23.20 står klockan på

och äntligen har lugnet lagt sig lite här hemma.
Vi var på Elgiganten och köpte en ny kamera i kväll. Toto var som vanligt helt galen i affären och lyckades hamna exakt där dom hade spärrat av för att limma nytt golv i butiken. Så han hade klister under hela skorna och han som ansvarade för "klistringen" var sådär måttligt road...

Sen åkte vi hem och stoppade ner toto i ett välbehövligt bad och Nanna fick hyra en film. Nu har moster Matilda precis varit här och lekt med barnen så nu är båda ungarna helt slutkörda:) Matilda ifrågasatte varför hon alltid går hemifrån oss helt svettig och med mascara på kinderna:)
Fast ärligt talat-hon är lika barnslig som dem, om inte värre:)

Men vid 23-tiden fick jag säga att enough is enough, toto ska ju till dagis i morgon:) Men han somnade som en stock iaf! Nu ska jag kolla lite SATC!



Min gravida fot..

...eller vad man nu ska kalla det:)

Jag har ju vatten i kroppen så att mina fötter svullnat till oanade proportioner.
Jag tänkte att jag skulle prova mina Björn Borg-sandaletter och det gick ju...verkligen asbra:)

Kolla in själv, jag får inte ens IN TÅRNA i skon:) Det ser ut som om skorna är typ 3-4 storlekar för små:)

Är det ett skämt eller??????

Bild på magen i vecka 40+1

Här kommer en bild på magen i vecka 40+1, dvs jag har gått 40 fulla veckor och 1 dag extra för er som inte är helt insatta i facktermerna:)

Jag är verkligen en tjockis nu och ni får ursäkta kläderna- det är myskläder:)


Så fina människor omkring mig!

Jag har så fina människor omkring mig!!!

Utöver
Hannah som skickade skivan med bilder idag så har jag fler fantastiska människor omkring mig som peppar och hjälper till på olika sätt!

Idag när jag som vanligt kollade in på Nannas blogg så hade hon skrivit ett inlägg till/om mig. Hon längtar tydligen efter att vi ska dricka vin tillsammans- och det längtar jag också efter:) Kolla in hennes blogg här om ni vill http://www.nannaas.blogspot.com/

Nanna är galen så hennes blogg är rätt kul att kika in på:)

Min granne Ebba kom förbi och meddelade att de stack på semester nu och inte skulle hinna vara kvar hemma tills bebisen kommer- med sig hade hon en flaska skumpa som hon tyckte att vi skulle skåla i när vi kom hem från bb.

Min andra granne Camilla har varit en ängel och tagit med barnen till både Fjärilshuset och Grönan så att jag har kunnat vila på dagarna nu  när det är sommarlov för barnen. GULD värt!

Bettan stack tidigare för jobbet för att skjutsa mig till IKEA så att vi kunde fika där och samtidigt göra lite nytta- jag orkar ju inte hur många saker som helst på en dag;)

Matilda kommer och leker med Victor så han får rasa av sig all energi som ryms i en 2-årig kropp:)

Ytterligare massa andra, typ Ullis, Helena, Junhav, Becka ringer/sms:ar och kollar hur det går, önskar lycka till och peppar på sitt vis.

JAG TYCKER SÅ MYCKET OM ER ALLIHOPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Men alltså NU blev jag glad!!

Uttråkad som f-n och trött efter våffelkaos med tre ungar varav en har öroninflammation så gick jag ut för att kolla posten, och då hade jag fått ett PAKET i brevlådan.

Jag hade ju inte beställt något?

Ett liiiiiitet tag funderade jag på den eventuella bombrisken (på riktigt) men kom fram till att det nog inte föreligger någon sådan.

Jag öppnade paketet och får fram en cd-skiva samt ett brev där följande stod:

Hej min vän!

Jag hoppas du mår bra! Här kommer en skiva med lite bilder. Det ligger nog en del dubletter, men det gör nog inget:)
Du får gärna höra av dig när du orkar ses efter födselm.

