God Jul!!!

Idag är det äntligen julafton och det är så mysigt!! Lucas och jag vaknade först och gick upp och tände massa levande ljus och satte på julmusik. Jag vill att det ska vara riktig julstämning hemma så fort man vaknar så att barnen känner att det är en speciell dag så fort de vaknar!

Vid 07,15 kom Joanna tassandes med sin julstrumpa i handen. Vid 07,30 slog Victor upp sina blå!

Båda bev nöjda med sina strumpresenter. Joanna fick ett prinsessglas, budkulor och badfingerfärg och Victor fick en liten "store Chris-figur", badfingerfärg och kritor.

Sen åt vi julfrukost och det var mysigt. Efter frukosten så badade Joanna och Victor och lekte med sina fingerfärger.

Eftersom att vi ska vara hos mamma och familjen vid 14.00 så har vi en egen liten julklappsutdelning här hemma på förmiddagen. Dels för att barnen ska slippa känna sig stressade hela dagen och ist kan ägna sig åt sina julisar men också för att julklappsutdelningen skulle ta vääääääldigt lång tid om vi släpade med oss alla barnens paket dit, så nu får de lite hemma och resten hos mormor.

Victor fick en Thomastågbana, mer Rorry och ett gårdontåg.

Joanna fick ett nytt Nintendo ds-spel (Little Pet shops), en bok och ett wii! Gladast blev hon såklart för wii och nu har hon stått senaste timmen och spelat wii:) Jag med och det är så grymt kul!! Jag längtar tills ikväll när vi ska köra!!!

Just det..jag fick ju också en julklapp. Av Stefan fick jag....ett par skridskor. Jag HATAR att åka skridskor, det gör bara ont och så fryser man. Han tyckte att det var askul och man ska ju vara tacksam för det man får så det blir väl till att snöra på sig grillorna och utmana isen. Men nån Markus Fagervall lär jag ju aldrig bli iaf.

Nu måste jag ta hand om barnen! God Jul alla så hörs vi sen!

Godmorgon!

Godmorgon! Ikväll ska vi på middag hos Johan och Ullis. Matte, Sofia , Helena och hennes "nya" kille som vi andra inte har hunnit träffa ännu, ska också komma. Det blir jättekul att träffa alla samtidigt, det sker inte så ofta!

Kvällen till ära så har vi leasat ut så många barn som möjligt vilket innebär att bara Johans och Ullis lilla Hugo och vår lilla Lucas ska vara med. Det innebär 2 barn ist för 7 sammanlagt- vilket i princip är semester!!
Eftersom vi faktiskt nästan aldrig har barnvakt så ska det bli ite skönt att få sitta och prata och skratta i lugn och ro!! Det är sånt som man uppskattar:)

Dessvärre men helt väntat så vaknade Lucas och var förkyld i dag, hoppas hoppas hoppas att det inte blir värre, för jag VILL verkligen åka dit ikväll!!

Liiiite orolig är jag över hur Victor ska ta detta med barnvakt. När han var mindre så tyckte han inte om att ha barnvakt och sista året har vi inte haft barnvakt en enda kväll. Det är moster Matilda och morbror Jacke som ska passa dom och dessutom är Joanna hemma så _otrygg_ är han ju inte. Det får helt enkelt lov att det funka, för vi måste ju kunna göra något bara jag och Stefan (också Lucas förstås..) nångång??

Här kommer lite bilder, men tyvärr har jag inga nya bilder eftersom de råkade raderas från hd:n när vi la över dom på ett usb...

Ha en bra dag,

Johan, Joanna, Ullis och jag när vi firade midsommar i Lysekil för länge sen:)

En sen kväll på Ingmarsö...
Tomas, Stefan Johan och Matte:)

Matte, Joanna och Ullis på Ingmarsö. Gräset är väääälidgt grönt med tanke på att vi skulle äta _julbord_! Det var lucia och 11 grader varmt. Vi spelade kubb och satt och fikade i solen:) Snacka om vinter:)

Heleeeeeena mittbena


Han är ju bara för bra...



