Jomen det här går ju enligt plan...

...eller nåt sånt:)

Kl är 18,38 och för  20 minuter sen bestämde sig Lucas för en liten power nap. Det vore ju helt ok om det inte vore för att vi ju skulle vara på festen hos kära grannarna 18,30..

Men han sover så sött så jag har inte hjärta att väcka honom, jag får komma lite för sent!

Jag hittar inte mina lysande horn så jag får vara en djävul med osynliga horn. Precis som vanligt med andra ord;)

Trevlig kväll!

Halloweeeeeeeeen!!

Hej på er! Idag Halloween, och även om jag inte tycker att det är ngn stor grej så verkar inte moderna barn hålla med:)

Joanna flög upp i morse och sprudlade av lycka och sprang runt och sa "glad Halloween" till alla i familjen.
Sen utbrast hon att "idag är det inte så svårt att veta vad man ska sätta på sig" och vips så hade hon på sig nån slags häxdräkt och huggtänder:)

Nu har hon och Livia stuckit med Stefan för att handla godis att bjuda på samt lite mat ochsånt.

Lucas ligger och sover vilket inte är speciellt konstigt eftersom han var vaken till och från hela natten *smått irriterad*

Victor lyckades vi få ivägtill dagis, för även om han trivs bäst hemma så ville han inte missa storsångsamlingen som är på fredagar- då öppnar dom upp alla avdelningar så barnen får vara var dom vill och så har hela dagis gemensam sångsamling- mycket poppis bland barnen:)

I kväll blir det Halloweenfest hemma hos våra grannar och tillika vänner Jonas och Camilla. Det kommer ett gäng andra grannar också så det blir nog jättekul! Jätteskönt att ha så nära hem!

Ha en bra dag!

Lugnet mellan stormarna

Ja här sitter jag i värsta lugnet mellan stormarna:)

Stefan har tagit med sig Victor Joanna & Joannas kompis Mira och stuckit till ishallen för att åka skridskor och Lucas ligger ochsover.

Tanken var att Victor skulle vara på dagis men det tyckte inte han var en bra idé så han fick följa med!

Med en pappa som har ett förflutet som elitspelare i Modo Hockey så ska det ju börjas i tid så dom stack och köpte ett par grillor till Victor i morse! Alldeles nyss så ringde Stefan och berättade att Victor var jättestolt och glad över skridskorna. Han kan ju inte åka själv eftersom han ju bara är 2,5 år, men Stefan håller i honom och då går det bra:)

Igår var dom ju på Sydpoolen och det var ju såklart kul! Det var hungriga ungar som kom hem så vi beställde pizza. Grannbarnen Livia och Elina kom också över så det var full rulle med 6 barn ink Lucas här!

Morfar har ju flyttat till Kosovo för att jobba och igår kom han hem till Sverige på besök för första ggn på 2 månader så morfar mormor, moster Matilda och morbror KP kom över och fikade hallon-och blåbärspaj. Gott!

För mig var det rena semestern igår, Mira Joanna och Elina tog över Lucas och jag såg knappt röken avhonom på 1,5 timmar:) Mira var superduktig på att roa honom och bytte blöjor med van hand, de andra barnen var grymt imponerade!



Victor hade fullt upp med att försöka passa in och hänga på och klädde sig helt enkelt i Joannas kjol för att smälta in bland brudarna:)

Sen höll han på och spelade ball och hoppade i sängenoch gjorde konster för att få tjejernas uppmärksamhet och det gick väl sådär:)

Då kom Mira på en rolig lek:
"Ja! Vi leker att Victor är vår lillebror Joanna!!"
-"vilken bra idé Mira, det gör vi" svarade Joanna

Hahaha, för Joanna var det ju en _rätt_ autentisk lek, men vad tusan, alla var nöjda:)


Lucas blir bara starkare och starkare! Nu vänder han sig från rygg till mage utan problem och får lätt med sig armen som fastnar under magen.

När han sitter i babysittern så reser han sig upp i sittande ställning och han drarså hårt i sina leksaker så hela lekbågenlossnar!

Fast lekbågen funkar mer som fotstöd nu mer, han har värsta slackerstilen:)


och föresten såär det ändå roligare att leka och suga lite på sina fötter:)
 

Näpp, nu ska jag passa på att läsa lite tidning innan sötnosarna kommer hemoch Lucky Lucas vaknar!

Puss och hej!

Höstlov!

Joanna har höstlov och det är verkligen jätteskönt att slippa stressen på morgonen. Visserligen är det väl ingen i den här familjen som sover särskilt länge, men det är ändå skönt att slippa stressa iväg nånstans:)

Idag har jag och Joanna bakat "Törnrosor" ur "pinsessans kokbok". De blev väldigt söta, både bokstavligt och bildligt:)

Fina va?:)

Sen städade vi och fixade lite i hennes rum också, och det blev så fint och mysigt:)



I morgon och på torsdag ska Joannas kompis Mira vara hos oss och vi ska hitta på nåt kul nu när det är höstlov!
Det lutar åt Sydpoolen och bada i morgon och skridskor i ishallen i Mälarhöjden i morgon!