Tänker på dig.
STOR KRAM Hannah

Hannah är ju min kära vän och kellega och hon har alltså satt ihop en skiva med massor av bilder från alla våra roliga jobbevents under åren 2002-2008. Förstååååår ni vad snällt att hon suttit och gjort detta till mig?? Jag blev verkligen jätteglad och har nu suttit här och bläddrat igenom alla bilderna och både skrattat och nästan fällt en liten tår ibland till alla underbara roliga minnen som kastades på mig:)
Jag har verkligen älskat att jobba på Nicator, ffa för alla superduperunderbara roliga kolleger.

Tack snälla snälla Hannah, du är ju helt fantastisk, jag blev verkligen jätteglad!!
Klart vi ska både höras och ses snart och jag ser verkligen fram mot en Strawberry Daiquiri med dig och Evis vad det lider:)

Här är en bild på Hannah mig och Evis när vi "sjunger" lite karaoke hemma hos mig:)


Grava sömnproblem

Det är rätt jobbigt nu faktiskt. Jag har jättemycket värkar på nätterna och även på dagarna, men inte lika regelbundet då. Det gör så ont så jag verkligen måste koncentrera mig på att andas mig igenom dem. Jag tycker att det är jobbigt, ffa psykiskt eftersom jag påminns om hur överjävligt det ska bli inom en väldigt kort framtid.

Det har blivit så att jag nästan bävar för att gå och lägga mig för då börjar det liksom.. Först ska man försöka hitta en ställning som öht funkar och sen bulla upp med stödkuddar bakom ryggen och under magen och mellan knäna. Sen efter bara en liten stund så får man ont i höften och då måste man vända på sig och på nått sätt lyckats få med sig alla kuddar. Det går sådär och den _enorma_ ansträgningen gör att man får värsta sammandragningarna som gör så ont så man nästan börjar grina och får flåsa sig igenom värken som en flodhäst.

Inom ca 30 minuter efter att man lagt sig så är det i regel dags för första toalettbesöket för natten. Man häver sig upp från alla kuddar under mycket stånkande och stönande. Sen stolpar man fram på vattenfyllda värkande ben och försöker kissa snabbt. Fast man kände att man höll på att kissa på sig så kommer det typ 3 droppar. Nödvändigt liksom.

Så tillbaka till sängen och under ännu mer stånkande och stönande så bökar man sig ner bland kuddarna igen som måste bullas upp på exakt rätt sätt. Efter en stund så hittar man rätt position och börjar andas ut- då kommer såklart dom onda sammandragningarna, de kommer varje gång efter att man gått upp och kissat på natten.

Så här fortsätter det natten igenom med jämna mellanrum. På morgonen är jag helt öm i magen av alla värkar. Men det positiva är att jag tror och hoppas att dessa förvärkar faktiskt gör nytta, att det gör att själv förlossningen går snabbare när det väl är dags. Min barnmorska stöder min teori, fast iofs, vad ska hon säga?;)

Man kan iaf lugn säga att väldigt många får grava sömnstörningar under graviditeten och det lär ju inte bli bättre när bebben är född;) Fast då kan vi iaf dela på vaknätterna, och det är ju en enorm skillnad!

I dag kom jag på mig själv med att tänka att man måste vara grymt pantad om man gör detta inte bara 1, och inte heller 2 utan TRE gånger!!! Snacka om att inte lära sig av tidigare erfarenheter;) Men samtidigt-Mina små underbaringar är ju verkligen värda all smärtan och sjuka dödsångest!!! Och så känner nog alla som fött barn!

Dagen BF som i beräknad födsel är här!

Japp, då kan man ju verkligen säga att det sista delmålet är nått- Idag skulle ju tredje hjärtat komma ut till oss. Så var det ju sagt.

Visserligen har han ju drygt tre timmar på sig, men njaaaa- det verkar inte riktig vara på g...
 
