Vecka 40+3

Vecka 40+3

..så nu skulle alltså lillebror egentligen redan ha varit här! Kan inte direkt påstå att jag har jättemycket känningar av att något skulle vara på gång! De sista dagarna har jag tvärtom fått massor av ny energi och jag är inte alls lika trött som tidigare! Kanske är det nån slags uppladdning? Kroppen är ju fenomenal när det gäller..
Det känns som om magen har sjunkit lite iaf.
Joanna föddes i vecka 41+4, alltså 12 dagar efter beräknat datum, och jag tror nog att det blir något liknande även denna gång! Men det känns helt okej, speciellt som vi just nu är attackerade av vattkoppeviruset:)

Ha det bäst,
Kram Petra

Här går jag in i vecka 40..

Här går jag inte i vecka 40..

Här är jag alltså i vecka 39+0, och det är alltså 1 ynka vecka kvar till bf.  Här längtar jag efter att bebis ska komma så fort som möjligt och jag är fortfarande lyckligt ovetande om att jag en vecka senare, i vecka 40+0, tvärtom ska hoppas att lillebror ligger kvar 1-2 veckor till pga vattkopporna:)
TUR att man inte har foglossning, ryggvärk och annat jobbigt, nu är det ju faktiskt mest bara tråkigt att vänta och det kan man ju stå ut med:)

40+2 och vattkoppor!

Det känns ju som en halvbra kombination, men så är alltså läget nu.

I fredags, vecka 40+0, så kommer Joanna hem med vattkoppor. Här har man undrat i flera år varför ungen aldrig blir smittad av vattkoppor efter alla vändor som gåttpå dagis, och så slår hon till i vecka 40+0 av alla livets dagar:)

Jag gick ju över  tiden 12 dagar med Joanna så liiiite har jag ju hoppats att få i tid den här gången, men jag kan ju säga att nu får lillebror mer än gärna ligga kvar i magen ett tag så Joanna blir frisk först, eller åtminstone tills det inte kliar så mycket på henne. Jag har ju ingen lust att behöva lämna henne hos barnvakt just när hon har det som jobbigast, det är jag aldeles för blödig för, nu är ju HON min lilla bebis igen:)

Snacka om att hon vill sno showen från mig! Hallå??! Har jag missat nåt?? Det är ju JAG som ska ligga och ha värkar och ha ont, inte HON som ska springa runt och klia sig och ha feber!!;)

Fast ändå, det är en bra prövning, man kan säga att vi kastas rakt in i det här med att vara en flerbarnsfamilj:) Jag menar lillebror har inte ens kommit ännu och redan har vi problem med att få ihop det med två barn:) Det bådar ju inte gått:)
Vi har iaf löst problemet genom att helt enkelt ändra datum för lillebror. Han skulle ju komma 27/1, men nu tänker vi att typ den 6:e kanske är bättre:)

Aldrig hade jag trott att jag skulle skriva detta, men PLEEASEEE håll tummarna för att jag får gå över tiden MINST en vecka!!!!!!

Puss och Kram från Petra:)

Boarinstinkten är stark!

Med 1 vecka och 6 dagar kvar till bf så är det i stort sett bara "lillebror" som saknas! Min boarinstinkt har gett resultat och det är mesta är nog ordnat. Skötbordet står iofs ouppackat i hallen, och visst, det stör mitt kontrollbehov lite, men i morgon så åker det upp på väggen!

Jag tycker liiiite synd om Stefan. Han hinner knappt innanför ytterdörren innan jag slänger något i famnen på honom som antingen ska borras upp, flyttas runt, tvättas, fixas till, bäras ner i källarn, bära upp från källarn.. You name it!

Jag tror också att jag kanske saknar jobbet lite, för- och det här är faktiskt sant, jag har excelfiler i datorn med en flik för varje rum där jag gjort ett tydligt schema med avancerat pilsystem;) för allt som behöver göras och möbler som ska flyttas runt mellan rummen för att allt ska vara perfekt inför lillebrors ankomst!:) Ärligt- som om lillebror bryr sig om ifall t-shirtarna ligger i den högra garderoben, eller om de flyttas till den vänstra:)
När något på listan är gjort så flyttas det över till fliken "klar". De här listorna trycker jag upp i ansiktet på Stefan lite nu och då, och visar han minsta antydan till att det skulle vara något överdrivet i mitt beteende så anklagas han för att inte riktigt förstå att det är viktigt med ordning och reda när man ska bli tvåbarnsföräldrar.