Och hon med...:)

Varsågoda:)

Toysan in och ut i princip...

Jaha, idag var ju då alltså dagen när jag skulle lyckas med att köpa alla julklappar som jag inte hunnit med.. (stressigt att vara föräldraledig;))

Stefan hade möten inbokade hela dagen.
Vad händer då då? Joanna blir sjuk och får åka till vårdcentralen och det visar sig att hon har både halsfluss och öroninflammation. Braaaa där, och där sprack ju min plan. Nästan.

Stefan körde mig snabbt till Toysan och åkte sen tillbaka till Joanna. Jag var där typ först och hängde på låset kl 09,00. Körde värsta maratonracet därinne och efter en timme circus så stod Stefan utanför och jag fick åka hem igen och ta hand om Nanna så han kunde dra till mötena.

Så nu är det bara resten kvar då och jag vet inte riktigt när det ska bli av. Dessutom började vår bil brinna så vi är lite beroende av att vi får låna mammas bil. Joooooobbigt när man är van vid att kunna sticka iväg när man vill, man fattar inte hur beroende man är av bilen! Men det ÄR faktiskt jobbigt att åka kommunalt när amn ska runt till massa olika ställen och bära på allt som man köpt. Speciellt om man dessutom har sällis av en bebis:)

Iaf så verkar inte Joanna lida så jättemkt av sina sjukdomar och det är ju skönt! Hon är lika pigg och glad som alltid. Konstiga unge!

Inatt kommer morfar Mats hem från Kosovo där han är och jobbar det närmaste året. Det blir kul att träffa honom, och barnen har längtat efter honom!

En annan vi längtar efter är moster Becki- Nu får du ta och pallra dig hit!!! Lämna Skåne och jordbävningarna och kom hit till lugnet i stället:)

Nääääe, jag går och lägger mig och sover brevid min fina bebisunge Lucas istället för att sitta här!

Kram!!


Igår blev jag rädd!!

Igår var jag och Victor hemma hos moster Matilda och morbror Jakob och hälsade på lite på kvällen. Victor ville ha en mandarin och satt fint på stolen och åt den.

Då plötsligt så sätter han en klyfta i halsen! Först tänkte jag att det bara var att hosta upp den så då blev jag inte så rädd, men den kom inte upp!! Alltså paniken i hans ögon och ljuden från honom när han inte fick luft- det var fruktansvärt! Jag försökte få ut den ur munnen men den satt för långt ner.

Matilda räddade honom!

Hon knuffade bort mig och tryckte in fingrarna långt in i munnen på honom tills han spydde rakt ner på så att klyftan kom ut!

Stackars Victor, han var alldeles chockad! Han var likblek i ansiktet och satt och skakade ett bra tag efteråt. Jag, Matilda och Jakob var också skärrade..

Usch, jag kunde inte sluta tänka på det på resten av kvällen och jag såg hans rädda små ögon framför mig...

Tack snälla Matilda för att du tog hand om situationen och räddade vår lilla Toto!!!!!
Här är min söta Victor när han var liiiiiten, bara några månader äldre än vad Lucas är nu:


Lite ledsenkänslor ibland

Igår kväll fick jag sånna där "ledsenkänslor" när jag låg och tittade på min fina underbara mjuka rosiga glada och alldeles fantastiska älskvärda Lucas. Jag tycker att det går så fort!

Han är redan en stor pojke som kan åla sig fram och som nästan sitter själv. Var är min bebis?

Är det här verkligen min sista lilla bebis? Ska jag aldrig få vara med om den fantastiska nyförälkelsekänslan som man får när man håller en alldeles ny och underbar liten bebis i sin famn för första gången? Jag vill inte att det ska vara över redan och jag vill stoppa tiden och hålla kvar honom! Samtidigt så gläds jag ju varje dag åt hans nya framsteg och att se vilken social och glad unge han har utvecklats till! Det är verkligen ambivalens i mina känslor!!