Joanna startade på dag 11 efter bf och Victor startade på dag 8 efter bf, så han har ju att brås på.

Vi har en liten tävling här hemma som går ut på att gissa när bebben kommer och Joanna gissar på att han ska födas den 3/7 eller 8/7,

Stefan och mormor gissar på 4/7 utav helt olika anledningar; Stefan gissar på 4 juli pga att det är USA´s nationaldag (hur nu vår bebis blev inblandad i det...) och mormor därför att hennes mammas syster, tant Lindali, hade fyllt år då- om hon hade levt förstås.

Själv tror jag på 6/7 fast det är mest för jag tycker det skulle bli ett snyggt personnummer- 080706, och jag är ju lite siffer-och bokstavsnörd:) Fast det kanske är en utopi, jag menar vågar man hoppas på att inte gå över mer än 7 dagar...?

Vad Victor gissar på vet jag inte riktigt, jag tror inte att han ens har fattat att det ska komma någon;)

Precis hemma från Astrid Lindgrens Värld

Jajamen, vi har varit i Vimmerby sedan i söndags och det var kul. Fast jag kan egentligen inte rekommendera att åka dit när man är i vecka 39, bara att åka bil mellan Sthlm-Vimmerby suger och sen att knata gata upp och gata ner i parken känns ju sådär i en tröööööött gravid tjock och långsam flodhästkropp!

Men ändå, vi hade jättekul och barnen uppskattade det verkligen. Joanna har ju varit där så många ggr nu, så hon kan ju det där, men för Victor var det nytt, förra gången fattade han ju inget, han var för liten då!

Förutom att det var kul så blir det ju alltid lite pinsamt när mina barn är med.

Tex när vi var inne i Pippishopen så hade de staplat massa Pippiväskor på varandra i nåt slags högt torn. Det tyckte ju såklart Victor var intressant och det tog honom ca 3 sekunder att skrika högt "ja vill leta dybben i låååååådan" (jag vill leta efter gubben i lådan) och sen slänga sig in i tornen så allt rasade... Det var väskor överallt. Ja, gubben i lådan är en av hans favvosånger, men ändå liksom..

Sen träffade vi på Madicken och Abbe i parken och de körde lite improviserad teater vilket de flesta barn uppskattade. Abbe försökte hälsa på Victor men det ville Victor absolut inte, ist blängde han på Abbe och sa surt "Dicken e lite jädd e Abbe" vilket såklart betyder "Madicken är lite rädd för Abbe" och vad Victor syftar till är såklart när Abbe i en av filmerna klär ut sig till spöke och skrämmer Madicken. Victor brukar se det på film och gillar verkligen inte när Abbe gör så, och det tyckte han var nödvändigt att framföra. Fast det såklart, killen har civilkurrage, det ska man ju uppmuntra:)

Just det, på en av restaurangerna rymde Victor upp för en trappa som man inte fick gå upp för och då ska Stefan slänga sig efter honom och fånga in honom och ja, såklart så har dom ner en tavla med menyerna så det blir glassplitter överallt. Då drog jag därifrån helt enkelt. Den där tavlan har ju suttit där i alla år, men självklart så river min familj ner den.

Vi var också tvungna att åka in till VImmerby centrum för att köpa byxor till Joanna, vi hade inte kalkylerat med att det inte är 30 grader varmt längre.. Väl inne på Lindex springer Victor mot en främmande kille, tvärnitar framför honom och tittar upp på honom och säger "heeeeeej" men världens gladaste röst och sen lägger han av VÄRSTA RÖKAREN! Det bara ekade. Killen började som tur var garva och Victor drog vidare. Vad ska man säga?

Ja, ja han lär väl tyglas med tiden:)

Joanna var såklart en ängel och lärde känna massor av nya vänner. Hon är ett socialt geni när hon lägger den sidan till. Det är kul!

Nu är vi hemma och det är också jätteskönt:)

Kram från mig!

12 dagar kvar och bedövningstänk..

