Lekar och sånt..

Victor har just nu en väldigt glad period när han leker mycket och busar och skrattar mest hela tiden. Han har dock fortfarande en rätt kort stubin och täner till rätt fort, men det får man leva med- han är ju glad oftast!


Vad leker han?

Han gillar såklart att leka med sina bilar, speciellt dom stora bilarna


Han tycker också väldigt mycket om rollekar och brukar leka att han ska natta sin docka. Då byter han blöja på den och leker att han tvättar bort bajs från dockans rumpa. Han luktar på dockans rumpa, rynkar näsan och säger bajs:) Sen pussar han dockan och lägger den i sängen och lägger på täcket. Han sjunger "bä bä" innan han släcker lampan och säger "natt natt docka":) Jättesött!!


Jag slås också av vilket bra minne små barn ändå har! För några dagar sedan satt jag i sovrummet på sängen och surfade på laptopen. Plötsligt kommer Victor in och bär på vår "födelsedagsbricka", dvs den som vi bär in frukost på sängen med när ngn fyller år.

Han går fram till mig och sjunger högt och ljudligt "lalaaaalalalaaaala". Sen ställer han brickan på sängen, lutar sig fram och ger mig en puss och därefter fick jag en lite mindre bricka som han hade lagt på den stora:) Sen lutar han sig fram över "frukostbrickan" och blåser:)

Det var helt undebart gulligt, det var så uppenbart att han härmade hur vi gör när någon i familjen fyller år! Först sången som säkert skulle vara "ja må hon leva", och så pussen på munnen :). Den lilla brickan var förmodligen presenten och när han böjde sig fram och blåste så lekte han nog att han blåste ut ljuset som vi alltid har på brickan! Jag trodde inte att han registrerade sånt så tydligt!!


Joanna är väldigt fin mot Victor och tar så bra hand om honom. Hon är verkligen snäll! Dom leker rätt bra när det gäller en viss sorts lekar som tex att jaga varandra eller hoppa i sängen, där spelar ju inte åldern någon roll:) Hon brukar också sätta sig med honom i sängen och läsa sagor för honom, det gilalr han verkligen. Ibland så tillåter Victor bara Joanna att tex klä på honom, då får inte jag eller Stefan hjälpa till.

Över huvud taget så ser han upp till Joanna väldigt mycket. Om hon tex hoppar på ett ben då gör han genast lika dant. Joanna brukar testa honom och långsamt gå genom lägenheten med honom i släptåg:) Hon puttar till en jacka, och han gör genast likadant, hon sparkar till en sko, och Victor sparkar direkt till samma sko. Hon kan sätta sig på golvet och hålla benen rätt upp, då ser man hur han kämpar för att få till det på samma sätt:)

Roligast är ju när Joanna ställer sig i brygga i sängen, Victor _tror_ verkligen att han kan göra likadant så han ställer sig likadant fast åt _andra_ hållet, alltså i en båge fast med ryggsidan uppåt:)

Dom är så himla roliga våra små barn:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback