Grattis på soliga fredagsdagen!!

Som min fina väninna Alex skulle ha sagt:)

Strålande sol igen, så mycket lättare är det att vakna, eller hur?

Lucas sov i min säng hela natten och det var så mysigt! Då och då vaknade jag av att jag kände hans små knubbiga bebisarmar som höll om min överarm-guuuuullunge!!

Han var tvungen att sova i vår säng för igår hände det en liten olycka!
Lucas ramlade ur sin spjälsäng!! Jag hörde i "barnvakten" att han tokskrek så jag hajjade att det måste ha hänt något. Jag sprang in i sovrummet och där låg han på golvet och grät- needanför sin spjälsäng:( Som tur var så slog han sig inte så farligt men han blev väldigt rädd. Och så gjorde det nog ont, för det är ändå ett ganska högt fall!

Men sen igår kväll så somnade han tidigare än vanligt så vi hann inte sänka sängen och därför fick han sova brevid mig i natt.

Igår hade jag och Victor "cykla i parken-premiär" tillsammans med August och hans mamma. Vi hade med oss lite mellis till killarna och det var jättemysigt! Men satan vad kallt det var-klar missbedömning, jag borde tagit vinterjackan!
Lucas satt i vagnen och härjade, han har börjat lessna på att åka vakn och vill vara med och leka istället:) Det kan man ju förstå iofs...

Idag blir det lite gott och blandat. Först förmiddagsvila för Lucas vilket innebär städtid för mig (gissa vem som fick nitlotten??), sen är det gunga ute på gården och lunch. Sen kommer Stefan hem tidigare idag och vi ska fixa en sak till Joanna som är hemlig- för jag vet att du läser bloggen gumman:),  sen ska jag på jumpa med Victor och efter det drar jag hem till Helena för att äta middag med henne och Ylva!

Men först- rapattack i The Voice:)

Vi hörs!

Vad bra man kan ha det!

Vaknar på morgonen av att Joanna ligger och kramar Lucas. Båda är jätteglada. Ljuset strilar in genom persiennerna och man ser att det kommer bli en solig dag!

Ligger i sängen med Lucas och slötittar på the Voice. Lucas är på sitt bästa gladaste humör och skrattar och busar.
Vi drar upp persiennerna och öppnar fönstret för att släppa in lite luft. Solljuset strömmar in, helt underbart!

Stefan är snäll och tar Victor till dagis så vi kan fortsätta slappa, så skönt:)

Nu är Lucas i Victors rum och leker med Victors bilbana, han får passa på när Vickan är på dagis!
Jag tänkte göra lite frulle och sen är det väl dags för Luckans förmiddagsvila.

Idag tar vi det lugnt, förmodligen blir det en promenad ner till Vinterviken för att titta på fåglarna med Lucas.

Hörs sen!

Bra dag idag!

Idag har vi haft det jättebra! Jag och Lucas åkte till "jobbet" och lunchade med Anka, Micke S och Ellinor. Vi gick till Fabriken och det var gott och trevligt!

Lucas var jätteglad och sprallig och Micke sa att man ser på hans spänstiga hopp att han kommer att bli en hockeyspelare. Jag tänker att han kanske tolkar in liiiite för mkt i en bebis små benböj:)

Efter lurren promenerade jag och Lucas hela vägen hem och det var helt underbart! Solen sken och vattnet glittrade. Det var otrligt vackert vid Västerbron!

När vi kom hem så kom min syster Matilda över och passade Lucas medan jag gick och hämtade Victor på dagis. Efter dagis så skulle Victor leka på gården med Nils som är hemma från dagis eftersom han har vattkoppor. Det slutade med att vi bestämde oss för att ragga vattkoppor så vi lät Victor leka inne hos Nils. Det är ju egentligen lika bra att han får det nu när jag ändå är hemma på dagarna. Men det kommer jag väl få äta upp omhan blir jättesjuk.

Sen kom Joanna hem och hon jag och Matilda stack till Skärholmen för att handla lite och ha lite "tjej-kvalitetstid", det var trevligt:)

Nu är jag hemma och ska slappa!

Ha det bra,
Kram!

Händer inte mycket..

och därför skriver jag inte mycket..

Men ok, en liten uppdatering kan ju sitta fint!

Helgen som var var bra, på fredagen åkte jag och Joanna hem till Sanna, Mira och Emma för lite tjejkväll med tacos och vin. Det var roligt, men Joanna blev jättetrött rätt tidigt så vi tog taxi hem redan strax efter tio.