Nu måste jag ta Lucas, han verkar hungrig!
Ciao!

Lite bilder...

Jag och Lucas ska på höstpromenad..


Lucas leker, eller kanske snarare utforskar;), sin Nalle Puh..

..och det blir man ju såhäääärglad av:)


Lucas leker på golvet..


...badar...

Victor  och hans polare Nils kommar på Rory racerbilen


Victor äter pannkaka med sylt och grädde...



Sen lyckades han såklart få sylt och grädde i håret och fick värsta frillan:) Han vill absolut inte tvätta håret efteråt "ja viiiiill ha stoooort hån med sylt i" Okej, fräsch kille:)


Jag och mitt lilla hjärta Lucas


Moster Matilda och Lucky Lucas, fast här ser han ju inte jättelucky ut iofs..:)

Och Moster Matilda och supersöta Victor i sin hjärtklänning:)


 


Hej hej

Helgen var kul! I fredags var jag och klippte mig på Klippoteket på Sibyllegatan. Syster Matilda jobbar på cafét som hör till salongen så efter klippningen passade jag på att luncha med henne, mycket trevligt:)

På kvällen var det lungt och skönt och vi käkade middag och kollade Idol och det var i princip det vi gjorde. Matilda kom förbi efter jobbet.

Lördagen var mer partybetonad! Jag och Matilda stack till Alexandra på en liten förfest tillsammans med Hannah och Johan och sen gick vi ner till Vindhem och mötte Anne, Göran och Sara-Maria och så åkte vi på tacokryssning och rockade till Pumpbolaget! Det var kul:) Sen skulle vi gå vidare med det var så sjukt mycket folk! Först skulle vi in på Golden Hits, men tjena- löningshelg vid 23-tiden är inte riktigt rätt tid att komma till Golden, kön var stört lång! Istället gick vi mot Hells Kitchen, men då kände jag att jag ville åka hem ist så jag och Matilda tog en taxi hem ist.

Det var nog lika bra för när jag kom innanför dörren så var det livat kan man ju säga. Lucas skrek och ville inte sova och Victor var vaken och ledsen. När jag kom in i sovrummet sa han "mamma, haj du klippit håjet klart nu??" Åhhh gubben, han trodde att jag var pch klippte mig hela natten:) Söööööt!

Jag tog Lucas och fick honom att somna om och Stefan tog Victor och så blev det lugnt och skönt igen och vi sov hela natten! Joanna märkte ingenting av vad som pågick utan snarkade lugnt vidare:)

Idag skulle jag egentligen ha fikat med Carro från mitt jobb, men jag hade glönt bort att det var höstlov så joanna är ju hemma från skolan. Vi sköt på det till nästa vecka istället!

Nu ligger Lucas och sover middag och jag ska skura golven. Kul! Näääe kanske inte, men skönt och fräscht när det är klart!

Ikväll blir det kör med Hannah hoppas jag om hon inte har ngt annat för sig!

Vi hörs:)

Att sova i 30-minuterspass samt vaccination

Att sova i 30-minuterspass är ju verkligen inte att rekommendera. I natt har det varit nåt knas för Lucas har vaknat med 30-40 minuters mellanrum i stort sett hela natten mellan 24,00 till 06,00. Han har inte velat äta utan bara bökat runt och pustat och frustat. Han låter ju typ som vargen när han pustar och frustar på de tre små grisarnas hjur. Bra liknelse va?:)

Han har varit lite småhängig, och hade lite feber härom dagen så det kanske beror på det?
Han vill inte ligga i sin egen säng heller utan ska ligga nära nära mig i sängen. Mysigt iofs, men jobbigt när han sparkar loss:)

Idag är det dags för första sprutan. STACKARS Lucas, han vet inte vad som väntar om några timmar:(
Men det är inte så mycket att göra, det är viktigt att vaccineras!

Jag fattar faktiskt inte att det är så många som väljer att inte vaccinera! Här har vi förmånen att vaccineras mot sjukdomar som massor av barn DÖR av i andra länder (ja barn kan ju dö av sjukdomarna även här såklart, men iom att vi har ett så omfattande vaccinationsprogram så är det inte vanligt), och så väljer många att tacka NEJ?

En del tror ju att man kan få autism av vaccinet, men det finns ju faktiskt inga vetenskapliga belägg för det. Sambandet är mer troligt det att autism tenderar att dyka upp vid ungefär samma tidpunkt som man tar den sprutan och så drar man då slutsatsen att det skulle kunna vara vaccinet som skapat autismen.