Förlossningen närmar sig, det är 12 dagar kvar tills bf (beräknad födsel på fackspråk) och på ngt sätt har jag väl förträngt att bebisen ska ut också. Alltså jag ser INTE fram emot det, det gör ju så sjukt ONT! Samtidigt så är det helt fantastiskt så jag vill ju ändå inte vara utan det, jag skulle inte vilja ha snitt ist tex, då ska dom ju igenom 6 lager vävnad och det känns faktiskt inte som nåt som jag gillar..

Vad gäller bedövning så tar jag ju inte epidural, absolut inte. Har gjort det en gång och det var inte the shit för mig.

Om det blir ngn bedövning så blir det nog lustgas. Förra gången så klarade jag mig på lite lustgas mot slutet och jag hoppas att det ska funka så den här ggn också. Jag gillade känslan av att vara relativt klar i huvudet och att kroppen inte var totalbedövad som av epiduralen. Epiduralen gav alldeles för många negativa effekter för mig, så det var det helt enkelt inte värt. Då tar jag hellre smärtan när den kommer och så får jag helt enkelt flyta med. Hur f-n det nu ska gå;)

När jag snackade bedövningar med barnmorskan inför första förlossningen så pratade vi om just lustgasen och då sa min bm att man skulle tänka efter hur man reagerar inför berusning i vanliga fall, dvs i princip om man gillar att vara full eller inte. Det tog mig ungefär en nanosekund att konstantera att lustgas måste vara grejen för mig:)

När min kompis Elisabeth födde sitt första barn, ett av mina tre gudbarn, så var jag med under förlossningen och när "Bettan" sugit i sig lustgasen så fick hon ett lyckligt leende och säger "åhhhh, nu fattas bara en cig":) Jaaaa, ränderna går liksom aldrig ur en, och det är ju skönt på sätt och vis:) Det kändes ju lite malplacerat att säga så mitt under förlossningen kanske, men samtidigt så gjorde ju lustgasen verkan iaf, Bettan blev avslappnad:)

Nedan kommer en bild på när jag preciiiiiiis fått ut Victor, han är fortfarande sådär "nyföddsblå"! Jag är helt superspeedad, kolla galen blick:) och Victor är asförbannad för att det blev så kallt tror jag:)


Här har vi lugnat ner oss lite och ligger och myser:)


När jag kollar på bilderna så längtar, det ska bli mysigt att träffa min lille prins!


Längtar efter att vara vanlig nu

Nu längtar jag faktiskt efter att vara helt vanlig, alltså ensam i min kropp om man säger så:) Visst är det mysigt att hela tiden känna att man har sin lilla hos sig, men nu börjar jag känna att det är dags för next step- jag vill vara bara jag i kroppen och ha bebis på utsidan.

Jag längtar efter att orka träffa mina kompisar, efter att palla vara social. Jag är tråååååååkig som det är nu och tråkig är helt enkelt inte speciellt kul..

Jag längtar efter Ullis och Helena

Ullagulla min fina:)



snart är det du och jag (och en massa barn;) ) på verandan med ett glas vin i handen och våra superba sångröster "Fast ja veeet att deeeeeee eeeeeee svååååååårt....":) Love you!!!!




15 dagar kvar & förvärkarna ändrar karaktär nu

Nu har förvärkarna börjat ändra karaktär min kropp verkar fatta att det snart är dags att föda.

Sista dagarna har jag fått enstaka värkar som verkligen har gjort ont och i natt vaknade jag av en som lika väl kunde ha varit en riktig värk om det bara hade varit fler på raken.

Skillnanden för mig är att den startar med en vanlig sammandragning som gör magen stenhård men som sedan sprider sig ut i ryggen, njurarna, ljumskarna och ner i låren. Det blir omöjligt att stå eller ligga stilla och jag måste liksom röra mig och i natt kom jag på mig själv att jag helt automatiskt hade börjat att andas mig igenom den. Vad rotat det sitter:) På toppen av värken gör det så ont så jag får banka på höfterna för att liksom försöka avleda smärtan. Som att det skulle funka:) Fast lite bättre känns det faktiskt då. Den kunde lika gärna ha varit en av de tidiga värkarna när förlossningen drar igång på riktigt.