Nästa dag var hon ledsen och trött och hon fick skippa ridningen för det funkade bara inte. Sen på tisdagen fick hon väldigt ont i magen och feber, men ingen magsjuka som tur var. Vårdcentralen misstänker uvi och vi väntar på svar.

På lördagen kollade vi mello tillsammans med grannarna Jonas, Camilla, Erik och Nina samt deras barn. Det var kul! Jonas och Camilla och Livia åt middag här innan och Jonas hade med sig världens godaste skumpa, mkt trevligt:)

Lucas har fortsatt vara väldigt snorig och hostig men ingen feber.

I tisdags var jag och tränade med Sanna och lillasyster Matilda. Det var kul och det gick jättebra trots att jag haft ett lååååångt uppehåll:)

Igår var vi hemma hos grannen Mollie och hennes lilla Athena som är 9 månader. Lucas tyckte att Athena var spännande om än lite skrämmande, det är en väldigt _på_ liten tjej som gärna ville klämma på Lucas:)

Idag ska Victor och hans kompis August börja på jympa, det blir kul. Hoppas att Victor också tycker det. Han har redan förklarat för mig att han kanske inte hinner eftersom han ska på en annan jynpa med sin andra kompis Nils. Ok, det var mer än vad jag visste:)

I morgon funtar jag på att ta med Victor och gå på familjejympan på friskis!

På söndag har Joanna två st handbollsmatcher så hela söndagen lär gå åt till handboll. Har dock bokat ett träningspass på em som jag hoppas hinna gå på. Vi får se! Nu ska jag försöka lägga min fina lilla Lucas!

Han har föresten lärt sig jättemycket nu! Han klappar händerna för fullt och vinkar ibland när man säger hej. Han är duktig på att stå och har börjat gå lite runt bordet. Ibland kan han stå flera sekunder utan att han håller isig också och då ser han både stolt och förvånad ut:) Söta unge!!

Nä, over and out!

Victors 3-årskoll avklarad!

I morse var jag och Victor på bvc för 3-årskontroll! Victor var skeptisk och ville inte alls gå in, han var säker på att syster Majbritt skulle lura på honom en spruta eller två.
Majbritt var dessbättre pedagogen nummer 1 och lyckades blidka Vickevire!

Allt var bra med honom och hon var impad över ahns ordförråd och att han kan så många bokstäver.
Victor är 103 cm lång och väger 16,5 kg så han är lååååång och smaaaaal. Han har följt sin kurva perfekt, typ 2 kurvor över medel på längden och liiiiite över medel på vikten. Det var inte ens en milimeters avvikelse sedan 1,5-årskollen. Exemplariskt:)

Det var skönt att höra eftersom han knappt äter alls hemme. Hon tyckte dock att vi skulle låta honom hållas så länge han äter på dagis, hon sa att det ligger inte för 3-åringar att äta mycket, dom har liksom inte ro till det. Oftast äter dom bara exakt det som deras kroppar behöver och det räcker tydligen.

Lucas somnade tidigt på förmiddagen idag och har redan sovit 1,45 så snart kommer han nog upp, hoppas att han är glad då och känner sig utvilad, det blir så mkt roligare då:)
Väntar på att de ska ringa från Huddinge sjukhus och meddela svar på rs-testet.

Idag ska Victors kompis August komma med hem från dagis, det är alltid kul. Mamma Anneli kommer också, mycket trevligt. Hinner dock inte hänga så mkt med dom eftersom jag och Joanna ska hem till Sanna på tjejkväll med henne och hennes prinsessor!

Ha en bra dag så hörs vi!!

Lucas är fortfarande sjuk.

I natt var han på akuten till kl 02,00. Han har sån hosta och så svårt att andas till och från. Dom tog rs-test på honom och i morgon får vi svar på det. Hoppas att det inte är det.

Annars är han gladare idag och han sov nästan 3 timmar på dan i min famn. Han har ju ätit penicillin i 4 dagar nu så det borde väl vända snart???

Stefan och ungarna är på väg hem. Vi ska äta köttbullar och potatis till middag. Victor tycker att det är kul att vara med och blanda smeten och sen rulla köttbullarna! Bra med mat som han kan hjälpa till att laga:)

Håll tummarna för att min lilla bebis snart är frisk igen!!!

Gitarrlärandet går _sådär_!

