Höstdagar kan vara fantastiska!

November har varit väldigt mörk och trist, men i lördags så smällde det till och blev helt underbart!

Vi stack ner till Aspuddsparken och kollade på djuren och klättrade i klätterställningarna. Tyvärr ville inte Joanna följa med så hon var hemma på gården och lekte med kompisarna.











By the way, hittade en gammal bild i datorn, är inte Lucas väldigt lik toker:) Så fantastiskt söt min lille prins:) Här var han inte gammal:)


Eftersom jag bloggat dåligt så får ni senaste tiden i bilder ist:)


Joanna har äntligen fått sin hamster som hon har döpt till Piff. Joanna och Julia välkomnar Piff till sitt nya hem med stort allvar:)


Piff visade sig vara lite större än vad vi tänkt oss och väldigt stor...


...så vi fick köpa en ny bur åt henne!



Victor och Nils bakar bullar..



Lucas är också med såklart:)



07.00 en söndagsmorgon packade la familja in sig i bilden eftersom Joanna hade handbollsmatch!



Joanna står i mål och tjejerna vann stort:)



Lucas och Victor leker bra tillsammans, det är så kul:)



Jenny hade premiär på AG för sin nya film
Plötsligt igen. Den var jättebra och vi hade en trevlig kväll:)



Som lillebror får man stå ut med en del:) Här leker Joanna & Märta frisör med Victor som såklart fick vara kund:)


På kvällen körde vi sing star, här sjunger Märta och Victor Abbalåtar:)



Det slutade med att både Märta, Livia och Ellen sov över hos oss, så vi hade madrasser på hela Joannas golv:)



Vi har varit på middag hos Helena, Göran, Simon och lilla Mille och det är alltid kul att träffa dom, så härliga personer!!!!



Victor och Lucas drar runt på varandra....


...och kramar varandra! Dom gillar verkligen varandra dom där två!!!


Lucas är väldigt nöjd med att han har lärt sig att ta av sig blöjan:/



Brorsorna älskar att mysa i soffan tillsammans innan det är dags att gå och sova!



Joanna har blivit så stor!!!!



Adios!




Galna kvällar...

Kvällsscen...tänk er Joanna Lucas och Victor som försöker samsas om 107 kvm...
Joanna ska självklart se på Hannah Montana i vardagsrummet och kräver att alla ska vara knäpptysta.
Victor och Lucas drar igång tågrälsen som spelar "Thomastågetlåten" och börjar dansa helt galet tillsammans medan dom skriker glada jättehöga tjut.



Joanna går igång och skriker att alla är respektlösa och att INGEN bryr sig om henne.
Jag kontrar med att hon ju faktiskt kan titta på filmen i sitt eget rum där hon ju faktiskt får vara i fred. Hon börjar gråta och skriker att hennes dvd inte funkar och att hon måste ha en ny. Nu. Kl 19,30 på tisdagskvällen.


Stefan säger att han ska ta in filme och testa om det funkar efterzsom dvd´n funkade bra igår. Joanna gråter igen och skriker att ingen tror på henne, vi får absolut inte kolla om den funkar för har hon sagt att den är trasig så är den det. Punkt.
In och testa dvd´n somfunkar perfekt, men då är det ist platt-tv´n i hennes rum som är alldeles för liiiiiten.



Lucas och Victor har såklart följt efter oss in i Joannas rum och nu dansar dom runt där och skriker. Lucas biter alla som kommer i närheten och skrattar högt när han får reaktion i form av skrik.


Lucas pillar in fingrarna i gallret på hamsterburen och _fastnar_ där och skriker. Joanna säger att han får skylla sig själv och att vi ska låta honom sitta fast där. Sen lägger hon till att vi borde stoppa in honomi buren.


Victor blir rädd atrt Lucas aldrig ska komma loss från buren och sliter loss Lucas hand. Sen "kramar" Lucas Victor så hårt så Victor ramlar baklänges. Victor skriker och Joanna blir arg på Victor för att han skriker och smäller således igen sin dörr så hårt så att låset hoppar ur och ramlar ner och gör ett jack i trägolvet.



Joanna springer in på toa och låser in sig. Victor springer efter och rycker i dörren. Joanna slänger upp dörren för att fråga vad han håller på med. Dörren kör över Victors fot. Victor gråter.

Lucas skrattar.

Vi tröstar alla. Alla lugnar sig. Victor frågar om han får en klubba och jag säger nej. Victor skriker. Högt!


Jag bryter mot alla regler och säger "JA, bara ta en klubba och var sen HELT TYST. Ni får sitta HELT TYSTA i soffan och äta era klubbor och ni FÅR INTE skrika mer. Förstår ni????"



Dom tar sin klubba och går mot soffan. Alla utom Lucas, han springer för att hinna först, han genar och slänger sig på "bästa platsen".

Då börjar vi skratta både jag och Stefan. Dom är ju så lika! Lucas är som en minikopia av sina syskon. Dom är ju så energiska och så mycket! Men herregud vad vi älskar dom, men SKÖÖÖÖÖÖNT att inte alla kvällar är som denna...


Man märker att Lucas fick vaccin igår...