Okej, jag antar att det finns någon mening med det här, säkert är mitt beteende nedärvt sedan lång tid tillbaka och förbereder mig inför det stora som väntar mig. Eller också så är jag bara extremt uttråkad:)

Ha det bäst så hörs vi!

BM-besök..

...idag i vecka 38!

Finfina siffror, tex 34,5 i sf-mått, 124 i Hb, 4,6 i glukos och 152 i hjärtslag.
Bebis ligger fint fixerad med huvudet åt rätt håll om man säger så. Huvudet ligger _riktigt_ långt ner enligt BM, ungefär så långt ner som det kan komma utan att han ska trilla ut:) Det förklarar att jag har så jävulskt ont när jag går!

Fick låna en TENS-maskin från MVC. Det ska blir jätteskönt att ha den mot förvärkarna! Dags att börja öva med den dessutom så att man får in snitsen innan det sätter igång på riktigt!

Efter bm-besöket så skulle jag äntligen få träffa kompis Alexandra och hennes lilla Milian! Milian är bara ca 1,5 månader så han är rätt nykläckt! Jag har inte hunnit träffa honom innan så jag var riktigt nyfiken på honom! Smet in i en liten butik i Gamla Stan och köpte en liten söt jättemjuk nalle till honom. Köte en likadan till "lillebror" också:) Ska sova med den från och med nu så att den luktar "mamma och pappa":)

På vägen från butiken till kaféet där jag skulle träffa Alexandra så stannade jag och köpte Situation Stockholm av en tjej. Utsvulten på sociala kontakter som jag är just nu;) så blev jag stående med henne i ca 20 minuter och diskuterade tidningens upplägg:) Tex så borde Reine få mer plats i tidningen! Jag tycker att det är jätteintressant att läsa hans dagboksliknande texter! Tycker att de borde låta fler av uteliggarna få utrymme i tidningen! Det är ändå ett rätt unikt tillfälle för dem att få sina röster hörda i frågan, och det tillfället borde ju utnyttjas? Vi stod ett tag och diskuterade det och gled sen över på bebisprat istället, det är också ett ämne jag kan prata rätt länge om:)

Till slut så kom jag så till kafé Kladdkakan där jag skulle träffa Alexandra och lille Milian. Det kaféet kan för övrigt klart rekommenderas! Supertrevlig personal som inte blir irriterade av att det är många barnvagnar därinne! Jättegoda kaffe latte och underbara pajer, tex hallonpaj eller blåbärspaj:)
Milian var förstås världens sötaste!! Man såg verkligen att han är en kille! Annars kan det ibland vara svårt att se det på små bebisar, men det här var klockrent:) Nu längtar jag verkligen efter lillebror:)

Nu har jag kommit hem och ska lägga mig och softa lite med en bok. Håller på och läser Leif GW Perssons bok "Linda-som i Lindamordet". Har inte hunnit så långt ännu, men den verkar helt klart bra!

Oki, det var min dag:)

Ciao Petra

Vår härliga landställe Ingmarsö!

Vår härliga landställe Ingmarsö!

Kortet är taget på vintern från våra kusiners brygga. Huset rakt fram i mitten är mormors och morfars gamla hus. Vårt ligger lite till vänster men syns inte på bilden.
Ingmarsö ligger i Stockholms skärgård och är underbart vackert!
På ön finns affär, skola och tom en krog med en härlig veranda där det om somrarna brukar spelas livemusik:)
Taxi Sthlm bedriver en del av sin verksamhet från just Ingmarsö. En viss andel av alla de bilar som skickas ut till kunder dirigeras från just Ingmarsö:) Smart sätt att fixa arbete åt de bofasta!
För mer info om Ingmarsö:
http://www.ingmarso.se/ och http://www.ingmarsokrog.se/

Och på sommaren..