Jag kan inte förlika mig vid att detta skulle vara min sista bebis, men samtidigt så vet jag ju att jag kommer känna så varje gång som en bebistid är över, och man kan ju inte skaffa hur många barn som helst, men ska ju hinna med att ta hand om dem sen också när bebistiden är över!

Dessutom så finns det ju ett annat liv att se fram mot när alla tre barnen är större och kan umgås med varandra, och det kommer också att bli kul på ett helt annat sätt!

Det kan ju ha att göra med att Lucas är en så otroligt enkel bebis, han är ju nästan alltid bara glad!! Han älskar att vara med och gnäller extremt sällan!!

Men det är klart, andra dagar, när han inte vill sova alls och vill bli buren hela tiden, då kan jag tycka att det ska bli skönt när bebistiden är över, men just när han ligger och sover så lugnt i mina famn, eller tar tag i mitt ansikte för att ge mig världens blötaste puu- ja då känner jag att jag kan skaffa hundra barn till:)

Idag var det dags för BVC-besök igen

Idag har jag och varit på BVC för att få en OK-stämpel på Lucas samt iom det bekräftelse på att vi tar hand om honom på rätt sätt:)

Barnmorskan var mkt nöjd med Lucas och sa att han är en lång och smal kille. Hmmm undrar vem han ärvt det av. Ok att jag är lång, men särskilt smal är jag ju inte:)

Iaf, 71,5 cm lång och 8,6 kg tung/lätt beroende på hur man ser det då..:)

Lucas var sitt soliga glada jag och tyckte att det var jättekul att vara där!

Skönt att höra att han växer som han ska! Han har börjat plana ut lite på längden nu och ligger "bara" 2 streck över medelkurvan för längden och ett streck över medel på vikten-precis som båda syskonen gjort. Ett tag var han ju uppe och tallade på översta strecket på längden, då var han verkligen låååååång och man började undra vart det skulle sluta:)

Han somnade på bussen på vägen hem och nu ligger han fint och sover i sängen fast jag har fått lägga om hnom 3 ggr redan.. Nu ska jag dricka mitt kaffe som jag har värmt på i micron tre gånger eftersom jag aldrig hinner dricka upp det innan han "ropar" på mig. Fräscht!:)

Nu

Jag tycker om er!!!!

Även fast det är som det är och har blivit som det har blivit på mitt älskade jobb så är jag så jätteglad över att ha jobbat där under så många år!!!!!

Vad många nya kompisar jag har fått under åren som jag aldrig hade lärt känna annars!! Dessutom har det varit en bra skola!
Hur det än blir i framtiden så har vinsten varit stor, ffa för alla superfina vänner jag fått!

Lite bilder...
Hannah Louise och Evis på Lemon bar förra veckan

Evis på mamas och tapas förra veckan

Jag och Louise på mamas

Jag och superbästa Göran på Cafét förra veckan

Förvaltningsavdelningen

Evis och Anka, värsta hotta brudarna:)

Louise softar på terassen på jobbet

Jag och Sara-Maria på Hirschen en fredagsöl

Jag och Fredrik på Eken

Jag och Johanna ska ut och åka båt på kickoffen på Malma- båtresan from hell för övrigt..:)

Jag hannah och Anka på after ski i Engelberg

Jag och Evis hemma hos Hannah

Johan, Hannah, jag och Alex på Hannahs fest


Hannah och Evis i Engelberg


Åhhhh vad kul vi har haft och det suger verkligen att vi inte kommer att fortsätta jobba ihop!!!!!!!
Men man får se över det och vara glad för att man fick vara med på resan helt enkelt, det har varit sååååå kul dessa 7 år!


Sittvagnspremiär!

Idag bytte vi liggvagnen till sittvagn och Lucas fick premiäråka!