Jag har kollat runt ordentligt och gjort reserch i frågan hos olika läkare samt på internet och utifrån olika vetenskapliga belägg så känner jag att jag absolut vill att mina barn ska vaccineras.

Jag hoppas att så många som möjligt väljer det så att vi hjälps åt att stoppa spridningen av sjukdomar som faktiskt DÖDAR barn. Här handlar det om lite solidaritet!

Ha det bra idag!

Spegel spegel på väggen där...

...säg vem som snyggast på Stureplan är??

Jomen det är ju min fina
Nanna:) Ja, inte min dotter Nanna då, men min kompis Johanna "Nanna":)

Kolla själva:) Hon är dessutom i gott sällskap av Måns Zelmerlöv:)




Men så är hon ju vacker som en dag också:) Men det bästa med Nanna är att hon inte bara är supersnygg, utan hon är dessutom sjukt rolig och en väldigt trevlig filur:)  You go girl!!

Källa: www.stureplan.se

Jag & Lucas

Jag ser galet sliten ut, men jag får väl skylla på en jobbig natt eller så:)


Lucas har fått låna en body av sin "kusin" Hugo, texten på bodyn är klockren:)

Upptäckt magläget!

Nu har Lucas upptäckt att det ju faktiskt kanske kan vara rätt ok att ligga på mage ibland! Så fort man lägger ner honom på en filt så sätter han igång att försöka vända sig till mage och med lite hjälp så fixar han det galant!

Han är jätteduktig på att hålla upp huvudet. Han orkar inte så jätelänge, men han kämpar på ett tag iaf:)


Men det är klart; det är inte bästa läget när man ska se tv:n..

och lite vindtyrigt när man ska leka...


Men det är ganska kul:)

Gomorron!

Idag fick jag och Lucas sovmorgon och sov till 8! När vi vaknade hade hela familjen redan stuckit iväg till skola och dagis så det blev en väldigt lugn morgon för oss!

Vi har legat och lekt och gosat i sängen och sen fick Lucas sitta i babysittern medan jag duschade. Nu är vi redo för en ny dag!

Idag ska vi ta med oss Victors kompis August hem från dagis och Joanna ska ta med sig sin kompis Kajsa hem från skolan så i eftermiddag blir det livat värre här hemma:)

Tjejerna ska få laga egen pizza till middag och Victor och August ska väl leka i Victors nya Byggare Bob-hur antar jag:)

En promenad ska vi nog hinna med innan alla barnen anstormar:)

Ha en bra dag!
Kram

Skön höstpromenad

Stefan och jag köpte varsin kaffe och gick en timmes snabb promenad runt aspuuden och kransen och det var så otroligt skönt väder ute! Visst, regnigt och grått men otroligt mild luft.

Nu har vi precis kommit hem och jag har tagit av Lucas alla kläder så an får ligga och sprattla naken på en filt på golvet. Han gillar det!

Han har börjat öva mkt på att vända sig och är riktigt duktig. Han blir jätteglad när det funkar ochs er så stolt ut:)

Mammas fina pojke är stor och duktig!!

Nu ledsnade han och sitter naken i mitt knä- hoppas att han inte tänker bajsa på mig:) Måste nog gå och sätta på honom en blöja:)
Ciao!

Natten from hell...

Den här natten var ju halvkul eller nåt.. Joanna somnade i vår säng och själv gick jag och la mig brevid henne vid 23.30. Kl 00,00 vaknade Lucas och hamnade också i vår säng. Han käkade och somnade om lagom tills att Joanna flög upp och började härja runt i sömnen och skrika om att hon hade fått bästa hästen på ridskolan. Hon råkade lägga benet över Lucas så att han vaknade igen:/

Joanna somnade om men Lucas förblev vaken och jätteglad.

Vid 02,00 sov Lucas igen och då vaknade Joanna och skulle gå och kissa. Hon somnade om och jag med. Vid 03,30 var det dags igen- Lucas började _fisa_ något sjukt högt! Tänk att man ska behöva vakna av att nån ligger och fiser?? Han höll på och stånka och böka i säkert 15 minuter och till slut hade han ju väckt sig själv. Han fick komma tillbaka till vår säng och käkade lite till. Han somnade medan han ammade och vägrade sedan att släppa taget om bröstet.

Jag fattar inte alla dom som säger att dom bara sover vidare medan bebis ammar; jag har jättesvårt att sova när ngn suger på mig:) Nu behövde jag iofs inte ens tänka tanken på att sova medan nån suger på mig, för redan vid 04,45 var han vaken igen, och nu var det inte mat som lockade, nej han ville leka.