Och på sommaren..
Kortet taget nere från vår brygga! Huset längst upp till vänster är det som vi bor i. Det större huset till höger är min mormors och morfars hus från början. Eftersom de sedan flera år är bortgångna så har vi nu kommit till skott och startat renovering av det huset. Det kommer att bli superfint! Som tur är så har vi några händiga män och kvinnor i släkten (jag själv räknas dessvärre inte in bland dessa..:( ) som ser till att allt går rätt till:)
Längst fram i bild ser ni "lillstugan". Där kan man stoppa in gästerna:)

Vecka 37

Vecka 37

21 dagar kvar!!!!! Vi har rätt mycket uppbokat den närmsta tiden så jag tror att tiden kommer att gå fort:)
Längtar efter att få träffa lillebror!

Det roligaste Joanna vet!!

Det roligaste Joanna vet!!

Bland det roligaste Joanna vet är att rida! Hon har sån tur att henne kusin och stora förebild Emma har en häst som Joanna får rida på.

Nyårsafton hos farmor och farfar i Lysekil..

Nyårsafton hos farmor och farfar i Lysekil..
Nyårsafton hos farmor och farfar i Lysekil! Eftersom jag är höggravid så hoppade vi över storfestandet och hade det trevligt med farmor och farfar!

Joanna var pyntad som en julgran i håret:) Allt eller inget är hennes motto;)

Joannas bästa julklapp..

Joannas bästa julklapp..

Joannas bästa julklapp var helt klart en Prinsessan Alexadocka:)

Det tog dock ett tag för mig och Stefan att vänja oss vid Alexa. Hennes gråt låter nämligen ibland väldigt autentiskt med en riktig spädis:)

Flera gånger har vi ryckt till och tittat på varandra när Alexa börjat bråta, men då har Joanna förklarat att "äh, det är bara Alexa som har hamnat på magen, vi måste vända henne på rygg" eller "det är bara Alexa som vill na sin napp" m.m:) Man kan säga att vi får grundlig upplärning på det som komma skall och det är nog bra för vi kan behöva friska upp minnet igen:)

Skrämmande är förstås att hela familjen _redan nu_ börjar bli trötta på Alexas gnäll och gråt och då är hon ändå bara en docka som man kan plocka ur batterierna på;)

Vecka 36!

Vecka 36!

Julaftons morgon och jag går in i vecka 36! Jag vill att det ska vara klart nu, men än är det ett par veckor kvar!

Nya vagnen..

Nya vagnen..

Nya vagnen står och väntar på lillebror:) En fin svart Urban Jungle med en varm mjuk och grön åkpåse:) I den kommer nog lillebror att ligga bra!

Riktigt kallt ute..

Kallt som f-n..

.....och jag kan säga att nu uppskattar jag verkligen vår gröna kakelugn:) Det måste vara den käraste ägodelen vi har i vårt hem:) Lilltjejen kallar den för grillen och vill att vi ska grilla korv i den:)

Saker att längta efter!

Förutom lillebror och allt som kommer med honom så finns det ju andra, mer själviska egoprylar som jag längtar efter. Tänkte lista några av dem:)

*Jeans! Och då menar jag inte jeans med en två dm bred bekväm mudd i midjan utan jag menar sjyssta designerjeans i snygga tvättar som sitter BRA över låren och faller snyggt över de..

*...Högklackade stövlarna. Jag är riktigt trött på foträtta skor som är anpassade för svullna vader och dessutom stadiga att gå i så man inte halkar. Jag vill ha opraktiska snygga skor som passar på stan en sen natt:)

*En något mindre barbamammalik kropp. Jag har en kompis som heter Alexandra. Alex har precis fått en son, men för ett tag sedan så var vi höggravida och tjocka tillsammans. Hon sammanfattade det rätt bra när hon sa "alla säger att man är så vacker när man väntar barn, men jag tycker att jag ser mest töntig ut, alltså min kroppsform är rätt töntig". Hon sa det med glimten i ögat, och jag garvade ihjäl mig, för så känner jag också, jag ser rätt töntig ut:) Tjock och långsam liksom;)

*Tjejkväll där jag också får dricka vin! Jag är jättetrött på läsk och lets face it; Free, systembolagets alkofria vin, är inte alls gott.

