Gomorron!

Nu drar vi till dagis och lämnar Victor! Det ser lite grått och trist ut men det artar sig väl...

Ikväll är det utgång, det kommer nog  bli kul bara jag kommer ihåg att äta först:)

Nääääe, jag har inget att skriva, hörs senare ist:)


Veckan som gått..

..har varit bra, så kan man ju sammanfatta den:)

Ridskolan har kommit igång igen och en av Joannas bästisar Julia har börjat rida tillsammans med Joanna och Mira!
Dom red ut i skogen och det var jättemysigt. "Mammorna", dvs jag Sanna och Vesna fick följa med för att hålla koll på ledet och det gick väl sisådär:) "Och så om mammorna ööööökar lite på takten och föröker hänga med lite bättre" hördes lite då och då från ridläraren..;)

Joanna, Mira och Julia på rad:



Joanna och Mira


Joanna har haft många kompisar hemma hela tiden, det är så kul tycker jag!


På fredagen var det kräftskiva på gården, en rätt blöt tillställning på mer än ett sätt:)






Dagen efter tog vi en promenad ner till Vinterviken så att ungarna fick mata fåglarna


Man kan inte klaga på promenadvägen..




På söndagen var det kalas för August, Victors bästis. Hans tårta var populär:)

Victor med sin kompis!


Lucas har inte velat äta själv, men den här helgen bestämde han sig för att det är dags, och resultatet är blandat:)



Idag var det dags för den riktiga vardagen på riktigt igen! Joanna började på fritis idag ohc imorgon drar plugget igen. Jag och Lucas började dagen med en power walk och lekte nere i Aspuddsparken ett tag. Nu ska han få sova middag och jag ska ut i solen och läsa och dricka kaffe. Ha en bra dag!

Gillar inte Trollskogen längre!

Igår tog jag med Joanna och Mira och åkte till Trollskogen! Vi mötte upp Joannas klasskompis Julia med mamma Vesna och lillebror Gabriel samt klasskompis Erik med mamma Karin och lillebror David. Kul! Om det bara inte vore för att jävla Trollskogen hade stängt, alltså som i klappat igen för gott.

Men vad bra! Hade det inte varit läge att informera lite om det på hemsidan? Istället sitter det bara en lapp på dörren, men då är man ju liksom redan där.. Funderar starkt på att begära ersättning för t-banebiljetter för mig, Joanna och Mira bara för att liksom...

Ja, ja vi stack hem igen och hela gänget beställde pizzor som vi åt inne på Julias gård. Ungarna lekte och mammorna drack kaffe. Lucas tyckte att det var jättemysigt.

Kvällen var...ljudlig om man säger så. Joanna hade både Mira, Julia, Lea, Elina och Märta hemma så det var full rulle.. Kvällen avslutades med att Joanna, Elina, Julia och Victor klämde ner sig i vårt badkar och bubblade och gallskrek och tokskrattade. Slängde ut alla ungar, ja inte mina egna då:),  vid 20.00 och skyllde på att Lucas måste få lugn och ro, fast egentligen var dt nog jag som behövde det:)

Nu ska vi dra till ridskolan alldeles strax, Sanna och Mira kommer och plockar upp oss! Det är grymt väder så det blir härligt att sitta och fika lite med Sanna:) Just det, Julia ska provrida i gruppen också så jag får fika med Vesna också:)

Kräftskiva i helgen!

I lördags åkte vi ut till Ingmarsö på kräftskiva. Vi höll på att missa båten eftersom vi hade glömt kräftorna hemma och fick vända.. Men på nåt sjukt sätt så hann vi precis fast vi fick hoppa över det där med parkeringsplats och helt enkelt lämna bilden nere vid båthamnen i Lillsved och hoppas på att slippa böter..

På bryggan mötte vi upp Johan och Ullis med barn och det var såklart riktigt kul att träffa dom!!!

När vi kom fram till Ingmarsö så gick vi och handlade lite mat sen parkerade vi oss på krogen med en öl medan vi inväntade Helena Peter och Staffan som kom med båten efter oss.
Vi satt ett tack på uteserveringen med dem innan vi gick hem till huset.

Johan Ullus och lilla Hugo på Ingmarsökrogen


Helena dök ju också upp:)

Stefan och Lucas..