Lucas är vanligtvis inget större fan av att åka vagn, men sittvagnen gillade han! Vi åkte in till stan för att hämta ut ett paket på komplett.se, och han satt så fint i vagnen hela tunnelbaneresan in till stan utan att ruttna en enda gång:)
Han flinade åt alla som kom på och testade rösten och gjorde sina rrrrrrrrr-ljud:)

Inne i stan tyckte han att det var helkul att kolla på alla människor och bilar- allt fick en annan dimension för Luckan:)

När vi skulle hem så blev det dock lite långtråkigt så då fick han sitta i mitt knä och så körde vi prästens lilla kråka från Mariatorget och hem och då var allt jättekul igen:)

Skönt att han tyckte det var kul att åka sittvagn, då kanske man kan få komma ut på lite promenader igen utan att Lucas ligger och skriker av tristess:)

Bebis är ju kul..

Här gnäller vi om att bebisen Lucas bara sover i typ 25-minuterspass på dagarna så att man inte hinner göra nåt.. Så idag när jag hade planerat att först åka till BVC på öppna mottagningen mellan 10-11 och sen in till stan för att fixa lite julklappar, ja då bränner ungen av värsta sovpasset!

Han somnade typ 8,45 och nu när kl är 12,10 så sover han fortfarande!! Det är ju 3.5 timmar!! Nyss var jag tvungen att gå in och kolla att han andades (hönsig, jag veeeet), och där låg han så söt och snusade:) Han hade sparkat av sig täcket och låg och kramade kudden. Lille sööööta bebisungen:)

Här sover han tillsammans med Nanna


Vaken bebisunge:)

"Jag tycker du är tråkig"

I Joannas klass så har vi skapat sk "gågäng". Det innebär att vi har delat in barnen i grupper om 5 och 5 och så går en förälder med alla 5 barnen till skolan en gång i veckan. Barnen samlas ihop vid en gemensam mötesplats och så går de tillsammans

Fördelarna med detta är ju att varje famllj bara går en gång varje vecka med barnen ist fö att alla familjer stressar iväg varje dag. Speciellt för oss med syskon som ska till dagis först kl 9 är det ju perfekt.
Dessutom minskar man bilåkandet för barnen som får röra lite på sig, det tar ca 20 minuter om man går i barnens takt.

En annan bra sak är ju att barnen tycker att det är kul att komma till skolan tillsammans, spec för de barn som kan tycka att det känns lite motigt på mornarna, och dessutom får de en bra relation till varandras föräldrar!

Det är jättemysigt att se alla grupper av små barn som travar i väg i sina gågäng:)

Idag var det jag som skulle gå med kidsen.
Det är inte helt lätt. Gruppen består av 3 tjejer och 2 killar. Till att börja med var lilla L ledsen och saknade sin mamma. Det löste dock genom att jag frågade henne om tjejfesten som hon ska ha för tjejerna i klassen på fredag kväll, då gick hon igång och började snacka Abba Singstar och pizzaslice:)

Sen gick killarna igång!! Vägen är väldigt trafikerad så det gäller att ha koll på alla vid alla övergångsställen på vägen. Killarna sprang fram och tillbaka och boxar på varandra och samlar på sig massa skit på vägen (typ kundvagn m.m) som de sen ska spela fotboll med...

Efter att jag för typ tusonde ggn fick säga till på skarpen så spände ena killen ögonen i mig och sa
 "jag tycker du är tråkig!!"

Hahaha, vad ska man säga:)

Det är bara det att när man har ansvar för 5 barn varav 4 inte är ens egna så är man väääääldigt mån om att alla kommer fram hela om man säger så:)

Men annars är gågäng verkligen att rekommendera för alla som har svårt att få ihop det på morgonen!


Besök på Trollskogen

Idag har vi varit på Trollskogen i Skärholmen och röjt loss! Joanna var bjuden på kalas där så vi stack hela familjen.

Victor tyckte att det var jätteroligt! Det var länge sen han var på lekland, så han uppskattade det verkligen!
Jag tycker att Trollskogen är bättre än tex Lekslottet i Tullinge för det är så stort och lokalen är så bra utformad så det blir inte så hög volym. På Lekslottet kan det kännas lite jobbigt att ha med Lucas eftersom man tänker att hans öron ska ta stryk och att han ska bli stressad, men på Trollskogen är det inga problem!

