara rätt sjysst väder så man får ju passa på.
Förra helgen såg det ut så här på vår gård
image275

Det var Joanna Märta och Livia som fick våfflor på gården!


Hoppas att ni får en trevlig dag!


Utmanar matbloggarna:)

En hel massa människor skulle kunna tycka att det är rätt konstigt att just JAG matbloggar, men nu känner jag att jag bara måste dela med mig av den braiga Lasangen vi åt idag!

Knepet med en bra Lasange är ju såklart köttfärssåsen och ostsåsen- inte så konstigt kanske eftersom det är dom grejjerna som gör Lasange:)

Lasange är INTE snabbmat (även om den ju _kan_ vara det):)

Vi gjorde köttfärssåsen redan vid 11-tiden på förmiddagen idag, sen har den stått och kokat och reducerats hela dagen fram till 18:30 när vi slängde den i formen.

I köttfärssåsen brukar jag förutom köttfärs ha passerade tomater, Dolmio, oregano, vitlök, lök, balsamvinäger, hela små cocktailtomater som i princip får koka sönder och lite socker. Inget konstigt alltså. Var försiktig med saltet eftersom ostsåsen kommer vara rätt salt i sig..


Ostsåsen är gjord på vanlig becha med ost i. Ostvalet är viktigt- vi hade Västerbotten eftersom vi gillar ostsmak:)


Man gör ju hur många lager man vill beroende på hur tjock man vill ha Lassen. Vi kör två lager plattor och startar och slutar med såserna:

Köttfärssås

Ostsås

Plattor

Köttfärssås

Ostsås

Plattor

Köttfärssås

Ostsås


Överst brukar jag slänga på lite skivade tomater och sen lite riven ost.
In i ugnen 220 grader ca 20-30 minuter- klart!


Till Lasange måste man såklart ha en härlig sallad! Jag blandade i bladsallad, tomat, gurka, majs, fetaost och rödlök. Det ser så fräscht ut med sallad innan man liksom har blandat ihop den:


Hela sallden blandades sedan med en fransk dressing


Shit vad gott det var! Ännu bättre hade det ju varit med ett glas rött till, men nu fick det duga med ramlösa:)


 


Axl Rose är så snygg!

Eller var ska man kanske säga.. Iaf så sitter jag och "youtubar" och går loss på "the old good 80´s" Fan, man blir ju riktigt sentimental:) Mina absoluta snyggingar på den tiden var Axl Rose och Sebastian Bach i Skid Row- honom var jag typ kär i!! Jag tyckte att han var världens snyggaste och hans hår var ju helt gudomligt.

Iaf, några av mina bästa låtar på den gamla goda tiden:) Håll med om att han bara måste vara snyggast i heeeeela världen??!! Man KAN inte tycka något annat!!!! Den här är också bra:
och såklart.. Så ikväll har jag alltså orgie, men nu ska jag käka middag! See you!