...han har inte varit sig själv idag, arg, skrikig och provocerande. Rätt trist att ha att göra med faktiskt.. Knuffar andra barn och skriker så fort han inte får som han vill. Men nu på kvällen så verkar det arta sig. Skönt, för det var nära att vi gav bort honom till grannen faktiskt;)

Idag startade vi dagen med öppna förskolan efter att vi lämnat Victor på dagis. Lucas tycker ju alltid om att vara där, men som sagt, idag var hanjobbig. Han "kramade" barn tills de välte (sorry Noah) och tryckte leksaker i munnen tills de välte (sorry Noah igen..), han gick in på toaletten och satte på vattnet i handfatet så att det höll på att bli översvämning och skrek hysteriskt så folk fick hålla för öronen när jag tog bort honom. Försökte klättra upp i matstolen där Samuel redan satt för att helt enkelt slå sig ner _bakom_ honom. Samma hysteriska skrik när han inte fick det. Bra Lucas, du vet ju iaf hur man gör sig impopulär...

Till slut fick han helt enkelt gå hem! Han somnade som en stock hemma och sov 2 timmar.

Victor fick med sig Nils hem från dagis och det var bra för då blev Lucas också glad, han gillar Nils!

Nu har vi precis ätit ugnspannkaka för att pleasa killarna, dom gillar det. Både ugnspannkaka och att bli pleasade:)

Oops, nu är Nilsens mamma här och ska hämta honom och nu kom Joanna hem som har varit hos Julia!

Hörs!


Vad kallt det är idag!

I morsen var dagislämning inte kul. Victor ville absolut inte gå dit och skrek och grät förtvivlat att han ville gå hem med mig och Lucas igen. Lucas i sin tur skrek hysteriskt för att han ville stanna kvar på dagis. Dom borde byta plats dom där två..

Dessutom satt det en lapp på öppna fösrkolan att det ar stängt hela den här veckan också pga sjukdom. Då blev Lucas knäckt för det och skrek som en galning!

Vi gick hem och sov middag och sen gick vi ut och lekte. Eftersom det var typ orkan ute och askallt så var det ingen höjdare så vi ringde hem oss på fika hos Helena och lilla Mille och det var betydligt trevligare.

Nuär vi hemma och fyller på Lucas med gröt och snart ska vi hämta Victor. Helena frågade om Simon fick gå med oss också så det blir både Vickan och Simon i eftermiddag. Kul!

Nu måste jag dra!

Hej då!

Måndag morgon!

Gomorron gomorron! Nu är det måndag morgon och här ligger jag i sängen och kollar på The Voice! Bästa sättet att vakna på och det kommer jag sakna när det är dags för att börja jobba igen!!

I morse blev jag väckt på bästa sättet! Victor öppnar dörren och smyger upp i sängen och lägger sig nära nära och kramas. Kan ju inte bli bättre:) Han är så varm och mysig på morgonen:) Det dröjd några minuter och sen kom Lucas inspringande maniskt ropande "mamma, mamma" med utsträckta armar. Sötkillarna:)

Joanna somnade sent igår så hon var jättetrött och fick ligga kvar i sängen till 07.20, sen fick vi vara assnabba ist!

Vågar man hoppas på att öppna förskolan är öppen idag? Lucas behöver verkligen gå dit! Jag med!!

Just j-r, har ju helt missat att osa till dagisfesten som är i morgon!! Hoppas att det är lugn, vore lite trist om inte Victor fick komma.. Oops!

Nähärru...nu måste jag väl glida upp och duscha och fixa till mig så dan kan komma igång!

Puuuuuuuss!
Just det...här kommer en skön 90-talsreminder:)

Länge sen!

Nu var det länge sen igen, men grejen är den att dagarna bara flyger iväg, så man hinner ju ingenting! Känns det igen?:)

Helgen har varit bra, i fredags var vi på middag hos fina familjen Helena, Göran, Simon och Emil! Simon är Victors dagiskompis så Victor tyckte såklart att det var jättekul:)

Helena är bara så skön och man blir så glad av att hänga med henne:)

Joanna hade Ellen och Fred här hemma och dom körde wii. Hon kom inte i säng förrän runt 01-tiden så hon var skapligt trött på lördagen. Det var meningen att hela familjen skulle hemn till AK och Gusse på middag, men jag pallade inte så Joanna fick åka dit själv och köra lite halloweenparty med deras dotter Amanda som Joanna har kännt sedan hon föddes i princip. Hon skulle sova där men kl 23.30 så ringde hon och ville bli hämtad så det var bara för Stefan att dra iväg!

Idag har det varit slappare än slappast! Stefan och ungarna har varit i djuraffären och köpt nytt hus åt hamstern eftersom Lucas slängde det andra i golvet. I övrigt har det inte hänt nånting faktiskt. Nu lagar vi Biff Stroganoff och jag har lite söndagsångest.

Förra veckan var öppna förskolan stängd hela veckan pga sjukdom och det märktes på Lucas!! Han behöver verkligen gå dit och röja loss lite, det blir på ett annat sätt eftersom det finns så mkt att göra där och massa andra barn plus att han verkligen tycker om Marie som driver det!
Hoppas att det är öppet i morgon!

Näääähäpp, nu har jag inget att säga så jag lägger ner.
Kram och hej!