Igår var jag och spelade gitarr som vanligt på tisdagar. Gitarrläraren är väl inte jättebra direkt, eller snarare så är han rätt kass:) Han slänger bara till oss noter och säger till oss att öva själva medan han ska hämta kaffe, kopiera, köpa macka, ringa etc etc.. Sen sitter han och spelar för sig själv och sjunger med på en helt annan låt samtidigt som vi då ska öva på det han sagt till oss. Lätt att koncentrera sig..

Sen när vi har "övat" så ska vi spela låten tillsammans. Hahaha, vilket skämt:) Eftersom vi i gruppen är på rätt olika nivå och har olika slagteknik (hmm..vissa av oss, läs _jag_, har väl inte direkt nån teknik alls, utan slår där det känns som om det passar in) så låter det rätt förjävligt!!:) Och när vi spelat igenom låten så tittar han på oss och frågar "hur tyckte ni att det gick??"

HAHAHA, alltså det är inte fråga om hur vi TYCKTE att det gick, det gick ju åt helvete, det hörde ju vem som helst:) Sjukt kul!!:)

Kan ju säga att jag lärt mig mer här hemma själv framför datorn! Men det är kul att komma iväg och göra ngt på kvällarna, alltid kul att "lära sig" nåt nytt:) Jag går tillsammans med syster matilda och broder Jakob (fyndigt va??*s*) och vi får iaf en del skratt åt "gitarrläraren":)

Nu ser jag fram mot fredag då vi ska ha tjejkväll hemma hos Sanna på Kungsholmen! Kanske kan jag lura igång henne på en Sing Star:) Jag får väl lura i henne lite vin först, alla medel är väl tillåtna??:)


Sanna Bråding i the Voice i morse!

I morse när jag i vanlig ordning slog på The Voice på 5:an så möttes jag av Sanna Brådings nylle i rutan.

Hon vickade för Josefin Crafoord. Sanna Bråding var såklart asbra och vad jag förstod så är det hennes första jobb sedan den där drog-grejen!

Bra att 5:an "bröt förbannelsen" som slängdes över Sanna och att de plockade in henne i värmen igen. Hon är en jävligt bra radioperson och även om det såklart var fel det hon gjorde så känns det skumt att hon straffas ut så jävla hårt när många av hennes (manliga) kolleger bara seglar vidare som om inget har hänt. De får i vissa fall tom ännu högre status än tidigare och i vissa fall visar man så stor hänsyn  att man inte ens släpper deras namn..

Sanna kastades helt enkelt åt vargarna och blev av med alla sina jobb i en handvändning.

Bra att hon är på G igen!

Ett till barn som misstänks ha dödats av en förälder

Jag blir alldeles förtvivlad när jag läser om barn som dödas av sina föräldrar. Små barn som inte klarar sig själva och som sätter all sin tillit till sina föräldrar och som dör utan vår omsorg.

Hur kan man döda sitt barn???

Nu läser jag om en liten pojke som misstänks ha dödats av sin mamma. Han hade inte ens hunnit fylla två år. Hur FAN kan någon ta hans liv? Och hur FAN kan en mamma göra så? Hon som burit honom hela graviditeten, känt de små sparkarna i magen, lyssnat på hjärtljuden hos barnmorskan och sedan fött sitt barn. Hur fan går det till att man tar livet av sitt barn??

I tidningen läser jag att mamman säger att det var en olyckshändelse och att det inte var meningen.

VA???!?? Inte meningen? Vad kan man rilmligtvis göra med sitt lilla barn så att det "råkar dö"?? Man är väl rädd om sitt barn? Man måste vara rädd om sitt barn!

Hon hade inte ens larmat ambulans. Om det hade varit så att hon tex tappade pojken och att han föll så illa så han blev allvarligt skadad så borde väl en förälder ringa ambulans? Se till att barnet får vård?

Visst är det så att i de flesta fall där föräldrar dödar så är föräldern ofta själva svårt deprimerad och vill ta sitt liv. Men det spelar ingen roll, i sådana här fall så ligger min empati hos barnen. De KAN inte påverka sin situation själva. Är man SÅ deprimerad så MÅSTE man ta sitt ansvar och söka hjälp.

En annan fråga är såklart att OM föräldrarna är så deprimerade så att de inte själva klarar av att söka hjälp och det finns risk att de tar sina och barnens liv- borde ingen se det då och kanske agera? Det borde väl märkas på andra sätt om en person mår _så_ dåligt??

Ansvaret för barn är kollektivt och inget vi kommer undan.

Nu har ju Barbie blivit 50 år

..så jag får väl lov att gratta henne.