Sen släppte det och den ersattes inte av någon annan.

Nu på förmiddagen dök det upp en till. Den var inte riktigt lika krafti men ändå av samma karaktär.

Jag tror att dessa förvärkar är riktigt bra för mig inför förlossningen och jag tror och hoppas att de är en del av förloppet som kommer göra att det inte drar ut allt för mkt på tiden.

Det är idag 15 dagar kvar till dagen D och jag tror inte att jag föder innan dess, men värken i natt fick mig ännu att känna mig rätt olustig inför att vi ska till Astrid Lindgrens värld i Småland och härja i tre dagar from i morgon.. Känns jobbigt att gå runt där hela dagarna, men vad gör man när man lovat barnen? Sen blir det bara en dag hemma och sen ska vi ut i skärgården och fira midsommar. Hur tänkte vi när vi planderade deta här kan man ju undra sig?

Victor verkar också fatta att det är ngt på g, för han går runt och sprider massa kommentarer bland grannarna och på dagis, så här kan det låta:

"min mamma ont i maaaagen"
"Den är MIN mamma, BARA totos mamma"
"Den är mammas totte, INTE bedist totte" (det är mammas tutte, inte bebisens tutte)
"Bedist fåj INTE bita mammas totte" (bebisen får inte bita mammas tutte)

Öht taget så gillar han inte grejen med amning. Joanna visade honom bilder ur Lennart Nilssons fotobok på en bebis som ammar och efter det så är Victor helt upprörd över att bebisen biter mamman i brösten, man FÅR ju faktiskt inte bitas. Men det där ger sig väl:)

Nu ska jag såpa in köksbänkarna och vi ska dammsuga och skura och fixa i ordning. Alla lakan är iaf bytta ala lördag (ambitionen iaf) och det luktar gott. Skönt att få allt i ordning så det känns fräscht sen. Jag min störda människa går ju liksom igång på doften av GrummeSåpa och att känna skummet mellan händerna när man kramar ur svampen:)

Här ligger jag och bebis och rockar loss!

Vi ligger och lyssnar på Winnerbäcks "strimmor" och frågan är om inte den blir en av mina förlossningslåtar, för självklart så måste man ha en förlossningsskiva! Bebis sparkar i takt eller möjligtvis i otakt ibland, men han sparkar iaf till musiken:)

Sist så var det bad day och svensk sommar och såklart alla Winnerbäcks låtar som gick varmast under förlossningen.

Den här gången har jag inte kommit så långt med förlossningsskivan, men om jag ska gå på hur det brukar bli så blir det ihopplock av låtar som påminner om min fina vän Ullagulla.

Det är knäppt det där, men när jag föder barn så längtar jag alltid efter Ullis:) Första gången så ringde jag henne mitt i värsta lustgasruset och tjatade om att jag ville att hon skulle vara där och att jag längtade efter att dricka vin med henne på landet:) Undrar om jag liksom glömde bort att jag faktiskt låg och födde barn mitt i det sköna lustgas-ruset jag var i..Jag menar det var ju så nära berusning som jag varit de senaste 10 månaderna:) Jag trodde att det var fest!:)

Andra ggn gick så snabbt så jag hann inte ringa och hålla på, men jag längtade efter Ullagulla ändå såklart:)

Annars kan jag alt oftare blir påmind om vad som är på g. Jag har mkt förvärkar och sammandragningar och idag när jag var på BR och köpte massa presenter till alla Joannas kalas som hon ska på såfick jag flera stycken på raken som var så kraftiga att jag blev alldeles kallsvettig och fick gå ut och sätta mig och vila.

Men förvärkar är bra har jag bestämt, de kommer att göra så att förlossningen går snabbt och smidigt, japp- så blir det.

