Lördag

Idag är det lördag och bara två dagar kvar tills min Joanna blir 8 år. 8 år! Det känns stort!

8 känns väldigt mycket större än 7 faktiskt men det beror nog på att det händer så mycket hos barnet under det första skolåret! Joanna har verkligen utvecklats och mognat! Mammas lilla söta tjej:)

Igår var det ju fredag och på dagen åkte jag för att handla klar5t de sista presenterna till lilla sötnosen.

Vi köpte hem man från kinesen och det var jättegott. Jag åt wokade grönsaker i currysås och ungarna åt chicken satay. Stefan käkade Thai ist, han älskar Paneng och verkar aldrig tröttna på det:)

Efter middagen tog vi ett glas vin på gården med Jonas.

Sanna ringde och frågade om vi skulle dra in till Snaps och ta en öl. Åkte in och mötte henne och det var inte så farligt kallt att sitta ute faktiskt. Behövde inte ens nån filt den här ggn, det går framåt:)
Vi fräffade
Johanna och Teppe, och det var superkul att träffa Johanna , det var ett tag sen och jag har saknat den lilla människan:)

Idag har jag inte gjort ett skit faktiskt, bara lekt med ungarna och slappat. Joanna stack till Eriksdalsbadet med sin kompis Julia och Stefan tog med Victor till Aspuddsparken för att titta på djuren.
Jag tog Lucas och gick förbi mamma en sväng. Hon pressade apelsinjuice till mig, det var precis vad jag behövde! Matilda var också där.

Nu ska vi äta tacos så nu lägger jag ner skrivandet!

Hasta luego!

Som tur var..

..så brakade studera.nu´s hemsida ihop igår kväll så dom fick förlänga ansökningstiden tills idag kl 12,00.

Jag var lite knäckt i morse när jag kom på att jag skulle ha klickat in ansökan igår, men nu hann jag slänga in några ansökningar till högskolan inför hösten, kul! Jag är väldigt sugen på att plugga, och det är ju lika bra att passa på nu när man redan är van vid att ha liiiite pengar iom föräldraledigheten som ju inte är _jätte_ inkomstbringande...

Sen ska man ju komma in också, men det är ju en annan femma, nu har jag iaf sökt..
Lite synd att jag inte gjorde högskoleprovet:( Mitt tidigare resultat gäller inte längre eftersom det var ett par år sedan jag gjorde det.

Påsken i bilder!

Å ena sidan...Nu har vi varit på landet och firat påsk! Det var mysigt och vädret var helt perfekt.
Slänger in lite bilder så får ni se vad vi hade för oss:)

Joanna åkte ut på torsdagen med mormor och Matilda, och vi åkte ut på fredagen. Både Victor och Lucas tyckte att det var jätteroligt att åka båt:)

Lucas hade nog sovit lite skumt, för han hade värsta Stig Helmer-frillan:)



Lucas roade sig med en plastpåse..


När vi kom fram så möttes vi av Joanna och Matilda vid båten! Johan och Ullis med barn var också på plats men hade redan hamnat på krogen, och där hamnade vi med:) Härligt med en öl i solen!!! En drink slank också ner:)
Barnen lekte nere vid vattnet!





Sen gick vi hem till stugan och ungarna tyckte att det var jättekul, vi har ju inte varit ute sen i höstas!
Visst är det fint??



Stranden behöver nog rensas lite efter vintern:)


Victor älskar att vara på Ingmarsö!! Han dansade runt med armarna utsträckta och sjöng "jag är häääääär", jättesöt:)


Lucas kröp på upptäcktsfärd


Det var härligt att sitta på i solen på bryggan och känna att det var _varmt_!


Stefan passade på att bada! Fast med våtdräkt dårå:)


På påskafton var det dags att leta påskägg. Ungarna letade och letade med hittade först bara massa lappar där det tex stod "påskharen har varit här- men tod äggen själv" och "du är gullig, fortsätt leta":)



Men till slut dök dom upp:)


På eftermiddagen gick jag stefan och Lucas en promenad i skogen. Det var så vackert, på vissa ställen låg isen kvar!


När vi kom hem ville barnen måla ägg!


På kvällen körde vi lite påskmiddag. Vi satt ute även fast det faktiskt var rätt kallt på kvällen, men man vill ju passa på när solen skiner:)


Båtresan hem gick bra och ungarna höll sig lugna:) Vi åkte rätt tidigt på morgonen så det var rätt lite folk på båten vilket är skönt! Lucas sov hela vägen!



När vi kom hem så packade vi sanbbt upp och sen så hängde vi i sandlådan och vid gungorna på gården hela eftermiddagen! På kvällen tog vi ett glas vin ute på gården med grannarna Erik och Nina och deras son som är Victors kompis och Jörgen. Joanna var inne hos en granntjej och lekte Det var trevligt även om vinet blev iiiiiiiiiiskallt!!