I media så blir olika kändisar intervjuvade om sitt förhållande till denna docka.
Babsan  berättar att han var pyroman som liten och brukade elda upp barbiedockor och Josefin Crafoord förklarar att hon ist hörde till Cindy-lägret och inte tyckte om barbie. Enligt henne så krävdes det att man valde läger!

Självaste Linda Rosing drar till med att hon tycker att *citat* "Barbie står för ett fint ideal" slut citat'.
Det tycker jag var lite roligt sagt:)

Men nu undrar jag, är jag "den enda" som inte har nåt speciellt förhållande till barbie?? Jag kan egentligen inte komma ihåg att jag nånsin har lekt med barbie eller cindy heller för den delen.. Jo kanske nån gång, men inte så att jag tyckte det var speciellt kul!

Men hursomhaver, grattis på 50-årsdagen tant Barbie!:)

Joanna vill bli en Blondinbella:)

Joanna har redan framtiden klar för sig, och det är ju bra att man tidigt vet vad man vill!

Vi satt och kollade på Leilas mat för några dagar sen och Joanna som är väldigt intresserad av matprogram kommenterade allt som Leila sa och gjorde.

Jag: Du borde bli kock när du blir stor Joanna!
Joanna: Näe, jag ska bli bloggare! Som Blondinbella!


Hmmm..

Jag frågade om hon egentigen visste vad en bloggare gör?
Joanna: Ja såklart, då skriver man dagbok på datorn och då får man stanna hemma och slipper sticka iväg till ett jobb!

Jaaa.. insiktsfullt för en 7-åring:)

Jag var inte immun!!

Jag har under flera år hävdat att jag är immun mot kräksjuka, men efter nattens upplevelse så kan jag ju meddela att det är jag INTE! Lucas har varit sjuk iveckan och nu blev jag smittad.

Jag vaknade kl 01,00 och mådde illa, sen var det kört.

Jag är så sjukt matt idag så det bara snurrar när jag försöker gå. Huvudet dunkar och jag ser liksom dåligt.

Tråkigast är såklart att jag skulle hem till Hannah och spela Guitar Hero iväll, men det går ju inte såklart:(

Men en sak kan vi iaf slå fast! Jag kommer ALDRIG mera missa att äta vitpeppar när jag kommit nära kräksjukan!

Jag har ju i alla år tagit ca 20 vitpepparkorn så fort jag vetat att jag exponerats för äckelsjukan. Så nu när Lucas blev sjuk så var vitpepparkornen slut och jag tänkte _för första gången_ att det ska nog gå bra ändå. Eller hur! Jag blev smittad direkt! Första gången jag är magsjuk på 24 år!! Så nu anser ajg det bevisat att vitpepparkorn funkar mot kräksjuka _för mig_ iaf!

Lysekil!

I helgen var vi i Lysekil och hälsade på farmor och farfar och co! Det var kul och vi hade några riktigt fina soliga dagar!

Lite bilder...

Det var superhärligt väder så vi stack till klipporna för att fika:)








Joanna ville stanna kvar hemma hos farmor och spela nintendo..


Det blev mycket stallhäng med faster Birgitta och kusin Emma:)


Lucas ger sig in i matchen!

Nu börjar Lucas bli stark och han älskar att leka med syskonen! Speciellt kul är det att klättra på Victor men Victor är itne riktigt lika förtjust i just den leken.. Först tycker han att det är kul, men när Lucas liksom vältrar sig över honom så går det liksom för långt:)

Här ser man hur Lucas spanar in Victor och förbereder sig för att klättra upp på honom:) Kolla in Lucas blick:)



Hmmm..hur ska jag lättast ta mig upp..jag tar vägen över magen! Än så länge är Victor med på noterna:)


Sådär ja:) Fast nu får Victor nog, kolla in blicken:)


Som vanligt slutar det med att vi får lyfta bort en arg Lucas som inte fattar vad problemet är, skulle vi inte leka eller??!?


Här sitter den söta lilla varelsen:)

Min lilla solstråle Lucas!

Han är ju nästan alltid glad, och skrattar och ler hela dagarna! Så social och glad och han är verkligen ett riktigt litet lyckopiller:)

Han har massor av energi och det är verkligen fart i honom:)
Här kommer lite bilder, visst har han blivit stooooor??:)





Hahaha-vilken vurpa:)

Victor ska bada och råkar göra värsta vurpan ner i badkaret! Som tur var så hade han full mundering:)