Coolast i Fredag hela veckan:)

Alltså gulligast idag var nog Joannas klasskompis som är med på Fredag hela veckan och sjöng med Soundtrack of our lives före och efter reklamerna:)

Han är så cool den grabben, inte alla  7-åringar som skulle våga:)

Stefan träffade honom på Konsum idag och då frågade han "Stefan, kollar du på mig i kväll då??"

Haha, klart vi gör, han är ju stencool:)

sjuka små barn!

Igår var Joanna hemma för hon kändes febrig på morgonen, men det blev bättre under dagen.

När Victor kom hem från dagis igår var han helt förstörd för han hade tappat bort sin bebis, dvs mjukiskatten, på dagis!! Och alla som känner Victor vet att där Victor är, där är "bebisen". PANIK!! Men efter ett tag ringde dagis och meddelade att de hade hittat Victors bebis. Så vi fick springa tillbaka och hämta den.

När vi kom hem igen så var Victors polare August och mamma Anneli på gården så de kom hem till oss och lekte ett tag och August åt middag här. Efter det var tankten att killarna skulle få åka pulka, men Victor var bara jätteledsen och grät på gården så vi gick in.

Jag stack till kören med Hannah, och när jag kom hem vid 21-tiden så låg Victor och sov i soffan med världens feberfrossa! Idag har han varit hos doktorn för att kolla att han inte har streptococcer (eller hur det nu stavas, orkar inte tänka efter;) ), eftersom Joanna hade det förra veckan men det hade han inte som tur var.

När Victor kom hem från doktorn så började Lucas gnälla och ville inte ligga ner och amma, och eftersom han typ aldrig gnäller så kollade vi febern, och visst; 38,5. Han har nog lite ont i öronen och det är väl därför han inte vill ligga och amma. Så det får nog bli ett nytt besök hos doktorn i eftermiddag för att se att inte Lucas har öroninflammation!

Victor bebis var med hos doktorn, och doktorn var snäll och tog prover på "bebisen" också:) Victor är jättestolt över att "bebisen" inte grät nånting:)

Idag messade Louise och ville att vi skulle äta tapas på torsdag! Åhhh vad kul det ska bli att träffa henne, har inte sett henne sen hon slutade på jobbet och det var lääääänge sen!!!

Nu ska Lucas få sova och jag ska kolla på Färjan som jag spelade in igår:)

Skumma tjejen i affären

Ikväll gick jag och handlade lördagsgodis till Joanna.

I kassan satt "skumma tjejen". Eller jag vet inte om hon är så jävla skum, men hon säger alltid så skumma grejer och det är alltid lika intressant och se vad hon ska säga:)!

Lyssna bara på dagens konversation:
Skumma tjejen: "hej, har du inte John med dig idag?"
Jag:" Ehhh vilken John??"
Skumma tjejen: "Din son, Jag brukar kalla honom för John!"
Jag: "Jahaaaa. Ehh, varför då liksom?"
Skumma tjejen: "Han är så lik John, men det kan nog inte du som är mamma se"
Jag: "Men backa ett steg, vem är John?"
Skumma tjejen: "Näää, det vet jag inte"

Ja, inte mycket som kändes klockrent där:)

Äntligen snö!!

I morse när vi vaknade så hade det snöar och snön har legat kvar hela dagen!

Dessvärre hade Victor feber när han vaknade så han fick vara inne nästan hela dagen. Snälla moster Matilda och hennes kompis Xenia tog med sig Joanna och hennes kompis Livia och åkte på Gröna Lunds julmarknad. Tjejerna hade sett fram mot att åka kvasten på vintern, men tyvärr hade dom stängt den eftersom det var för kallt!

Medan dom var borta så bakade vi sockerkaka med Victor som vi sedan bjöd hela gänget på när de kom hem igen helt stelfrusna:) Mormor kom också förbi.