Finaste Ullis:)

Vi hade en mysig dag nere på badberget även om jag "sov" bort typ halva:)



Ullis och jag fixade till kladdkakorna som ju var vårt bidrag till kvällen, vi kände oss riktigt husliga:)


Vi satt nere hos oss och tog en fördrink och framåt 18,30 så var vi på plats uppe hos Karin för att starta kräftisen:)
Värdinnan Karin:)


Per förser Johan med drinkhinken:)


Kräftor...


Jag och Johan, tur att en av oss har kul iaf:)


Lucas och Victor somnade föredömligt i varsin vagn redan vid 21.00, ibland lyckas man:)


Lova somnade brevid min i soffan, jättemysigt:)


Sköna Helena ute och tar luft:)


Ullis visar hur förförisk hon kan vara om hon bara vill:)


Hon har en ganska förförisk man också;) Eller om han mer är "trött"...:)


Nästa dag när vi vaknade så hade det blivit höst kändes det som. Det blåste verkligen hårt! Stefan och Victor badade ändå men jag fegade ur..



Det var en bra helg:)

Fredag eftermiddag och normalt sett..

.. så känns alltid fredag eftermiddag så himla skön, men nu under sommaren så har man blivit lite blasé och tappat uppfattningen om dagarna så jag visste knappt om att det var fredag idag innan en granne berättade det:)

I morse lämnade jag Victor på dagis och i dag var det dags att byta avdelning. Victor fick bära sin låda med sina saker in i det nya huset och installera sig där. Han var väldigt stolt och superglad! Barnen har verkligen längtar efter att få flytta in där, det huset är alldeles nytt eftersom dom var tvungna att bygga ut förskolan, det har ju fullkomligt exploderat med ungar i "Kransen"!!

Efter det gick jag hem och lekte med Lucas ute på gården, det var roligt för han är ju så himla glad och lättroad, världens bästa unge tror jag minsann:) Vi klättrade i klätterställningen och åkte rutchkana och så jagade jag honom. Några sandkakor blev det också:)

Sen var det dags för honom att sova och jag satte mig med grannen Britten och fikade bort några timmar i augustisolen, sämre kunde man ju ha det! Nu är det dags att gå och hämta Victor och leka lite i parken.

I morgon blir det kräftskiva/skaldjursfest på Ingmarsö, det ska bli superkul!!! Det är lite knytisaktigt och jag och Ullis åkte ju på att slänga ihop ett bakverk och det känns ju verkligen som att vi är rätt personer för det..eller nåt;) Så i kväll ska jag alltså baka!

Nope, dags att sluta, vi hörs!

Sommaren i lite bilder...

Sommaren har ju varit helt fantastisk! Vi har åkt runt en hel del och haft tur att undvika regnet rätt bra!

Vi började med att sticka till Lysekil där vi hälsade på farmor och farfar och co ett par dagar. Därefter drog vi vidare till Ängelholm för att träffa syrran och fira Lucas födelsedag:)

Efter Ängelholm bar det vidare till Köpenhamn för Tivolibesök. Vi bodde på Scandic Kopenhagen och det är alltid underbart att bo på hotell, ffa för hotellfrukosten:)
I Köpenhamn mötte vi upp Jonas och Livia som skulle gå med på Tivoli samt Stefans kollega Arto och hans tjej och son.

Tivoli var såklart kanonbra och ungarna älskade det. Vi var där i 11 timmar så vi var rätt slut sen:)

Här kommer lite bilder..
Lysekil-vi fiskade krabbor. Det gick så där, fast det var rätt mysigt iaf:)





I Ängelholm hälsade vi på moster Becki och det var jättekul:)

Joanna fick sig en make-over

...Och jag fick mig en öl med moster Becki:)

...Lucas vägrade som vanligt att åka vagn och vill hellre åka på pappa!


Efter Ängelholm drog vi vidare till Köpenhamn för att träffa Jonas och Livia samt Stefans kollega Arto med familj!
Vi bodde på Scandic Kopenhagen och hade en bra suite och självklart gick vi på minibaren direkt:)


Vi åt middag nere i restaurangen. Riktigt bra mat och det är Jamie Oliver som har skapat barnens meny och den var riktigt bra, låååångt ifrån klassiska barnmenyer!


Vi spenderade 11 timmar på Tivoli och det var kul hela tiden!! Victor hoppade som en galning i hoppborgen, det tyckte han var roligast:)


Jonas och jag trivdes bra med att sitta vid kanten och ta en öl lite då och då:)


Lucas blev bekant med Glassen!!