Jag låg där och försökte ignorera honom så han skulle fatta att det var natt, men det var ju lönlöst. Kl 05,00 gick jag och väckte Stefan som låg hos Victor så att han fick komma och ta över.

Jag gick in och la mig brevid Victor istället. Somnade som en stock. Vad händer? 05,45 vaknar VICTOR och skriker att han vill ha sin röda buss i sängen. Givetvis hade jag ingen aning om vart den var sådär mitt i natten. Fösökte sticka åt honom en lastbil istället men det var ju inte samma sak. Då kom Victor på att han ville leka i sin nya Byggare Bob koja istället så han gick helt enkelt upp. 5 minuter senare kom Joanna upp och ville också leka i kojan med Victor och sen var det helt enkelt morgon och en ny dag.

När alla var vakna så somnade Lucas iaf och sov fram tills 12 på dan idag.

Så- det var min natt, vad gjorde ni i natt???? *ironisk*


Grattis Hannah:)

Idag fyller min vän Hannah 31 år och det ska jag såklart uppmärksamma:)
HIPP HIPP HURRAAAAAA för Hannah som fyller 31 år idag:) Jag hoppas att vi kan fira dig snart gumman, du kan få en Rom cola om du vill:)

Här kommer en bild från Hannahs 30-årsfest förra året. En jättekul fest som dessutom var den sista på länge för mig eftersom jag sedan blev med Lucas:)

Hannah är i gult på bilden och jag är den som ser ut som en idiot som tror att jag är cool. Då fattar ni vem:) På sidan av mig och Hannah står underbaringarna Johan och Alexandra.


Grattis Hannah, hoppas att dagen har varit kanoners:)
Kram!!

Uppdatering!

Nu tappade jag visst bort mig och glömde bort att blogga, det blir lätt så ibland:)

Så vad har jag gjort? Snabb uppdatering...
I fredags stack jag in till stan och träffade Sanna. Först stack vi till veg.restaurangen Örtagården för att lyssna på en polare till henne som spelar piano där. Han är grymt duktig!

Efter ett tag ville vi sticka vidare och bestämde oss för att dra direkt till Golden Hits för att med lite tur slippa undan de sjuka köerna Golden brukar ha. Vi hade tur och hann in i tid, kort efteråt var det kaos och 1200 människor inne på stället berättade vakten... När man stod i trappan och tittade ner så blev det värsta konsertkänslan!

Vi hade iaf askul och träffade nya skumma människor och en del gamla godingar:)

Nästa dag var jag rätt trött men inte så himla farligt. Skulle egentligen till ridskolan med Joanna, men Stefan tog det istället och jag fick ligga kvar i sängen och vila:)

På kvällen så stack vi till Spinners och bowlade. Camilla och Livia följde med och vi hade jättekul. Käkade middag på O´learys bara för att det ligger vägg i vägg=smidigt

Söndag var vilodag och ute och leka med barnen.

På måndagen träffade jag Hannah och vi stack till kören. Det var kul och Caroline af Ugglas är galen. Jag gillar henne!:)
Först var det sagt att vi skulle ha nån slags konsert i Berwaldhallen, men sen plötsligt snackades det om Centralen. Antingen så blir det på båda ställena eller också har jag och Hannah dragit ner kvaliten på kören så pass att dom bestämt sig för att flytta konserten från Berwaldhallen till...Centralen. Typiskt att man är så ofokuserad och ouppmärksam så man inte registrerar vad som sägs egentligen:) Men, men vi lär ju märka vart vi ska vara!

Vad har hänt mer..? Just det, jag var ju hemma hos min kompis Anka och hälsade på henne och hennes lilla 1-åring Julia nu i veckan! Här på bilden ser ni mig och anka när vi var på Kos med våra karlar och barn för ett par år sedan. Anka och jag har kännt varandra sedan vi var 20 och började jobba på samma lunchrestaurang tillsammans. Sen sa vi upp oss och började nån knäpp kurs tillsammans där vi skulle starta nåt sprktakulärt företag, heeeelt galet. Sen jobbade vi på Nicator tillsammans under ett par år. Undrar vad nästa gemensamma grej är:)


Idag har vi haft en hemmadag. Stefan var också hemma. Vi stack iofs och kollade in nya Coop Forum Västberga eftersom det ligger "nästan hemma", men det var liksom dagens utflykt.
Jag gjorde en asgod gryta till middag och bakade en llimekaka som blev grymt god. Man får mkt gjort när Stefan också är hemma på dagarna, det skulle jag kunna vänja mig vid!!!:)
På kvällen kom Victors kompis Nils över och lekte en stund, dom roade sig som vanligt med att slänga ner Victors madrass och sängkläder på golvet och sen hoppa i sängen. Joanna är hos sin kompis Elina.

Jag har köpt badskum till barnen men är rätt sugen på att pröva det själv istället:)
Ha en bra kväll!