Lucas har provat en ny grej idag, nämligen att bara sova 1 timme på hela dagen och den timmen är dessutom uppdelad på 3 sovtillfällen. Han gick upp vid 6 i morse och ligger nu och snackar i soffan.. Skumma bebis- du ska ju sova, du är ju liten!! Ja ja...

På kvällen gick Joanna och granntjejerna Livia och Elina ut och åkte pulka och då ville Victor också gå ut så jag lät honom gå ut och åka några åk trots förkylningen. Vi har ju oulkabacken utanför huset så det är ju inget stort projekt! Det var verkligen sjukt kul och vi åkte både pulka och snow racer:) Jag älskar att åka pulka!!!

Ute på gården träffade vi Victors dagiskompis August och hans föräldrar Anneli och ANders som är jättetrevliga och har kommit att bli våra vänner. Stod och pratade ett tag tills jag till sist höll på att frysa ihjäl kändes det som.

När jag kom hem igen så hade Victor slocknat i soffan och det är riktigt lugnt hemma!
Ska alldeles strax ringa hem Joanna från grannen Elina.

Hej då!

Lite gamla bilder

Satt och rotade och sorterade bland gamla bilder och hittade ett gäng från när vi var på Mallorca.. Tänk vad lätt det var att resa när vi bara hade Joanna, kan tänka mig att det blir lite annorlunda nu med tre busar;)

Titta vad liten Nanna är:)



Här hade Victor preciiiis flyttat in i mig, jag var i vecka 11:)

Och Steve har bara bränt sig liiiiite i fejan:)


Stefan körde go cart med Joanna och hon tyckte att det var grymt kul!! Det gick väldigt fort och jag var riktigt rädd!! Dom som jobbade där fick tom säga till Stefan att lugna ner sig.. Seriöst, ska man behöva säga till om det??;)


Äntligen i mammas famn igen!!

Moster Matilda var också med på resan!




Här kommer några gamla bilder från när vi var på Cypern med Sanna, Micke, Mira och Emma

Joanna och Mira- åhhh så små dom var:)


Världens sötaste Joanna


Även jag har gränser..

..och inser att man fan inte kan ställa sig och steka ost vid 22,30 på kvällen..

Så om man blir vad man äter så blir jag iaf ingen ost ikväll, utan istället 2 skivor vitlökssalami:)

Från "du är vad du äter" till Halloumi!

Det är så sjukt gott med Halloumiost! Efter att jag slutade vara gravid så trodde jag ju att jag hade kommit över mitt halloumimissbruk, men nu suger det till igen:)

Jag har redan föreberett Steve på att han nog kommer få steka lite ost ikväll!

Barnen sover nu iaf, Joanna och Victor somnade framför soffan medan vi kollade på Du är vad du äter och Lukas somnade alldeles nyss i min famn.

Lite småsjukt eller åtminstone ironiskt att "Du är vad du äter" inte riktigt har rätt effekt på mig:/ Jag blir ju för tusan SUGEN på nåt när jag ser programmet, som tex nu när jag vill ha ost:) Alltså, man undrar ju om det är någon form av postpubertal trots, typ "kom inte här och tala om för mig..." Fast då är jag ju rätt nördig alltså.. Men det är jag nog:)

Iaf så har stackars Joanna värsta exemen på hela låren märkte jag ikväll så hon får vara hemma i morgon och så får vi försöka få en läkartid. Igen ska jag väl tillägga, för vi var på vårdcentralen idag också av andra orsaker! Ja ja, får man inte vara stammis på krogen längre så är väl kanske vårdcentralen bättre än inget. Kanske.

I morgon har Joannas klass klassfest och jag är någon form av arrangör tillsammans med några andra föräldrar. Det ska bli kul:) Joannas första klassfest:) Det väcker roliga minnen!!

Godnatt, nu drar jag och käkar ost. Var snälla och påminn mig inte om det faktum att man faktiskt är vad man äter:/

Sporadisk uppdatering...