*Att kunna resa sig ur soffan eller sängen (de ställen där jag numera ofta befinner mig) utan att låta som något som gått på grund! Min snart femåriga dotter härmar mig..

*Ett solariebesök eller kanske en soldusch. Om man ska uttrycka sig lindrigt så börjar jag se blek ut. Vill liksom inte skriva genomskinnlig eftersom det låter väl hårt, men jag ska inte förneka att det finns vissa kopplingar;)

*Att orka leka med min dotter, lr öht att kunna gå utan att få gå och hålla mig för bäckenet hela tiden. Känner mig som Michael Jackson med den skillnaden att det inte riktigt ser ut som att jag dansar..

*Gå ut och äta på en restaurang utan att först behöva sålla menyn för att kolla av vad jag får äta "hmm är den här goda osten verkligen pastöriserad, från vilket hav kommer den här fisken, är köttet ordentligt genomstekt" etc etc. Tråkigt att känna sig besvärlig!

Men mest av allt så längtar jag förstås efter "lillebror":) Det ska bli fantastiskt att hålla honom i armarna och få klappa hans små mjuka kinder för första gången:)

På återseende!Förlossningsberättelse från Joannas förlossning!

Hittade min gamla förlossningsberättelse från när Joanna föddes. Lägger ut den här. Det ska bli spännande att se vad som blir annorlunda den här förlossningen jämfört med förra gången då jag ju var förstföderska!

Here goes:

"Förlossningsberättelse Joanna

Efter att ha gått över tiden 11 dagar satte så äntligen värkarna igång! Jag hade mått riktigt dåligt den sista tiden och började bli mer eller mindre säker på att det inte skulle bli någon bebis? På förmiddagen den 19:e så hämtade min man Stefan mig och vi åkte till Långholmens värdshus och åt lunch. Det var jätteskönt att komma hemifrån och vi hade mysigt. När vi skulle gå därifrån så kände jag ett jättetryck mellan benen och tänkte att nu händer det något!


När vi satte oss i bilen för att åka hem så fick jag en värk som var starkare än förvärkarna tidigare hade varit, men efter den så kom det inga fler. När vi kom hem så fick jag världens energi och satte igång att storstäda, tänkte att NU ska ungen ut! Jag låg på alla fyra och dammsög och skurade golv. När jag var klar var jag jättetrött och lite irriterad för inte en enda värk hade mitt städande åstadkommit.


På kvällen så åt vi kassler och sen lite glass och bär. Vi gick och la oss på sängen och kollade på efterlyst. Då- kl 21:37 så kom en värk. Inte speciellt stark, den kändes som de vanliga förvärkarna, så jag tänkte inte så mycket på det. Men ändå så kanske jag kände att det var något på G eftersom jag klockade värken? Efter en kvart så kom nästa värk. Sedan höll det på så i ett par timmar.


Varken jag eller Stefan vågade nog tro att det verkligen var dags. Stefan gick och la sig för att sova, men jag kunde inte slappna av. Kände någonstans att NU händer det, nu ska jag få träffa mitt barn!


Jag gick upp och satte mig vid datorn och så ringde jag pappa. Vid 00.00 ca så var det cirka mellan värkarna så jag ringde förlossningen på Huddinge. De sa att jag skulle återkomma om en timme. Plötsligt fick jag för mig att jag inte hade känt några sparkar på länge så jag ringde igen och de sa att vi kunde komma in och kolla det för säkerhets skull. Då var klockan ca 01:00.


Jag gick på toaletten och då hade den berömda slemproppen gått. Jag som undrat om man skulle känna igen den.. jag kan ju säga att det var ingen tvekan om att det var just slemproppenJ

Jag ropade på Stefan som fortfarande låg i sängen och sa att det är nog ändå dags nu..

Vi började göra oss i ordning och jag duschade och? rakade benen. Hmm.. vilken prioritering va?