Lucas älskar verkligen att leka i sandlådan!!




Å andra sidan..
Helgen var härlig även om man är helt slut när man kommer hem. Hemma så blir det ju ändå lite avlastning när barnen leker med sina kompisar, på landet blir det ju väldigt mycket tjat hela tiden. Så är det ju hemma också såklart, men på landet eskalerar det ju. Det är inte direkt någon semester.. Alla tre vill ha ens uppmärksamhet hela tiden och på det ska man hinna laga mat och hålla undan på en väldigt trång yta. Eftersom man sover trångt och barnen väcker varandra så är man rätt slut på dagarna och det funkar ju inte direkt att gå och lägga sig och vila på dagen...

Men det var ändå skönt att komma iväg och perfekt att det var så¨härligt väder:)

Dags för en uppdatering kanske:)

Sist jag skrev var det fredag och det är det snart igen-fast två veckor senare!

Vad har vi gjort sen dess?
Då på fredagen så åkte jag hem till Helena och åt middag med henne, Peter, Ylva och en kusin till Helena.
Peter hade lagat god pizza och vi drack vin till och kollade på Lets Dance. Det var trevligt:)



Innan dess var jag med Victor på hans jumpa


I veckan var jag och promenerade i stan med min gamla kompis Anna och hennes lilla Victor som är 11 månader!
Anna och jag har inte setts på flera år men det kändes som om det var "igår":) Det är så skönt med vissa människor- man hittar hela tiden tillbaka till där man var sist även fast det gått _lång_ tid!!

Vi köpte en latte och satte oss i solen i Kungsan och snackade och skrattade. Sen gick vi till Kulturhuset och käkade lunch. Perfekt för "mammaluncher", dom blir aldrig griniga när man vill ha hjälp med att värma barnmatsburkar, det finns gott om plats för barnvagnar och även plats för rastlösa bebisar att krypa runt:)

Försökte få killarna på samma bild, men det var ju bara löjligt att försöka:)



Vädret har hunnit svänga rejält under de här veckorna! Fredagen när jag åkte hem till Helena så var det värsta snöstormen, men sista tiden har det svängt till riktigt härligt vårväder!

I fredags kom moster Becki otippat på besök från Skåne, det var kul!
Hon följde med oss till ridskolan på lördagen och det var jättehärligt att sitta i solen och fika medan vi väntade på att tjejerna skulle komma tillbaka  från uteritten!

Här är Joanna och hästen Lucas, alltså inte min bebis Lucas, men det kanske framgår av sig självt:)

Moster Becki och Joanna

Jag och Sanna

Joanna och Mira

Mira följde med oss hem efteråt och lekte som vanligt med Lucas, hon är jättebra på det:)


Vi har även invigt uteserveringsperioden:) Becki, jag , Matilda och Xenia åkte in till Medis och drack öl på först Melanders Fisk och sen Snaps! Härligt att äntligen kunna sitta ute, även om det faktiskt blev jävligt kallt efter ett tag!!



Men alltså, det har ju hänt massor, men jag kommer inte ihåg:)
I måndags kom jag och Hannah äntligen iväg på vår kör iaf och det var kul! Vi är väl inte så jättebra kanske, vi har ju inte ens lärt oss texterna än eftersom vi inte är där så ofta:) Men det är alltid kul att träffa Hannah!! Vi hade sällis till Medis efteråt så vi hann prata lite grann iaf! Kören är egentligen inte bästa stället att umgås på, man får ju liksom inte prata utan tanken är ju att man ska sjunga:)

Parkensäsongen har startat och varje dag efter dagis så hämtar vi Victors cykel och går och möter hans dagiskompisar och deras mammor/pappor. Det är skönt att man kan vara ute så mkt på eftermiddagarna!
Victor mår väldigt bra av det!

Joanna fortsätter med sin handboll på tisdagarna och spelar matcher lite då och då. Nu i maj ska hennes lag vara med i en cup under en helg och det ser hon fram mot. Hojnn längtar efter att få åka iväg på läger och sova över:)
Hon hänger mkt med kompisar efter skolan och jag är så glad att vi bor som vi gör med många kompisar i husen runt omkring, det är så skönt för barnen att kunna springa hem till kompisar som bara bor runt hörnet!

Igår var jag och Joanna och hennes klasskompis Julia på bio. Vi såg Marley och jag. Helt okej film om man ser med barnens ögon. Jag är glad att man nu kan börja gå på bio och se "riktiga" filmer och inte bara barnfilmer! Joanna är jätteduktig på att läsa texten!

Lucas är jätteduktig på att stå nu och går rätt säkert runt bordet och andra saker. Jag tror inte att det kommer att dröja särskilt länge innan han går på riktigt faktiskt!
Han är världens gladaste och mest lättsamma bebis!!


nope, nu måste jag ägna mig åt mina fina barn:)

Glad Påsk!!!!!