...kan man väl kalla det jag håller på med!:)

Sen sist har jag hunnit träffa Helena mittbena. Vi satt på uteserveringen på Grodan och drack vitt vin hela lördagkvällen. Det kändes rätt sjysst att kunna sitta ute i november!

I söndags fyllde mamma år så då var vi där och firade henne tillsammans med lite släkt och i måndags fyllde lillebror Jakob 21 så då var jag där igen och lämnade en present!

Lillebror Jakob har börjat lära sig spela gitarr och har visat sig vara en riktig talang:) Han håller på en del med att göra musik, men nu har han gett sig på guran, det är kul:)



I går var vi på utvecklingssamtal för Joanna i skolan och det var som vanligt kul. Joanna är så himla duktig så man får ju känna sig riktigt stolt! Joanna ligger långt före i alla ämnen och ligger flera år före när det gäller tex läsning! Duktiga tjejen:)

Hon fick massor av beröm för att hon är så duktig i skolan men också för att hon är en bra kompis och att hon har bra koll och jättebra vuxenkontakt. Kul att höra! Fröken vill börja ge Joanna fler utmaningar och fler individuella uppgifter eftersom hon kommit så långt, det är jättekul att höra att skolan numer satsar på _individuell_ inlärning på den nivå du faktiskt är, det är ju annars det blir så tråkigt i skolan!
´Jag menar, vem vill sitta och traggla bokstäver när man har läst flytande utan att ljuda sen man var 4 år? Klart det blir tråkigt då, och det är ju trist om skolan ska bli tråkig redan i första klass...

Nu ska vi baka sockerkaka med Victor!

Bye!

Så var det fredag igen...

...och veckan hade tagit slut... Där slutar väl likheten med Noicelåten, för jag ska inte ut och ha kul. Tyvärr faktiskt, för idag känner jag lite för att gå ut:)

Vad har hänt i veckan? Jag har varit på kör med Hannah och vi har "sjungit" och gjort diverse övningar som förutom att ge oss värsta superrösterna också ska ge oss värsta magrutorna. Iaf om man ska tro Caroline af Ugglas:)

Sen har jag och Lucas varit och hälsat på gamla Nicatorbrudarna och det var kul. Lucas sov hela besöket igenom, så trevlig var han!

Igår var jag och Lucas och hälsade på hemma hos Anette! Vi lärde känna varandra på mammagruppen när vi precis fått Victor och Hugo, och nu har det fallit sig så att vi är mammalediga samtidigt igen! Hon fick en liten Robin i augusti, och han var ju bara så himla söt!! Väldigt lik sin storebror Hugo:)

Just det, jag och Victor har hunnit med ett besök på Junibacken i veckan! Det var kul men Victor tyckte att det var jätteläbbigt att åka sagotåget, han blev så rädd för den stora råttan så han grät stackarn:( Men annars var det kul där!

Idag åkte jag in till stan och mötte syster yster Matilda och så gick vi till weekday och köpte ett par svarta Cheap Monday-jeans till mig, det behövdes ett par nya jeans!!

Stefan var värsta supermannen idag!! Först så halkade han och slog i ryggen som fan på morgonen! Han fick en tid hos naprapaten så det blev bättre men det gjorde ju fortfarande ont.. Men när jag åkte in till stan för att köpa jeans, efter att kollat tusen ggr att det var ok när han hade så ont i ryggen, så ställer sig människan och bakar egen pasta och gör värsta goda pastarätten i sällskap av _tre_ barn varav en är en trotsig 2,5-åring och en är en gosig bebis! Men det hade han såklart fixat galant.

Alltså, jag är impad, själv sträcker jag mig till makaroner och köttbullar när jag är ensam med alla tre ungarna..

Nu har moster Matilda och morbror Jakob varit här på middag och Stefan har precis gjort oss varsin Irish Coffee som var helt perfekt god. En trevlig kväll helt enkelt:)

Hoppas att ni också har det!
Kram!

Här får ni ut i natten:)


Nu är Lucas döpt!

I lördags så döpte vi Lucas i Uppenbarelsekyrkan.