På något sätt så fattade jag tydligen ändå inte att det faktiskt skulle ske för jag frågade Stefan om vi verkligen skulle ta med oss väskan när vi nog skulle få åka hem igen. Jag hade en lite förväntansfull känsla i kroppen, lite som resfeber.. det pirrade och man kände att nu är det något stort på gång.


På vägen in till Huddinge sjukhus så satte värkarna igång på allvar. Det gjorde riktigt ont men jag kunde hantera dem med hjälp av TENS-apparaten. Det var fruktansvärt svårt att sitta fastspänd i bilen under värkarna.


När vi kom in till HS så fick vi komma in i ett rum. Där la de en CTG-kurva för att kolla att bebisen mådde bra. Det gjorde den så jag hade alltså oroat mig i onödan. Läkaren sa ?det var kul att få se en så här pigg bebis, det tycker vi om?. Det var ord som lugnade en orolig blivande mor..


Sedan började värkarna göra rejält ont! De gjorde en undersökning som visade att jag var öppen två centimeter. Inte mer!! Ja, ja.. Då kom de in och sa att det tyvärr inte fanns någon plats ledig på HS eller i övriga Stockholm heller för den delen. Vi fick välja på Eskilstuna, Västerås eller Uppsala. Jag blev jätteledsen och började gråta. Dels kändes det så otryggt att behöva lämna HS, och dels så hade jag så ont nu att jag inte förstod hur jag skulle kunna sitta i en bil så långt. Vi skulle få ambulans sa de. Till slut valde vi Uppsala.


Precis som vi skulle gå in i ambulansen så kom doktorn springande och meddelade att en plats just hade blivit ledig och att de bara skulle städa ur rummet så kunde vi få det. Guuuuuuud vad lättade vi blev! Vi fick vänta i ett par timmar i korridoren och nu hade jag kraftiga värkar. Jag ville bara smälta in i väggen och försvinna. Det gjorde så ont och jag fick ingen smärtlindring där i korridoren.


Efter ett par timmar blev jag erbjuden att duscha och det var superskönt. Duschstrålarna var sköna under värkarna! Jag fick även lavemang nu.

Vid 6 på morgonen fick vi äntligen rummet. Då hade vi väntat i korridoren i 4 timmar och värkarna gjorde nu så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag hade äntligen fått en säng, men nu hade jag så ont att jag inte kunde ligga stilla, jag ville bara vara uppe och gå. Försökte gå lite med gåstolen eftersom jag läst att det var bra att vara i rörelse, men nu gjorde det bara ondare och ondare. Jag öppnade mig långsamt. Mycket psykiskt jobbigt att ingenting händer trots att det gör så fasansfullt fruktansvärt ONT!!

Jag tror att klockan är runt 10:00 när jag får epidural. Jag ville egentligen inte ha den men de säger att jag behöver ta den för att kunna slappna av och öppna mig mer. Okej, jag går med på det. När de ska föra in nålen i ryggen så måste jag ligga alldeles stilla säger de. Jag tror inte att jag ska klara av det med smärtorna som härjar då. De får hålla fast mig, för själv vill jag bara springa därifrån. Jag får en känsla av att vilja lämna kroppen för ett tag.

Då kommer effekten av epiduralen. All smärta försvinner och allt blir helt enkelt underbart. Jag känner ingenting! Jag blir till en annan person och kan föra ett samtal igen. Jag och Stefan sitter och tittar på CTG:n. Stefan säger att ?nu har du en riktigt kraftig värk?, men jag känner den inte ens!

Epidural som funkar bra måste vara Guds gåva till kvinnorna, eller åtminstone vetenskapens gåva till oss kvinnorJ. För mig funkar den dock inteL Efter bara ett litet tag så känner jag hur smärtan kommer krypande i höger sida. Jag blir rädd, är helvetet tillbaka igen? De hade ju lovat att det skulle vara över nu! Nu skulle det ju inte göra ont förens det var dags att krysta och då skulle det ju kännas annorlunda! Säger till Stefan att om han ska gå och handla eller något så får han göra det NU för snart kommer det att vara kört, så han sticker iväg.

Helvetet var tillbaka igen. Smärtan sköljde över mig i dubbel styrka, eller iaf så kändes det så. Det kan också ha varit en chock för kroppen att gå från smärtfri till fullt värkarbete bara sådär..