Det var två trötta barn som somnade på hotellet framåt midnatt..


Efter Köpenhamn så åkte vi tillbaka till Ängelholm och lämnade av mig hos Becki igen. Lucas hade tröttnat på att åka bil så vi bestämde att Stefan, Victor och Joanna åkte vidare till Sthlm medan jag och Lucas tog tåget hem dagen efter.

Vi stannade hemma ett par dagar och sen drog vi upp till Söderhamn för att träffa  galningarna Bettan och Anders:):


Vi hade några jättebra dagar hos dem! Barnen är "gudsyskon" eller vad man ska kalla det, alltså vi är gudföräldrar åt varandras barn:) Här är hela "gudsyskongänget":






Efter Söderhamn åkte vi hem ett par dagar igen och hade det rätt lugn och skönt. Umgås lite med våra grannar och lite kompisar till barnen. Vi badade massir vid Grisslinge! Mysiga dagar!

Under dessa dagar hann både Joanna och Victor få nån slags influensa och var totalt däckade!!


..Det gick löss på gården och Victor vägrade låta oss kolla hans hår och därför fanns det inget att göra än att klippa honom _väldigt_ kort..men nu har det börjat växa ut igen:)


När dom tillfrisknat så stack vi ut till Ingmarsö och hade bästa sommardagarna!! Det var så varmt och skönt och vi badade massor!! Becki och Matilda kom också ut!
Becki vid grillen


Nina och Erik och deras son Nils som är en av Victor bästa kompisar kom och hälsade på med sin segelbåt, det var superkul! På dagen hängde vi nere vid vattnet och framåt eftermiddagen gick vi till krogen och åt en god middag! På kvällen gick vi och tog ett kvällsdopp i kvällssolen och sen satt vi hela natten och drack vin och pratade:) Härlig sommarkväll!



Kusin Malin med barn och hund var ute hela veckan och det var jättekul att få hänga med dom så många dagar-. riktig kvalitetstid!!!

Ja dessa veckor har gått snabbt men har varit fantastiskt roliga! De har också varit intensiva och ibland har det varit lite jobbigt att vara allihopa hela tiden, det blir inte så många andningshål:) Men allra mest har det varit riktigt bra! Hoppas att det har varit samma för er:)

Lucas har fyllt 1 år! Grattis lilla fina älskling!

Nu var det väldigt länge sen jag gjorde nåt inlägg och jag kan bara skylla på den fantastiska sommaren som varit!
Iaf så har vår fina lilla solstråle Lucas nu hunnit fylla 1 år! Stora killen!! Födelsedagen firades i Ängelholm hos moster Becki.

Vi uppvaktade Lucas på morgonen och sjöng så klart ja må han leva:) Han såg väldigt förvånad ut men tyckte att det var helkul att hela familjen stod samlade och "sjöng" när han var helt nyvaken:)

Senare på dagen så bakade Joanna och Victor tårta och sen så fikade vi tillsammans med moster Becki. Becki hade köpt en stor Teletubbies som sjunger när man trycker på handen och som visar en "video" på magen- mkt populär och den räddade dessutom oss på våra många bilresor runt om i Sverige denna sommar:)

Här kommer lite bilder från födelsedagen:

Lucas har precis vaknat och blir glad över sången:) Frillan är helkul:)





Joanna och Victor bakar tårta åt Lucas, lägg märke till Lucas i bakgrunden hur han avancerar upp på stolen, värsta bildserien:)



Moster Becki var med och firade Lucas..

Lucas är först ngt skeptisk mot Teletubbies som moster köpt åt honom:)

Efter fikat stack vi ner på stan eftersom det var Ängelholmsdagen lr vad det nu heter:)


Joanna sprang i bollar på vattnet, ashäftigt!! Visserligen fick vi stå i kö i ca 1,5 timme, men det var det värt enligt Joanna iaf:)


Det var en bra dag och nu har jag ingen bebis längre, snyft!!!! Men tiden har sin gilla gång och nu är det dags för nästa fas! Lucas går jättebra nu och det är så kul att se hur stolt han är:) Han älskar att man jagar honom och så slänger han sig på marken och låtsas ramla precis som Victor brukar göra:)

Grattis min fina lilla Lucky Lucas:)