Väderomslaget har gjort susen för mina fötter, i morse var mycket av svullnaden borta från fötterna och jag hade tappat 2.5 kg i vikt. Vätskan väger en del alltså..

Nu ska jag dammsuga för golvet ser ut like shit om man säger så vilket iofs är skumt eftersom jag dammsög igår.. Men det är sån årstid, ungarna drar in skit och det är svårt att undvika såklart när dom är ut mkt och har många kompisar hemma. Och så vill jag ju att det ska vara:)

Nu fick jag en till sammandragning som höll i sig läääänge och strålade ut i låre på det där välbekanta sättet och jag känner bara att jag LÄNGTAR EFTER ATT FÖDA BARN!!! Visst, det är skrämmande och smärtan är faktiskt helt sjuk, men det är ändå så fantastiskt och jag kan känna en viss sorg över att detta blir sista gången..

1:a förlossningen var ju inte att leka med, men den andra var grym! Den kan man läsa om under kategori "förlossningsberättelse" om man skulle känna för det:)

Nope, nu slutar jag, ha en bra kväll!

Toto har börjat sluta kalla sig för toto:(

Okej, jag inser att det ser sjukt ut rent språkligt att inleda med att skriva att "någon börjat med att sluta något", men ändå:) Han har börjat säga Vittoj istfö Toto vilket ju förstås mer liknar victor, men jag får som en klump i magen när jag tänker på att han blir _stor_ nu! Och nu ska min lilla bebis bli storebroooor!

Det blir viktigt för oss att komma ihåg att Victor inte är jättestor bara för att det kommer en ny bebis och flyttar in hos oss!
Samma gäller Joanna, även om hon är stora damen så måste vi komma ihåg att även 7-åringar behöver krypa upp i mammas och pappas famn iblan och få höra saga på kvällen:)

Visst har jag fina barn??? Hur kunde vi få till dom? Nått rätt har vi iaf gjort:)

Men allvarligt- man ska se på sina barn med en enorm ödmjukhet! Jag är fantastisk tacksam för vad jag har fått och för allt jag får vara med om tack vara mina små solstrålar!! Och tänk att jag ska få ett till barn!!!!!!!!!!!!!!:) Ren lyx att ha så många att älska.


För ett par dagar sedan försvann Toto..

..och även om han kom tillrätta rätt snabbt så hann jag bli riktigt orolig och närapå få panik!!

Vi var på Joannas skolgård och hade avslutningspicknick och toto kutade runt sådär som toto gör, dvs helt vilt och planlöst. Plötsligt dök han in i häcken som löper runt skolgården och som skiljer skolan mot vägen. Bakom häcken är det ett sånt där staket med galler typ, kommer inte på vad det heter... Jag bad Stefan hämta tillbaka honom för jag tänkte att det kan ju ligga grejer där som inte är så bra för toto att leka med, typ flaskor m.m.

Stefan kollar in i buskarna och upptäcker att Toto är..borta. Puts väck borta, ingen toto i buskarna.
Jag kryper också in och upptäcker HÅL i staketet. FAN FAN FAN vart är toto????

Vi springer längst häcken och försöker kolla igenom buskarna och vi får hjälp av flera hjältar, men ingen kan se lilla Toto. Vi ropar och ropar, men allt jag kan se är de stora lastbilarna som kör runt på baksidan av skolan (lastplats). Jag får värsta paniken och tänker att toto såklart har stuckit för att kolla in lastbilarna och att han såklart kommer bli överkörd när som helst. PANIK!!!!

Men så plötsligt ser jag Stefan komma gående med lilltoto på armen från andra sidan skolgården. Han har lyckats springa runt hela stora skolgården på insidan av häcken.

Lättnaden var helt otrolig, jag klarar INTE sån stress just nu.

Vad skulle jag gjort utan min lilla älskling??

Här är han på sin nya cykel precis när han köpt den, visst ser han glad ut?:) Och vi köpte en hjälp såklart också, det här var bara en liten provtur:)