Dopet gick bra, eller så bra som det nu kan gå:) Lucas skrek rätt mycket och Victor sprang fram och tillbaka med sin kompis Noa. När Victor väl lugnade sig så _välter_ han baklänges och slår huvudet i dopfunten och då började han såklart gråta jättehögt..Men det kunde han ju inte hjälpa stackarn:)

Gudmödrar är Ulrika och Bettan och dom skötte sig fint:)

Nedan:först jag och Victor, sen Ulrika, sen prästen och Lucas och sist Bettan med sin son Noa


Joanna verkar tycka det känns lite pinsamt:)




Efteråt var det mysigt att vara hos moster Matilda och kramas!!


Sen gick vi hem till oss! Här är Johan, Mattias och Ullis

Lucas fick många fina paket- tack alla!!! Fast Stefan ser inte helt nöjd ut:)


Men Lucas var nöjd med sitt dop tror jag:) Jonna lekte jättemkt med honom:) Halva Malin syns oxå och man kan ju se att hon lever sig in;)


Lite senare på kvällen åkte gitarren fram och Matte och Johan förvandlades till Backstreet Oldies;)



Men Anton knäckte såklart, han är så grymt duktig!!!


Joanna och Anton passade på att spela lite schack!


Det var ett lyckat dop och en rolig kväll:)

Tack för det vänner!!


Världens sötaste lilla kärlek

Lucas är verkligen jättesöt i mössan som moster Matilda köpte i Brasilien i vintras:) Världens sötaste Lucas!!!


Igår var vi på IKEA med min kompis Bettan som också är en av Lucas gudmödrar

Här är söta Lucas och söta Bettan utanför IKEA


Efter IKEA stack vi hem till Bettan och Anders och deras barn Albin och Noa och fikade. Stefan kom dit med Joanna och Victor också. Victor och Noa varvade mellan att bråka om vem som skulle leka med vilken bil och att leka att dom handlade mat som skulle in i kojan:) Joanna och Albin spelade X-box.

Det var en skön och lugn dag och vi avslutade med mat fran donken.
När vi kom hem tände vi en brasa och tände massa ljus och kollade på stjärnor på is och spelade vänd-tia!

Idag ska vi nog ta en långpromenad, det verkar bli fint väder!

Blir det vinter nu?

Nu är det november och det märks!

I morse vardet rejält med frost på biltaken och det var kallt i lägenheten.
Jag tycker att det är riktigt mysigt och vi tände ljus och gjorde en brasa så nu doftar det gott av brasan och doftljusen:)

Det verkar bli en fin och solig vinterdag, och åhhhhhh vad jag önskar att det skulle ha varit massa snö också:)

Visst ser det kallt ut??



Brorsorna är ju såååå söta:) Det är ju bra att Victor håller i Lucas huvud, det ser ju verkligen jätteskönt ut:)


Läskigt trevlig Halloween!

Jorå, Lucas vaknade till sist och vi gick upp till Jonas och Camilla. Ebba, Mattias, Märta, Molly, Sixten, Stefan Joanna, Victor och Livia var också där. Joanna och Livia gick iväg på "bus eller godis-runda"

Camilla och Jonas hade gjort fint och "halloweenigt":) Bäst var ju anordningen med gamla Bag in box-påsar- skulle tydligen föreställa blod:)





Victor var jättetrött och således jättejobbig. Han grät och skrek och var inte särsklit kul att lyssna på. Han bråkade med domstora tjejerna om allt som gick att bråka om.. Fast till slut så lugnade han sig och blev rolig att vara med igen:)
Senare på kvällen somnade hon i Stefans famn. Lucas var underbar och pratade konstant och var jätteglad. Joanna och livia lekte och sen däckade de framför Black Beauty inne i Camilla och Jonas sovrum.

Jag gick hem med Lucas vid 00.30 och nån timme senare kom Stefan med de två andra sovande barnen,
Vi hade trevligt och det var skönt att det inte blev så himla sent:)