Både Victor och Joanna var knallröda i ansiktet och blöta av svett när vi stack hem, det är värsta motionspasset att hänga där ett par timmar:)
Lucas tyckte också att det var kul att titta på alla barn som lekte och skrattade massor:)

Idag vill Joanna att vi ska äta julbord så nu ska vi fixa i ordning ett julbord light, det blir gott!

Lucas äter och sitter

så nu är han verkligen ingen liten nyfödd längre, även fast han alltid kommer vara min lilla bebis känns det som:)

Han sitter riktigt bra i matstolen och börjar bli duktig även på att sitta på golvet utan stöd.

Vi provade att ge honom gröt för ett par veckor sen, men det gillade han inte. Han blev toksur och slog undan skeden.

Igår kväll provade vi igen och nu hade nog tanken på mat fått mogna lite hos honom för han tyckte att det var jättegott och gapade stort. Idag åt han en hel portion. Jag vet, man "ska" inte ge så mkt på en gång, men han tyckte ju att det var så gott och hans mage har ju hittills varit väldigt snäll mot honom:)

Här sitter han glatt och väntar på sin första måltid...



Som dessvärre blev en STOR besvikelse:)


Underbara vänner har jag!

Fina underbara vänner släkt och familj som ringer, sms:ar, mailar och facebookar massa grattis till mig idag när jag fyller åååååår:)
TACK!

I morse fick jag frukost på sängen och barnen sjöng så högt och jättefint:)
Lucas blev jätteförvånad när familjen tågade in med frukostbricka och tända ljus och sjöng i morse, han gillade grejen helt klart:)

Ikväll kommer mamma och syskonen minus morfar Mats som är i Kosovo och syster Becka som ju bor i Skåne och äter middag hos oss. Victor, Joanna och jag ska baka hallontårta.

Faktiskt så blir ju det där med födelsedag rätt överskattat när man få barn; Victor och Joanna öppnade mina paket och delade på mina frukostmackor. Dom har också bestämt maten för ikväll vilket blir tacos samt att vi ska ha tårta:). Men vad tusan-det är luuuuugnt:)

Söta unge!!

Fina underbara bästa Joanna, du är ju så underbart gullig så man bara smäller av:)



Det bästa av allt är att du är så otroligt snäll och fin! Du är omtänksam och ärlig och väldigt empatisk. Du är fantastisk mot dina små brorsor
Jag är så glad över att just du kom till mig och jag är så väldigt stolt över dig mitt fina hjärta!!


Jag ska ta ett snack med fröken Annika på dagis!!

Victor har ju fått en julklappskalender av farmor. Man ska ju öppna _ett_ paket varje morgon, men det vill inte Victor förstå:)

Nu har han även börjat gagga ihop sig med andra människor om detta! Så här lät vårt samtal i eftermiddags::

Victor- ja haj bejättat föj Anniki att ja haj ket hemma (jag har berättat för annika att jag har paket hemma)
Jag- jaha, vad kul, vad sa hon då??
Victor- hon sa de va bja (hon sa att det var bra, fri översättning:))
Victor-ja haj bejättat föj Anniki att ja fååååj inte öppna mina ket (jag har berättat för annika att jag inte får öppna mina paket)
Jag- ojdå, vad sa Annika då?
Victor- Att du e dum.

Okeeeej. Undrar om jag verkligen ska tro på det:) Jag får ta ett snack med Annika!;)


Annars har jag varit grym ikväll! Jag var ensam med alla barnen och jag lyckades med bedriften att ALLA tre ungarna sov när klockan var 20,40 och utan minsta gnäll på hela kvällen! WOOOOW!


Jag saknar snön!!

Visst är det ju ganska skönt att det är milt väder, men jag saknar snön!! Det var riktigt mysigt att hänga i pulkabacken med ungarna och varm choklad och det var grymt kul att åka pulka!!

SNÖN, kom tillbaaaaaaaaaaaaaaaaka!





Farmor har föresten varit världens snällaste igen! Hon gör jättefina julkappskalendrar till barnen varje år och ungarna är ju överlyckliga över att få öppna paket varje morgon:)