Nu kom tankarna om att lämna kroppen tillbaka. Jag trodde på allvar att jag skulle dö. Smärtan drog i mig och det kändes som om en hand kramade om allt inuti mig med världens kraft. Som om långa naglar rev omilt, som om jag slets sönder inifrån. Jag hade inte kunnat föreställa mig en sådan smärta ens i min vildaste fantasi.

Då ska de göra en gynundersökning.

Jag gråter och skriker och vill inte att de ska röra mig. De håller fast mig i benen medan de gör undersökningen. Stefan kommer tillbaka men vågar först inte komma in i rummet när han hör hur jag skriker samt att det är så mycket folk därinne.

Efter undersökningen blir allt bara värre och värre. Jag upprepar gång på gång att jag inte orkar mer och jag ber Stefan att han ska hjälpa mig, att han ska ta mig därifrån. Jag känner inte igen mig själv, trodde inte att jag skulle reagera så här, men vad vet man? Detta var en situation som jag aldrig hade kunnat föreställa mig.

När det känns som värst så hör jag barnmorskan säga till en annan vårdpersonal att det här kommer att ta tid. Kul. Jag som kände att jag inte skulle stå ut mer än just i denna sekund och inte ens då!

Jag får sitta på bäcken och då känner jag att det rinner mellan benen. Jag frågar om det är vattnet som går men får till svar att det är det inte, utan det är blod och så ska det vara. Jaha, tänker jag.. Klockan är då 15:00 och på min fråga om det kommer att vara över innan dygnet är slut så säger barnmorskan att det kan man inte svara på, men att jag bara är öppen 4 cm så det är långt kvar.

Jag får värkstimulerande dropp. Nu börjar den riktiga paniken infinna sig, jag tror inte att jag ska överleva, det är kört nu.

Då upptäcker de plötsligt att det VAR vattnet som hade gått när jag satt på bäckenet, precis som jag trodde. Vattnet var dessutom ?meckit?. De känner efter, och visst- jag är fullt öppen!

Vid det här laget är jag inte längre med, det enda som existerar är hennes ord om att det kanske inte kommer att vara över innan dygnet är slut. Att de säger att det snart är dags att krysta går inte in i min hjärna. Tills slut säger barnmorskan att jag kan stoppa ner handen nu och känna huvudet. Jag får panik! Från att ha varit inställde på timmar till att det plötsligt är dags att krysta känns absurt.

Så börjar jag att krysta och allt känns så mycket bättre! Så här efteråt så känns det som om det inte gjorde ont då längre, utan tom som om det var häftigt! Jag klarade av att krysta och det kändes som om jag inte hade gjort annat i livetJ Det var som att man äntligen kunde styra lite själv och göra något konstruktivt! Antingen trycka på eller försöka hålla emot för att inte spricka för mycket.

Jag andades mig igenom krystvärkarna och det kändes så självklart hur man skulle göra. Härligt! Jag kunde känna hur huvudet ?stod och brände? mellan mina lår och att det nu inte var mycket kvar.

Efter 13 minuter sprattlar det till och ut fullkomligt sparkar sig(kändes det som) en liten blåaktig kladdig varelse! Mitt barn!

Jag undrade om det verkligen bara var ett barn för jag tyckte att det kändes som minst fyra ben, men det vara bara ett. En helt och hållet obeskrivlig upplevelse som ingen kan förstå som inte har varit med om det.

16:08 den 20 april 2001 föds alltså lilla Joanna Marie och får komma upp till mammas bröst. Bredvid står en trött, förvirrad, kanske lite chockad men nig mest glad nybliven pappa. Familjen är samlad och all smärta är som bortblåst. Hon är helt underbar vår lilla tjej.

3410 g vägde hon och hon var 50 cm lång. Hon hade blivit lite stressad under förlossningen och hade svalt lite vatten så så fort som hon kom ut så fick de ?slanga ur henne?. Jag kan inte komma ihåg att hon skrek när hon kom ut, men det gjorde hon nogJ

Att det blev en tjej föresten! Där har vi gått i nio långa månader och spekulerat i om ?viking? är en tjej eller en kille och så kändes det så självklart att hon var en tjej, som om jag vetat det hela tiden. När Stefan frågade vad det blev för sort så tittade jag på honom som om han var knäpp, klart det är en tjej, vad trodde han??:) Men vad glad jag blev!!

Välkommen till världen lilla barn! Inga kan vara gladare än vi, din mamma och pappa, för att just du kom till oss!!!"


vecka 35

vecka 35

Oops, vecka 35 och det börjar närma sig!!!! Känns lite läskigt, men samtidigt så är jag så förväntansfull:)

Stolt blivande storasyster:)

Stolt blivande storasyster:)
Och här har vi det finaste jag har:) Det är min lilla blomma Joanna. Joanna blir fem år i april 06.
På bilden är vi hos farmor och farfar i Lysekil och ska fiska kräftor!

v 19

v 19

Här är jag i vecka 19 och vi är på Cypern. Den här semestern var underbar. Trots temperatur på 38 grader i skuggan, så var det inte jobbigt alls. Vi var där i två veckor och jag kunde lätt ha stannat i två veckor till:)
Vi åkte tillsammans med goda vänner och det var riktig semester.

Magen har börjat växa rejält och kilona har liksom smugit sig på mig:) Redan här låg jag på ca 11 kilo plus och fick en smärre chock när jag ställde mig på vågen:) Men men, det är smällar man får ta..

Den stolta blivande tvåbarnspappan:)

Den stolta blivande tvåbarnspappan:)

Min älskade man Stefan och även den stolta blivande 2-barnspappan:) Han har varit kanon under graviditeten och stått ut med tjat och klagande från mig, och tro mig- det har varit en del:)
Den här bilden är tagen på uteserveringen på Ingmarsö stekhus och brygga, restaurangen på vårt sommarställe Ingmarsö som ligger i Sthlms skärgård.

Vecka 12

Vecka 12

Här är jag i vecka 12 och vi är på Mallis. Jag mådde illa som f-n, men det var skönt att komma iväg till värmen och bara ha semester. Magen började få ett riktigt put mot vad den brukar ha, och det var under denna resa vi berättade för Joanna att hon ska bli storasyster. Hennes reaktion var underbar. Hon tittade på oss med stora ögon och gapande mun. Sen sa hon "näha?? skojjar ni med mig??" När det gick upp för henne att det var på riktigt så blev hon totalt överlycklig:)

Första "magbilden":) v 10

Första

Det här var den första bilden som vi tog på magen. Det var inte så många andra som såg att jag var gravid, men själv så märkte jag att magen började puta rätt tidigt..

Första försöket till att blogga då:)

Hej hej!

Vad ska jag skriva om? Nära till hands ligger det faktum att jag är höggravid. Lillebror ska komma till oss 27 januari är det sagt och det sjuka är att jag först nu har fattat att det snart är dags!

Jag går runt i nån egen värld och har väl precis börjat greppa att det är ett stort  barn i min mage, och inte ett litet embryo.. Tom i vecka 20 när kompisar frågade hur långt jag var gången så svarade jag "åhh, det är precis i början, det kan gå hur som helst och man ska inte ta ut något i förskott.." bla bla bla osv.. De brukade titta lite undrande på min växande mage och avbryta mitt mantrande genom att fråga "ja, ja men hur långt  gången är du då??" "Ehhhum.. jag är i vecka 22" fick jag ju svara då och det var väl då det slog mig att jag inte alls var alldeles nygravid utan att jag faktiskt var på väg att bli 2-barnsmamma:)

Den här graviditeten har gått så fort! Vi bestämde oss ungefär halvvägs för att ta en titt i magen för att se vem som låg därinne, eller åtminstone för att se om det är en flicka eller en pojke. Det visade sig att vår dotter Joanna ska bli storasyster till en liten kille:) Det känns fantastiskt kul förstås även om det hade varit precis lika välkommet med en liten tjej till!

Ja, jag antar att mitt bloggande till att börja med kommer att kretsa kring att jag ska bli tvåbarnsmamma:)
Det känns lite skrämmande samtidigt som jag längtar jättemycket!!

Vi hörs:)


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!